Καθάρισε εύκολα ο Παναθηναϊκός και έκανε το 1-0!

Καθάρισε εύκολα ο Παναθηναϊκός και έκανε το 1-0!

Η γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στις Εσπερίδες και με σκορ 75-58 πήρε τη νίκη και έκανε το 1-0 στα ημιτελικά των play off της Α1 Γυναικών.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε νωχελικά στην αναμέτρηση με αποτέλεσμα οι Εσπερίδες να πάρουν προβάδισμα (0-6 στο 2’) με την Μουρ να πρωταγωνιστεί. Η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη βρήκε τους πρώτους της πόντους με την Σταμολάμπρου (2-6 στο 3’), ωστόσο το σύνολο του Σόφτση είχε βρει ρυθμό στην επίθεση και με την Πάτι να φτάνει γρήγορα τους 5 πόντους πήρε αέρα 9π. (4-13 στο 5’) βάζοντας πονοκέφαλο στις πράσινες. Η αντίδραση του τριφυλλιού ήταν άμεση, με τις παίκτριες της Καπογιάννη να κάνουν ένα σερί 8-0 μειώνοντας στο πόντο. Ο Παναθηναϊκός είχε σφίξει την άμυνα του και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +5 (22-17), διευρύνοντας το σερί του σε 18-4.

Η ομάδα του Θανάση Σόφτση παρέμενε ανταγωνιστική και στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, με την Μουρ να κάνει πολύ καλή δουλειά και στις δυο πλευρές του παρκέ. Ο Παναθηναϊκός διατηρούσε μια μικρή διαφορά (+3, 35-32 στο 15’) ωστόσο η Αμερικανίδα παίκτρια της Καλλιθέας έκανε ότι ήθελε την άμυνα των πρασίνων, φτάνοντας τους 17 πόντους (35-34 στο 17’). Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τις δυο ομάδες σε απόλυτη ισορροπία (39-39), με την ομάδα της Καλλιθέας να έχει βάλει δύσκολα στον Παναθηναϊκό.

Αμφίρροπη ήταν η έναρξη της 3ης περιόδου, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι στο σκοράρισμα (39-41, 41-41 στο 23′) σε ένα παιχνίδι με αργό ρυθμό. Η Αλέιν βγήκε μπροστά για τον Παναθηναϊκό και με 6 δικούς της πόντους έκανε το 47-42 στο 24′, με την Αμερικανίδα να φτάνει τους 12π. έχοντας παράλληλα και 11ρ. Η πολύπειρη σέντερ της Ελένης Καπογιάννη συνέχισε το σερί της έφτασε τους 17 πόντους, δίνοντας παράλληλα διψήφιο προβάδισμα στην ομάδα της για πρώτη φορά στην αναμέτρηση (+10, 52-42 στο 26′). Η ομάδα της Καλλιθέας είχε μείνει χωρίς σκορ για περισσότερο από 3΄, με την Κορρέ να σπάει το ρόδι, μειώνοντας σε 54-47 στο 28′. Το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε το τριφύλλι στο +8 (56-48) με τον Παναθηναϊκό να έχει πάρει πλεονέκτημα για τη νίκη, κόντρα στην ανταγωνιστική ομάδα της Καλλιθέας.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News