Με μετάδοση το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός!

Με μετάδοση το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός!

Κανείς δεν μπορούσε να θεωρήσει δεδομένο πως θα μεταδοθεί το ντέρμπι των αιωνίων στην Α1 γυναικών, αλλά κάτι τέτοιο θα συμβεί τελικά…

Το Σάββατο το μεσημέρι στη 13:00 ο Παναθηναϊκός θα παίξει στην αίθουσα 5 του ΣΕΦ στη μεγάλη μάχη του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, για πρώτη φορά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Η ομάδα της Ελένης Καπογιάννη έχει ξεκινήσει με σπασμένα τα φρένα σε Ελλάδα και Ευρώπη, και θέλει να επεκτείνει το σερί της με ένα «διπλό» στο ΣΕΦ.

Το παιχνίδι θα μεταδοθεί τελικά από το κανάλι OSFP TV στο YouTube.

Ψυχή…Ευρωπαϊκή!

Το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού επικράτησε της Λούμπλιν με 67-59 στο κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι και προκρίθηκε στην επόμενη φάση ωστόσο πάει για το καλύτερο πλασάρισμα στον όμιλο καθώς παίζει ρόλο.




Οι «πράσινες» δείχνουν ότι είναι παντός… γηπέδου αφού κατάφεραν και νίκησαν και στο κλειστό του Αγίου Θωμά που χρησιμοποίησαν ως Τρίτη έδρα φέτος και δείχνουν ότι δεν χάνουν τον ρυθμό τους.

Το «τριφύλλι» πήρε το προβάδισμα από την αρχή της αναμέτρησης και άντεξε σε όλες τις αντεπιθέσεις που έκανε η αξιόμαχη Λούμπλιν να πλησιάσει στο σκορ.

Κάρτερ και Πότερ σήκωσαν το βάρος του σκοραρίσματος ενώ πολύ σημαντική ήταν και η συνεισφορά της Χαιριστανίδου.

Από το πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι ήθελε πολύ το ματς και κατάφερε να πάρει ένα μικρό αλλά κρίσιμο προβάδισμα με 17-13.

Στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός βελτίωσε την επίθεση του και παράλληλα ήταν ελαφρώς καλύτερος και αμυντικά και κατάφερε να χτίσει διαφορά 10 πόντων στο ημίχρονο με 35-25.

Το τρίτο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι στη ροή του αγώνα αφού οι γηπεδούχες είχαν πάντα τον πρώτο λόγο και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης με το ταμπλό να δείχνει το 51-39 στη λήξη του.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο οι φιλοξενούμενες έκαναν την τελευταία τους αντεπίθεση προσπάθησαν να πλησιάσουν ωστόσο ο Παναθηναϊκός είχε την ψυχή και την ποιότητα να τις κρατήσει μακριά στο σκορ και το τελικό 67-59 βρήκε την ομάδα και τον κόσμου να πανηγυρίζουν έξαλλα την πρόκριση

Διαιτητές ήταν οι : Μιτρόβσκι (Β.Μακεδονία), Βαρτάνοβ (Γεωργία), Γκούνγκορ (Τουρκία)

Παναθηναϊκός (Καπογιάννη): Αλεξανδρή 2, Κάρτερ 20(4), Χαιριστανίδου 10, Παυλοπούλου 6, Πότερ 23, Μπουντούρη 1, Κωτούλα, Σωτηρίου 5(1), Θεοδωρομανωλάκη.

Λούμπλιν (Σεφζίκ): Μακ 21, Τρέζιακ 4 (1), Ζιετάρα 1, Κουζούνσκα, Στανατσέφ 17 (4), Κλουντέν 6 (1), Κόσλα, Βινκόφσκα 2 και Ζεκ 8 (2).

Η προπονήτρια του Παναθηναϊκού Ελένη Καπογιάννη ανέφερε «Θεωρώ ότι απόψε κάναμε μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση και είχαμε μια ωραία νίκη.

Παρότι δεν είχαμε τη Ριντ δουλέψαμε και αποδείξαμε για ακόμα μια φορά ότι είμαστε ομάδα.

Με αυτή τη νίκη προκριθήκαμε ωστόσο εμείς πάμε για το καλύτερο δυνατό και στους επόμενους αγώνες αφού θέλουμε το καλύτερο πλασάρισμα. Λειτουργήσαμε όλες πιστές πάνω στο πλάνο που είχαμε και σε αυτό τον τομέα θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Ο κόσμος ήταν και σήμερα εξαιρετικός , είναι γνωστό ότι ο Παναθηναϊκός είναι ένα με τους οπαδούς του και έτσι έγινε και σήμερα».

Σε ότι αφορά τη Διονυσία Αλεξανδρή τόνισε «Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη σημερινή του παρουσία στο γήπεδο. Είναι όνειρο πιστεύω κάθε αθλήτριας να παίζει με τέτοιους οπαδούς. Ο αγώνας και ο αντίπαλος πιστεύω ήταν δύσκολος αλλά φέραμε το ματς στα μέτρα μας. Προσπαθήσαμε να περιορίσουμε τη Μακ στην αρχή αλλά δεν τα καταφέραμε, κάτι όμως που βρήκαμε στην συνέχεια. Σε κάποια σημεία του ματς μας οδήγησε η Κάρτερ και πιστεύω γενικά κάναμε καλή ομαδική δουλειά».

Έμιλυ Πότερ: «Πίεσαν πολύ τη μπάλα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο και μας ανάγκασαν σε λάθη. Έπρεπε να ηρεμήσουμε και να εκτελέσουμε σωστά. Τους κρατήσαμε κάτω από τους 60 πόντους άρα σίγουρα πήραμε τη νίκη χάρη στην άμυνά μας»

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News