Τα λόγια είναι περιττά!

Τα λόγια είναι περιττά!

Δεν προκρίθηκε ακόμα ο Παναθηναϊκός στον τελικό του CEV cup κι όποιος το επαναλαμβάνει μονότονα από την Τρίτη το βράδυ, κακώς το λέει.

Ο πρωταθλητής όντως έχει πιάσει πελάτες τους απέναντι, εγκαθιδρύοντας εικόνα κυρίαρχου απέναντί τους.

Προφανώς ήταν μεγάλη νίκη δίχως τον Ερνάντεζ στο τάραφλεξ, ως ομάδα είσαι καλύτερος από αυτούς (κι ας σε περνάνε στη βαθμολογία του πρωταθλήματος) και τους περιμένεις στο Μαρούσι κυνηγώντας δύο αποτελέσματα, προκρίνεσαι στον τελικό ακόμα κι αν χάσεις 3-2.

Την άλλη εβδομάδα δεν πρόκειται να βρεις κάποιον ιδιαιτέρως φανατισμένο αντίπαλο αφού η νέα ήττα άνοιξε μεγάλη γκρίνια στο στρατόπεδό τους για τον κόουτς Τζουλιάνι αλλά και τον σταρ Ινταλγκό που ως τώρα αποδεικνύεται καλός μονάχα στα εύκολα.

Βέβαια αν κάτι δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι κι ότι ο Οριόν στον προηγούμενο γύρο ήρθε Ελλάδα με την πίεση της ήττας στην έδρα της και σε κέρδιζε 0-3 χωρίς να το καταλάβει κανείς.

Θυμάστε πώς τελείωσε το θρίλερ, στο χρυσό σετ κρίθηκαν τα πάντα κι ενώ η αγωνία είχε χτυπήσει το κατακόρυφο.

Αν κάτι μάς έμαθε ο προηγούμενος γύρος είναι ότι η ανωτερότητα, η ποιότητα και τα κίνητρα φαίνονται στο γήπεδο: τα λόγια είναι περιττά.

Δημήτρης Στρατής

Η διδακτική περίπτωση του Γίρι Κόβαρ!

Ο Γίρι Κόβαρ αντικατέστησε και με το παραπάνω τον Ερνάντεζ στο Ρέντη.

Η αλήθεια είναι πως ο Ιταλός (με τσέχικες ρίζες) δεν είχε ενθουσιάσει με την πράσινη φανέλα κι οι πολλές απώλειες βαθμών στο πρωτάθλημα μια αναταραχή την έφεραν.

Ο κορμός σου είναι γερασμένος, δυστυχώς δε γινόταν στο άψε-σβήσε να αναπληρωθούν Ανδρεόπουλος-Πρωτοψάλτης-Ράπτης, γκέλες θα γινονταν, όμως δεν μπορούμε από τη μια στιγμή στην άλλη να ανοίγουμε πυρ κατά παιδιών με τέτοιο βιογραφικό.

Η αγωνιστική αξιολόγηση είναι κάτι σημαντικό όταν μιλάμε για σπορ –όμως το βόλεϊ είναι τόσο σύνθετο, που από μόνη της δεν αρκεί για να γίνει μια σωστή προσέγγιση.

Αυτό η συγκεκριμένη ομάδα το έχει αποδείξει πολλές φορές, πρόσφατα χθες, όταν χωρίς τον νο1 παίκτη της χώρας πήρε προβάδισμα τελικού.

Στην περίπτωση του Γίρι ο προπονητής θα μπορούσε να πει στο ξεκίνημα της σεζόν πως τον θέλει δίπλα του ως εμψυχωτή και για να βαστά τα μπόσικα όταν…τρελαίνεται ο Ερνάντεζ: η εκτίμησή του θα ήταν ορθή (με βάση τα αγωνιστικά κριτήρια και την λαμπρή καριέρα του αθλητή) και την ίδια στιγμή θα αποδεικνυόταν λανθασμένη λόγω των αποτελεσμάτων που όσο να ναι διαμορφώνουν κλίμα.

Όμως οι οπαδοί (που είναι πάντα στην απέξω) βλέπουν μόνο το ταμπλό και δεν λαμβάνουν υπόψη τον χαρακτήρα, τη βαρύτητα, τη μαγκιά ,αν θέλετε, κάθε αθλητή.

Ομολογούμε ότι κι εμείς τέτοια ηγετική παρουσία από τον Κόβαρ δεν την περιμέναμε και προφανώς χαιρόμαστε που ο τύπος έκανε κατάθεση κλάσης στο πιο απαιτητικό παιχνίδι της σεζόν.

Έως το επόμενο…

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News