Καπογιάννη: «Θα ματώσουμε για το Κύπελλο - Ο Παναθηναϊκός δεν είναι πυροτέχνημα»

«Πάντα ο Παναθηναϊκός θα στοχεύει σε πρωτάθλημα και κύπελλο»

Η προπονήτρια του Παναθηναϊκού, Ελένη Καπογιάννη έδωσε μία συνέντευξη πριν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αναλυτικά όσα είπε στο sdna:

– Στον ημιτελικό υπήρξε νευρικότητα στην αρχή, όμως με την πάροδο του χρόνου την ξεπεράσατε. Τι βοήθησε;

«Είναι λογικό ότι στον ημιτελικό ξεκινήσαμε κάπως νευρικά γιατί τα κορίτσια νιώθουν τον τίτλο του φαβορί, στα χαρτιά φυσικά, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο διορθώσαμε αυτό το κομμάτι, αλλά και από το δεύτερο δεκάλεπτο. Η ομάδα πάντα βρίσκει τρόπους να σκοράρει, έχουμε πλουραλισμό στην επίθεση».

– Ακόμα και χωρίς μία τόσο σημαντική παίκτρια όπως η Ριντ, ο Παναθηναϊκός δείχνει στη μεγαλύτερη διάρκεια να παραμένει στο πλάνο του. Πόσο δύσκολο είναι;

«Η Ριντ είναι η Ριντ και είναι πολύ σημαντική παίκτρια για εμάς. Είναι δεδομένα κάποια χρονικά διαστήματα που φαίνεται η απουσία της, αλλά τα κορίτσια έχουν κάνει τρομερή δουλειά και έχουν απορροφήσει αυτόν τον κραδασμό, που είναι τεράστιος, και παίζουν και για τη Ριντ, βγάζουν ενέργεια.

Και στην άμυνα και στην επίθεση έχει μοιραστεί το παιχνίδι, θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε το ίδιο καλά και θα βελτιωνόμαστε κάθε φορά».

– Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος να επιστρέψει και την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας μετά από 23 χρόνια. Είναι ακόμα ένα επιστέγασμα της προσπάθειας που γίνεται;

«Ο Παναθηναϊκός δεν είναι πυροτέχνημα, αυτό είναι το νούμερο ένα. Ο Παναθηναϊκός κάνει δουλειά και αυτή φαίνεται στο βάθος της τετραετίας, τώρα που είμαι και εγώ στους πάγκους και δουλεύουμε. Φαίνεται η ποιότητα στην ομάδα μας.

Όσο για το παιχνίδι με την Ελευθερία Μοσχάτου θα πω ότι τίποτα δεν είναι εύκολο, δεν μας χαρίζεται τίποτα, λίγο να χαλαρώσεις οι ομάδες είναι καλές.

Είδαμε και το πρωτάθλημα ότι είναι πιο ανταγωνιστικό, πρέπει να είμαστε και φρέσκες, γιατί έχουμε παίξει ήδη ένα παιχνίδι και συγκεντρωμένες και να πάμε by the book. Να παίξουμε όλοι για την ομάδα».

– Θα είναι ο ενδεχόμενος τίτλος του Κυπέλλου και ένα ψυχολογικό ντοπάρισμα για ενόψει και των τελικών με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα;

«Φυσικά και θέλουμε τη νίκη. Φυσικά και θέλουμε τον τίτλο, μην κρυβόμαστε. Το θέλουμε πάρα πολύ και θα προσπαθήσουμε, θα ματώσουμε για να το καταφέρουμε και ιδιαίτερα μετά από 23 χρόνια.

Θα είναι όντως μεγάλο επιστέγασμα στην προσπάθεια που έχουν κάνει τα κορίτσια. Μην ξεχνάμε ότι είμαστε μία καινούρια ομάδα.

Οι ομάδες θέλουν χρόνια για να χτιστούν και να παίξουν, έχουν κάνει υπέρβαση αυτά τα κορίτσια.

Όσο για τον Ολυμπιακό θα σταθώ στο μεγαλύτερο ρόστερ και όχι στο μπάτζετ, σε συγκεκριμένες θέσεις, αγωνιστικά και αυτό είναι κάτι που μας πληγώνει στη σειρά.

Θα δούμε πως μπορούμε να το ρεφάρουμε, όμως δεν παραδίδουμε τα όλα, είμαστε ανταγωνιστικές, το παλεύουμε, πιστεύουμε ότι μπορούμε να πάρουμε τον τίτλο και για αυτό θα προσπαθήσουμε».

– Μία γιορτή του μπάσκετ γυναικών σε ένα άδειο γήπεδο. Πως το βιώνετε;

«Είναι λυπηρό. Οι διοργανωτές αστόχησαν. Το γήπεδο ήταν άδειο και είναι πολύ κρίμα. Είναι που είναι υποτιμημένο το άθλημα, του δώσανε και μία σφαλιάρα και συγγνώμη που το λέω έτσι λαϊκά.

Είναι πολύ άδικο αυτό για το μπάσκετ γυναικών. Είναι πολύ άδικο να μην μπορούν άνθρωποι να μπουν στο γήπεδο, να απολαύσουν τα ματς.

Γιατί; Γιατί φοβόμαστε να μην πλακωθεί ποιος; Η κυριά με την άλλη κυρία; Δηλαδή κρίμα. Και για την ελληνική αστυνομία, παίρνει μέτρα για πολύ πιο δύσκολα παιχνίδια, για αρχηγούς κρατών που έρχονται και τα καταφέρνει.

Δεν μπορεί να τα καταφέρει σε μία τέτοια διοργάνωση η αστυνομία; Σε λίγο θα το κάνουμε κεκλεισμένων των θυρών. Κρίμα».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News