Στους 1640 τίτλους ο Παναθηναϊκός

Στους 1640 τίτλους ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος γιόρτασε σήμερα την κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος στον ανώμαλο δρόμο στις γυναίκες στους αγώνες που έγιναν στα Τρίκαλα. Πρωταθλήτρια Ελλάδας με Παναθηναϊκό ρεκόρ η Μαρινάκου.

Με μία κούπα επιστρέφει η «πράσινη» αποστολή του τμήματος στίβου από τη Θεσσαλία καθώς κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου στις γυναίκες.

Με αυτό τον τίτλο ο Σύλλογος έφτασε τους 204 στα αγωνίσματα του ανωμάλου δρόμου σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες συνεχίζοντας να γράφει ιστορία. Ήταν 8ο πρωτάθλημα για τις γυναίκες που επανήλθαν στην κορυφή μετά από πέντε χρόνια.

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε την πρώτη θέση, η ΑΕΠ Νεάπολης τη δεύτερη θέση και ο Πανελλήνιος την Τρίτη θέση.

Η Αναστασία Μαρινάκου ήταν το πρόσωπο των αγώνων στις γυναίκες καθώς κατέκτησε την πρώτη θέση στα 8 χιλιόμετρα κάνοντας μάλιστα εξαιρετικό χρόνο αφού τερμάτισε σε χρόνο 27.24.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος χρόνος αποτέλεσε και Παναθηναϊκό ρεκόρ καθώς έσπασε το ρεκόρ που διατηρούσε η Ειρήνη Κοκκιναρίου από το 2009 με 27.48.Η Ειρήνη Τσουπάλη (ΓΣ Αμαρουσίου) ήταν δεύτερη με 27.51 και η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου (ΟΚΑ Καβάλας) τρίτη με 28.24. Οι υπόλοιπες «πράσινες» πρωταθλήτριες που βοήθησαν με τα πλασαρίσματα τους ώστε να πάρει τον τίτλο ο Παναθηναϊκός ήταν οι Ανθή Κυριακοπούλου που ήταν 6η, η Πηνελόπη Νίκα 20η και η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου.

Η Μαρινάκου σε δήλωση της τόνισε «Είμαι πολύ χαρούμενη που έκανα Παναθηναϊκό ρεκόρ και που πήραμε το πρωτάθλημα στον Σύλλογ. Σήμερα έχει πολύ καλό καιρό την προηγούμενη φορά είχε κρύο και βροχή. Στην αρχή η κούρσα ήταν αρχή και αυτό με ευνόησε και τα τελευταία δύο χιλιόμετρα ανέβασα. Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου το επόμενο Σαββατοκύριακο. Θεωρώ ότι το τερέν στα Τρίκαλα είναι εξαιρετικό και είναι για ρεκόρ».

Σε ότι αφορά τους άνδρες στα 10 χιλιόμετρα ο Κώστας Γκελαούζος έδειξε την αγάπη του και τη στήριξη του προς τον Σύλλογο και συμμετείχε στον αγώνα που κατέκτησε την 8η θέση με 31.14. Παράλληλα στην 20άδα ήταν και ο Χρήστος Παπούλιας.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News