Ερασιτέχνης: 112 χρόνια Παναθηναϊκός!

Ερασιτέχνης: 112 χρόνια Παναθηναϊκός!

Το μεγαλείο του το φανερώνουν διαχρονικά οι εκατομμύρια υποστηρικτές του ανά την υφήλιο, οι 1583 τίτλοι του σε όλα τα αθλήματα και οι διεθνείς κούπες και επιτυχίες του.

Ο πρωτοπόρος των αθλημάτων στην Ελλάδα, ο βασικός αιμοδότης των εθνικών ομάδων συνεχίζει την πορεία του μέσα στον χρόνο κάνοντας το έμβλημα του γνωστό από άκρη σε άκρη σε όλη τη γη.

Διηπειρωτικό κύπελλο, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, βαλκανικό πρωτάθλημα, παγκόσμια ρεκόρ, πανευρωπαϊκά ρεκόρ, ολυμπιακά ρεκόρ συνθέτουν ορισμένα από τα κομμάτια του ένδοξου «πράσινου» παζλ, αποτελώντας ένα σωματείο-υπόδειγμα.

«Αιώνια πιστοί» στην Παναθηναϊκή ιδέα παραθέτουμε τον διαχρονικό ορισμό του Παναθηναϊκού, που δόθηκε από το Μιχάλη Παπάζογλου, στη Γενική Συνέλευση του 1948.

«O Παναθηναϊκός αγαπητοί συνάδελφοι είναι μια μεγάλη οικογένεια, πατριαρχική, της οποίας τα μέλη διέπονται υπό μίας ειδικής νοοτροπίας. Συνδέονται, αλληλοεκτιμώνται, κινούνται και δρουν υπό μίαν λίαν ιδιότροπον σκέψιν. Ημείς, οι οποίοι εζήσαμεν και ηνδρώθημεν επί μίαν τεσσαρακονταετίαν μέσα εις αυτήν την περίεργον ατμόσφαιραν, αισθανόμεθα μιάν ενδόμυχον μεταξύ μας αγάπην, εκτίμησιν, υποχρέωσιν. Όλοι έχομεν την γνώμην και την ακράδαντον πεποίθησιν, ότι ο Παναθηναϊκός είναι μία πραγματικά μεγάλη ιδέα, που αποτελεί ένα μέρος του βίου μας, που θα ζη πάντα. Τα μέλη, οι αθληταί, τα συμβούλια παρέρχονται και αντιπαρέρχονται. Ο Παναθηναϊκός, όμως, θα παραμένη επί γενεάς γενεών εις την Αιωνιότητα».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News