Το Μαρκόπουλο κέρδισε καθαρά τον Παναθηναϊκό μέσα στον Άγιο Θωμά!

Το Μαρκόπουλο κέρδισε καθαρά τον Παναθηναϊκό μέσα στον Άγιο Θωμά!

Το Μαρκόπουλο πέτυχε την έκπληξη της χρονιάς στον Άγιο Θωμά!

Ολική κατάρρευση για τα κορίτσια του Παναθηναϊκού λίγο πριν τα πλέι οφ, καθαρό 3-1 σετ του Μαρκόπουλου που επιβεβαιώνει ότι οι περυσινές πρωταθλήτριες έχουν αδειάσει μετά την εύκολη ήττα στον πρόσφατο τελικό του Κυπέλλου.

Μία αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής περιόδου, το Μαρκόπουλου επικράτησε του Παναθηναϊκού με 3-1 σετ (25-27, 25-13, 18-25, 24-26), βγάζοντας εκτός μάχης της δεύτερης θέσης τις «πράσινες».

Σε πολύ καλή ημέρα οι Φίτερερ και Φιτζμόρις, οι οποίες ήταν άκρως αποτελεσματικές τόσο σε μπλοκ όσο και σε επίθεση.

Το Μαρκόπουλο ξεκίνησε πολύ δυνατά την αναμέτρηση, αποκτώντας από δύο πόντους διαφορά (3-5) πολύ γρήγορα. Ο Παναθηναϊκός πέρασε προσωρινά μπροστά στο σκορ (7-6), ωστόσο το Μαρκόπουλο με επιθετικό ντεμαράζ έστειλε την διαφορά στους πέντε πόντους (9-14).

Το +5 ανάγκασε τον προπονητή του Παναθηναϊκού να καλέσει time out, με τις «πράσινες» να βγάζουν αντίδραση και να μειώνουν στο ελάχιστο (14-15) και στη συνέχεια να παίρνουν προβάδισμα (18-17).

Όμως, και πάλι το Μαρκόπουλο πραγματοποίησε ένα σερί για το +3 (19-22), με τον Γιάννη Καλμαζίδη να παίρνει το δεύτερο time out. Οι «πράσινες» βρήκαν και πάλι αντίδραση, φτάνοντας σε δύο set ball (24-23, 25-24), με την ομάδα του Πασκουαλίνο να ισοφαρίζει σε 25-25 και να κάνει το ανάλογο σερί για το προβάδισμα στα σετ (25-27).

Η επανάληψη βρήκε σε καλύτερη κατάσταση τον Παναθηναϊκό και με την Ανθούλη στο σχήμα του απέκτησε προβάδισμα τεσσάρων πόντων (9-5), το οποίο διεύρυνε στη συνέχεια.

Το Μαρκόπουλο σε αντίθεση με το πολύ πρώτο καλό σετ, δεν κατάφερε να βγάλει αντίδραση απέναντι στις γηπεδούχες, με συνέπεια να βρεθεί πίσω με διψήφια διαφορά (23-13). Οι «πράσινες» με την Παπαφωτίου στο σερβίς «έκλεισαν» εύκολα το σετ (25-13), ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Τα σετ: 25-27, 25-13, 18-25, 24-26

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News