Στον τελικό του Πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός

Στον τελικό του Πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία του, αφού στον ημιτελικό επιβλήθηκε με 74-44 επί του Άτλαντα στο φάιναλ φορ που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Μετά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, ο ΠΑΟ προκρίθηκε και στον τελικό του πρωταθλήματος πανηγυρίζοντας την επιτυχία μαζί με 50 οπαδούς της ομάδας από το Ηράκλειο και άλλες περιοχές της Κρήτης.

Οι «πράσινοι» με εκπληκτική εμφάνιση κατάφεραν να περάσουν στον τελικό που θα γίνει τη Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου στις 17:00 και θα μεταδοθεί σε live streaming από τη σελίδα της ΟΣΕΚΑ στο facebook. Ο αντίπαλος του ΠΑΟ θα βγει από το ζευγάρι Μέγας Αλέξανδρος – Δωδεκάνησος που αγωνίζονται αργότερα (17/4, 20:00).

Ως προς το αγωνιστικό κομμάτι, το «τριφύλλι» είχε εκρηκτικό ξεκίνημα (18π. σε 5 λεπτά) και κατάφερε να επιβάλλει το ρυθμό του και να «χτίσει» από νωρίς τις βάσεις για την πρόκριση στον τελικό. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε 29-6 υπέρ των «πρασίνων».

Στη συνέχεια, μειώθηκε η παραγωγικότητα από πλευράς ΠΑΟ, ωστόσο διατήρησε μια σημαντική διαφορά ασφαλείας πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για το ημίχρονο (44-23).

Στο δεύτερο μισό του αγώνα η ομάδα του κόουτς Χρόνη συνέχισε να είναι αποτελεσματική σε άμυνα και επίθεση και μάλιστα κατάφερε να κλείσει το δεκάλεπτο στους +29 πόντους (61-32).

Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα αφού ο ΠΑΟ είχε ήδη θέσει τις βάσεις για να πάρει το ματς. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε 74-44 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Δεκάλεπτα: 29-6, 44-23, 61-32, 74-44.

Παναθηναϊκός (Χρόνης): Μαρτσάκης 12, Νέλσον 32, Χρονοπούλου 9, Μιχαλοπούλου, Φύτρος, Χριστόφορος , Κοντογιάννης 4, Μπλερ 17 (1), Τριανταφύλλου, Τουμαράς, Κατωπόδης, Σπάθης

Άτλας (Μελεούνης): Κωνσταντινόπουλος 14, Χριστοδούλου 15,Ντομγκιονι 8, Γκοτζαραι 2, Ζώης 2,Ρασα 3, Λεγάκης, Βατικιώτης , Ζαφειρόπουλος.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News