Ο Πέτρος Φυρίγος μιλάει για τις Καταδύσεις του ΠΑΟ

Ο Πέτρος Φυρίγος μιλάει για τις Καταδύσεις του ΠΑΟ

O κ. Πέτρος Φυρίγος, Εθνικός Προπονητής Καταδύσεων (σημειωτέον ότι όλες οι εθνικές ομάδες Καταδύσεων τελούν υπό την επίβλεψή του), έκανε δηλώσεις στο panathinaikos1908.gr σχετικά με την κατάκτηση από τον Παναθηναϊκό Α.Ο. του πρωταθλήματος Ελλάδος στις καταδύσεις στους Πανελλήνιους αγώνες, που διεξήχθησαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Ένα γεγονός, το οποίο σηματοδότησε την κατάκτηση από τον Σύλλογό μας του 3ου συνεχόμενου πρωταθλήματος στις Καταδύσεις (και 6ου συνολικά) στις κατηγορίες ανδρών-γυναικών.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Φυρίγος τόνισε τα εξής:

«Οι τρεις αθλητές-πρωταγωνιστές της κατάκτησης του πρωταθλήματος ήταν οι Αθανάσιος Τσιρίκος και οι αδελφοί Νίκος και Δημήτρης Μόλβαλης. Με τους δύο πρώτους συνεργάζομαι 4 και 3,5 χρόνια αντίστοιχα, ενώ τον Δημήτρη Μόλβαλη προπονεί τον τελευταίο χρόνο ο Θωμάς Μπίμης, άμεσος συνεργάτης μου και χρυσός ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Υπήρξα, δε, προπονητής του (του Μπίμη) όσο ήταν εν ενεργεία αθλητής.

Μέσα από τη σκληρή προετοιμασία και τη συνεργασία, οι τρεις προαναφερθέντες αθλητές συνέβαλαν τα μέγιστα, ώστε ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει το πρωτάθλημα OPEN, ανδρών και γυναικών.

Ως Εθνικός Προπονητής επιλέγω τους πιο ταλαντούχους αθλητές κάθε Συλλόγου, για να επιτυγχάνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.

Τα δύο παιδιά, οι Νίκος Μόλβαλης και Αθανάσιος Τσιρίκος, έχουν λαμπρό μέλλον μπροστά τους. Στόχος μας είναι, όχι μόνο η συμμετοχή σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα νέων, αλλά και η πρόκριση στους τελικούς των αγωνισμάτων τους, ακόμη και η κατάκτηση μεταλλίου.

Μπροστά μας τώρα έχουμε δύο αγωνιστικές “προκλήσεις”, εκ των οποίων η μία είναι πιο άμεση χρονικά, η δεύτερη πιο μακροπρόθεσμη. Η άμεση είναι η πρόκριση ενός εκ των δύο παιδιών (Τσιρίκου ή Νίκου Μόλβαλη) στην Ολυμπιάδα των νέων που θα γίνει το 2018 στην Αργεντινή, ενώ ο μακροπρόθεσμος στόχος μας έγκειται στη συμμετοχή στην Ολυμπιάδα του Τόκιο το 2020».

Πρόβα Μουντιάλ στην Ρωσία και μάχες στα πρωταθλήματα… Όλα τα σημερινά προγνωστικά!

Exit mobile version