Ψυχωμένος ο Παναθηναϊκός, μείωσε σε 2-1 τη σειρά με τον Ολυμπιακό!

Ψυχωμένος ο Παναθηναϊκός, μείωσε σε 2-1 τη σειρά με τον Ολυμπιακό!

Ο ψυχωμένος Παναθηναϊκός ανέτρεψε το εις βάρος του 2-1 στα σετ, πήρε το ματς στο tie break (3-2), έστειλε τους τελικούς σε τέταρτο ματς και ανέβαλε τη στέψη στη Volley League ανδρών.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο ματς από τον Ολυμπιακό, γνωρίζοντας ότι αυτή είναι η τελευταία του ευκαιρία να παραμείνει ζωντανός στη μάχη του τίτλου.

Οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου παρουσιάστηκαν πιο συγκεντρωμένοι σε σχέση με τους δύο πρώτους τελικούς, πήραν από νωρίς προβάδισμα (3-1, 7-3) και εκμεταλλεύτηκαν όλα τα δώρα που τους έδιναν οι “ερυθρόλευκοι”.

Με “όπλα” του το μπλοκ και το σερβίς, καθώς σε αντίθεση με τους μηδέν άσους του δεύτερου τελικού το “τριφύλλι” βρήκε τέσσερις από το πρώτο σετ στον τρίτο τελικό, ο Παναθηναϊκός έχτισε μια διαφορά που έφτασε στο +10 (25-15), κάνοντας την ιδανική αρχή στο ματς.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε για πρώτη φορά στο ματς με δύο πόντους (0-2), προβάδισμα που διατήρησε και αύξησε στο +4 (5-9) όταν μετά την περιστροφή στο σερβίς βρέθηκε ο Σαλβαδόρ Ιντάλγκο.

Μετά το time out του Ανδρεόπουλου στο 9-13 το Τριφύλλι ξεκίνησε να ροκανίζει τη διαφορά απαντώντας δύο φορές στα σερί πόντων των “Πειραιωτών”.

Με τρομερή άμυνα του Θανάση Πρωτοψάλτη και κερδισμένο πόντο του Ερνάντες, ο Παναθηναϊκός έκανε το 18-19, ενώ στην επόμενη επίθεση έφερε το σετ στα ίσια (19-19).

Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που οι “πράσινοι” διεκδίκησαν κάτι από το σετ, καθώς ο άσος του Δημήτρη Τζούριτς έκανε το 20-23, με το λάθος του Θοδωρή Βουλκίδη να διαμορφώνουν το 21-25.

Στο τρίτο σετ ο Παναθηναϊκός μπήκε όπως στο πρώτο, με τον Κόβαρ να βρίσκει άσο για το 3-1. Ωστόσο, οι “πράσινοι” σε αντίθεση με το ξεκίνημα του ματς δεν κατάφεραν να αποσπαστούν, οι δύο ομάδες για πρώτη φορά πήγαιναν μέχρι και το 13-13 χέρι-χέρι, χάρις και τις διαδοχικές τρομερές άμυνες από την πλευρά των γηπεδούχων.

Σε εκείνο το σημείο τα λάθη στην επίθεση του “τριφυλλιού” και το μπλοκ του Γκουσταβάο στον Βουλκίδη έκανα το 16-19. Το σετ εν τέλει ολοκληρώθηκε με 20-25, τον Ολυμπιακό να ανατρέπει το σκηνικό στο κλειστό του Μετς και να βρίσκεται μόλις ένα σετ μακριά από το back to back πρωτάθλημα.

Τα σετ: 25-15, 21-25, 20-25, 25-20, 17-15

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News