Πήρε το χρυσό σετ και πέρασε στους '8' του CEV Challenge Cup ο Παναθηναϊκός!

Μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό! (vid)

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τη φωτιά, βρέθηκε να χάνει 3-0, αλλά στο κρίσιμο χρυσό σετ ξύπνησε, ύψωσε ανάστημα και πέρασε στους “8” επί της CSM Βουκουρεστίου.

Αν και δεν είχε καθόλου καλή απόδοσή, ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του CEV Challenge Cup επί της CSM Βουκουρεστίου.

Οι «πράσινες» γνώρισαν την ήττα στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού, με το ματς να οδηγείται στο χρυσό σετ, το οποίο κατέκτησαν με 12-15 και σφράγισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η CSM Βουκουρεστίου στο πρώτο σετ βρέθηκε σε θέση κυνηγού. Ο Παναθηναϊκός έπαιρνε τις διαφορές με τις Ρουμάνες να μειώνουν και ενίοτε να ισοφαρίζουν.

Βέβαια, σε κομβικό σημείο του σετ πέρασαν μπροστά στο σκορ (22-21) και μετά από ένα χαμένο set ball πήρε κεφάλι στα σετ με 26-24.

Στο δεύτερο σετ η ρουμανική ομάδα ήταν από την αρχή του σετ μπροστά στο σκορ. Μάλιστα κατάφερε να αποκτήσει απόσταση τριών πόντων (20-17) στα τέλη του σετ.

Η διαφορά διατηρήθηκε από τις γηπεδούχες και στο πρώτο set ball (24-21) κατέκτησαν και το δεύτερο σετ ε 25-21.

Ο καλός ρυθμός των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο επόμενο σετ. Αν και έχασαν το προβάδισμα (10-11) και πήγαν πόντο – πόντο με το Παναθηναϊκό, βρήκαν τις επιθετικές λύσεις και ξέφυγαν τέσσερις πόντους (18-14).

Ο Παναθηναϊκός μειώσει στο ελάχιστο (20-19), όμως ξανά οι γηπεδούχες πήραν απόσταση (24-21) για να κατακτήσουν και το τρίτο σετ με 25-23 και να οδηγήσουν την πρόκριση σε χρυσό σετ.

Εκεί, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ δυνατά. Πήρε προβάδισμα τεσσάρων πόντων (2-6), το οποίο διεύρυνε στους πέντε στη συνέχεια με 7-12. Βρέθηκε να έχει τέσσερα set balls (10-14), και κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό σετ με 12-15 και να πάρει το εισιτήριο για την προημιτελική φάση.

Τα σετ: 26-24, 25-21, 25-23 | Χρυσό σετ: 12-15

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News