Παναθηναϊκός: Σαν σήμερα η πρώτη του Ρούλη Αγραπιδάκη!

Εγένετο αίθουσα "Ρούλης Αγραπιδάκης" στην Κυψέλη! (vid)

Σαν σήμερα, το 1969, ο Ρούλης Αγραπιδάκης, πρόβαρε για πρώτη φορά την πράσινη εμφάνιση βόλεϊ του τριφυλλιού.

Από εκείνη τη μέρα ως εκείνη που έφυγε από το κλαμπ, το 1981, φορούσε το νούμερο 13, τιμής ένεκεν της Θύρας των οργανωμένων του Συλλόγου!

Ο Αγραπιδάκης μαζί με τον Δημήτρη Διαμαντίδη είναι οι μακροβιότεροι αθλητές που φόρεσαν το 13.

Ο τιμ μάνατζερ του τμήματος πετοσφαίρισης γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου 1947 στον Κολωνό (με καταγωγή από τη Ζάκυνθο) και από μικρή ηλικία έδειξε την έφεση του στο βόλεϊ.

Το 1962 τον είδαν οι άνθρωποι του Νηρέα Κολωνού αγωνιζόμενο κι έσπευσαν να τον κλείσουν. Μάλιστα προσέφερε τα μέγιστα ώστε να ανέβει η ομάδα από τα τοπικά στην Α1 Κατηγορία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αγραπιδάκης έπαιζε και σέντερ φορ στα τσικό του Αττικού που είχε πράσινα χρώματα και σήμα το τετράφυλλο.

Σε ηλικία 22 ετών ο Ρούλης πήρε μεταγραφή στον αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Σήκωσε έξι πρωταθλήματα Ελλάδας (1970, 1971, 1972, 1973, 1975, 1977) ενώ το 1980 ήταν από τα βασικά στελέχη της ομάδας που κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο κύπελλο Κυπελλούχων.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News