Νέα νίκη για τον αήττητο Παναθηναϊκό, έγραψε ιστορία η Τζαζμίν Τζόουνς!

Νέα νίκη για τον αήττητο Παναθηναϊκό, έγραψε ιστορία η Τζαζμίν Τζόουνς!

Ο Παναθηναϊκός πέρασε άνετα κι από τα Γιάννενα με 51-78 και διατήρησε το αήττητο εντός Ελλάδος με την Τζαζμίν Τζόουνς να κάνει όργια.

Η αμερικανίδα πέτυχε ένα μεγαλειώδες triple double με 12 πόντους, 11 ασίστ και 10 ριμπάουντ, γράφοντας ιστορία με την φανέλα του «τριφυλλιού».

Οι ομάδες μπήκαν άστοχες και νευρικές στο παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΣ Γιάννινα να κάνουν 1:20 λεπτά για να βρουν σκορ, μετρώντας ήδη συνολικά 0/5 σουτ εντός πεδιάς. Η Παυλοπούλου έβαλε τέλος στην αφλογιστία, με την Τσβίτκοβιτς στο 3′ να διαμορφώνει το 1-4. Οι γηπεδούχες στο 5′ με 2/2 βολές της Μαρίνη προηγήθηκαν για πρώτη φορά στην αναμέτρηση με 5-4, με το «τριφύλλι» στη συνέχει να ανεβάζει ρυθμό και να προηγείται με 5-9 στο 7′. Η ομάδα της Καπογιάννη με την είσοδο της Αλεξανδρή στο παιχνίδι βρήκε και πόντους, με την Ελληνίδα γκαρντ με τρίποντο στο 8′ να γράφει το 9-14. Ο Παναθηναϊκός στο 9′ προηγήθηκε με 11-17 και πάλι με την Αλεξανδρή (5 π.), με την Τζόουνς να διαμορφώνει το 13-21 του πρώτου δεκαλέπτου.

Η δεύτερη περίοδος ήταν παράσταση για έναν ρόλο, με το «τριφύλλι» να πατάει το γκάζι και τον ΠΑΣ Γιάννινα να αδυνατεί το ακολουθήσει. Πρωταγωνίστριες οι Αλεξανδρή και Αλέιν (7 ριμπ.), που έκλεισαν το ημίχρονο με 10 πόντους η καθεμία. Η Ελληνίδα γκαρντ στο 11′ έστειλε τις «πράσινες» για πρώτη φορά στο +10 (13-23), με την Αλεξανδρή και την Χαιριστανίδου να γράφουν στο 15′ το 15-29. Ο ΠΑΣ Γιάννινα αντέδρασε προσωρινά και με σερί 4-0 με την Πράπα μείωσε σε 19-29 στο 17′, για να ακολουθήσει το… πράσινο πάρτι. Η ομάδα της Καπογιάννη άφησε χωρίς πόντους τις γηπεδούχες για σχεδόν 5 λεπτά και «έτρεξε» ένα 14-0 για να εκτοξεύσει τη διαφορά στο στο +24 (19-43) στο τέλος του ημιχρόνου, με τον Παναθηναϊκό να προσφέρει και θέαμα.

Η παράσταση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο, με τις «πράσινες» να είναι εντυπωσιακές στο παρκέ, να κάνουν ό,τι θέλουν και να στέλνουν τη διαφορά σε πολύ υψηλά νούμερα. Πρωταγωνίστριες οι Σταμολάμπρου, που μπήκε στην επιθετική εξίσωση του «τριφυλλιού» και η Χαιριστανίδου, που είχαν από 9 πόντους. Η «Σταμό» με τρίποντο στο 21′ έγραψε το 19-46, με τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 19-50 στο 24′ και να τελειώνει πολύ νωρίς την υπόθεση νίκη. Η Χαιριστανίδου στο 26′ διαμόρφωσε το 21-55, με την Σταμολάμπρου να κάνει το 27-63 στο 28′ με το 3ο της τρίποντο στο δεκάλεπτο, για να ολοκληρωθεί η περίοδος με το σκορ στο 31-67.

Το τελευταίο δεκάλεπτο είχε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, με την Καπογιάννη να δίνει ανάσες στις βασικές παίκτριες και παράλληλα χρόνο συμμετοχής στις νεαρές αθλήτριες. Το μόνο που απέμενε ήταν το τελικό σκορ, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στην επικράτηση με 51-78.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 19-43, 31-67, 51-78

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News