Παναθηναϊκός: Σαν σήμερα εγένετο ο «Τάφος του Ινδού»

Στο πρωτάθλημα και με τη βούλα!

Σαν σήμερα , το 1960 εγκαινιάστηκε ο “Τάφος του Ινδού”. Σε αυτό το μικρό γηπεδάκι -που μετά βίας χωρά 2000 ανθρώπους -τα τμήματα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού για δεκαετίες έγραψαν ιστορία σε μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, ποδόσφαιρο σάλας, πινγκ πονγκ, άρση βαρών, πυγμαχία, ξιφασκία κλπ. σπορ που οι ανταγωνιστές έκαναν χρόνια ολόκληρα να αναπτύξουν.

Το όνομα του κλειστού γυμναστηρίου προήλθε από τον αείμνηστο Τάσο Στεφάνου, με τον θρυλικό έφορο του τμήματος μπάσκετ να εμπνέεται από την ταινία του Φριτς Λανγκ, “Τάφος του Ινδού”, να λέει την έμπνευσή του στον δημοσιογράφο Γιώργο Δόγα κι έτσι να γίνονται τα…βαφτίσια!

Τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, το γήπεδο δεν είχε θέρμανση και συχνά πλημμύριζε.

Από το 1961 μέχρι το 1992, η ομάδα Μπάσκετ ανδρών του Παναθηναϊκού είχε ως έδρα το κλειστό, εκεί μέσα πανηγύρισε 14 Πρωταθλήματα.

Σήμερα εκεί αγωνίζονται τα τμήματα του μπάσκετ γυναικών και οι “μικροί” του μπάσκετ.

Mετονομάστηκε από τον Ερασιτέχνη, σε “Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος”, με απόφαση που πάρθηκε στις 13 Μαΐου του ’17.

Εκεί γίνονται οι γενικές συνελεύσεις, οι ψηφοφορίες και οι εορτασμοί του Ερασιτέχνη, στον οποίο ανήκει το γήπεδο.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Στρατής
Σε αυτή την δουλειά από το 1995, στην Παναθηναϊκή καθημερινότητα από το 2006. Όλα αυτά τα χρόνια καταπιανόμαστε καθημερινώς από διαφορετικά μετερίζια με τον μεγαλύτερο σύλλογο του τόπου αντιμετωπίζοντας την καθημερινότητά του με πράσινα γυαλιά μεν, αλλά (θέλουμε νε πιστεύουμε) δίχως παρωπίδες. Επικοινωνία: dimitris.stratis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News