Με το δεξί στο πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός!

Άλλαξε ώρα το ματς του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών διαλύοντας την ομάδα του Πρωτέα Βούλας με 76-50

Οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη επέβαλαν την ανωτερότητα τους από την δεύτερη περίοδο και έπειτα όταν με ένα σερί 16-0 πήραν σημαντική διαφορά (13-27 στο 15’) την οποία είδαν να μειώνεται με το τέλος του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος οι πράσινες δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης και με ένα επιμέρους σκορ 8-25 στην τρίτη περίοδο καθάρισαν ουσιαστικά το παιχνίδι. Εξαιρετική παρουσία για το «τριφύλλι» είχε η Σταμολάμπρου με 19 πόντους, 5 ασίστ και 5 κλεψίματα με 3/6 τρίποντα. Πολύ καλή εμφάνιση και από την Τζόουνς με 15 πόντους και 5/5 δίποντα. Για τον Πρωτέα ξεχώρισε η Μόρχαουζ με 19 πόντους με 4/5 τρίποντα.

Αρκετά αμφίρροπή ήταν η πρώτη περίοδος με τον Παναθηναϊκό να ξεκινάει νωθρά την αναμέτρηση επιτρέποντας στην ομάδα της Βούλας να αποκτήσει μια μικρή διαφορά (10-4 στο 5’). Ωστόσο οι «πράσινες» σοβαρευτήκαν και έφεραν την αναμέτρηση στα ίσα, κατορθώνοντας να ολοκληρώσουν το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ (13-14).

Στην δεύτερη περίοδο το σκηνικό άλλαξε άρδην στα πρώτα λεπτά με την ομάδα της Ελένης Καπογιάννη να επιβάλει την ανωτερότητα της και τον ρυθμό της σε άμυνα και επίθεση και με ένα σερί 16-0 ανέβασε την διαφορά στους 14 (13-27 στο 15’), αφήνοντας της παίκτριες της Βούλας χωρίς σκορ για παραπάνω από πέντε λεπτά. Ωστόσο η γηπεδούχος ομάδα απάντησαν στο σερί του Παναθηναϊκού με δικό τους σερί 10-0 για να φέρουν και πάλι τον ενδιαφέρον στην αναμέτρηση (23-27 στο 18’).

Πιο επιθετικά μπήκε το «τριφύλλι» στο δεύτερο μέρος με κύρια εκφράστρια των επιθέσεων την Σωτηρίου, η οποία έβαλε 7 συνεχόμενους πόντους, με τον Παναθηναϊκό να αποκτά μια διαφορά 12πόντων (33-45 στο 26’). Η ομάδα του Πρωτέα δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Παναθηναϊκού στην επίθεση με την διαφορά να ανεβαίνει για πρώτη φορά στην ύψιστη τιμή της (+21 34-55 στο 29’) και τις παίκτριες της Καπογιάννη να κάνουν ότι θέλουν στο παρκέ.

Η τέταρτη περίοδος ήταν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς η διαφορά ήταν μεγάλη και ο Παναθηναϊκός ήλεγχε πλήρη τον ρυθμό της αναμέτρησης. Η διαφορά παρέμενε στα ίδια επίπεδα γεγονός που ευνόησε την Ελένη Καπογιάννη να ανοίξει το ροτεισον και να δώσει χρόνο συμμέτοχης σε όλες τις αθλήτριές.

Τα δεκάλεπτα: 13-14, 26-32, 34-47, 50-76.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News