Εξαιρετικοί οι "πράσινοι Ρομπέν"

Γέμισε πράσινους χαρταετούς η Αθήνα! (pic)

Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία τοξοβόλων του Παναθηναϊκού στο ευρωπαϊκό κύπελλο Νέων που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Νέα Μάκρη.

Η Εθνική Ελλάδας έχει γιορτάσει συνολικά την κατάκτηση τεσσάρων μεταλλίων και ένα από αυτά είχε «πράσινη» σφραγίδα.

Συγκεκριμένα ο Παντελής Αναστασιάδης πραγματοποίησε καλή εμφάνιση στο σύνθετο τόξο εφήβων όπου μαζί με τους Δημήτρ-Κωνσταντίνο Δρακιώτη και Γιάννη Βαβά κατέκτησαν την δεύτερη θέση χάνοντας στον τελικό από τη Μ.Βρετανία με 224-213.

Οι Άνταμ Κάρπεντερ, Τόμας Πρους και Τζέικ Γουλς ξεκίνησαν εντυπωσιακά τον τελικό έχοντας στο πρώτο σετ τρία 10άρια και τρία κεντρικά 10άρια παίρνοντας το προβάδισμα με 60-51.

Η ελληνική τριάδα προσπάθησε να αντιδράσει ωστόσο έχασε και στο δεύτερο σετ με 57-51 με το συνολικά σκορ να διαμορφώνεται σε 117-102. Στα επόμενα δύο σετ οι Έλληνες τοξοβόλοι βελτιώθηκαν χάνοντας στο τρίτο σκέλος στις λεπτομέρειες με 57-54 (174-156), ενώ στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης κατάφεραν να μαζέψουν τη διαφορά επικρατώντας με 57-50 με το σκορ να διαμορφώνεται σε 224-213 και την ελληνική ομάδα να παίρνει το ασημένιο μετάλλιο.

Από κει και πέρα η αθλήτρια του ΠΑΟ, Στέλλα-Αντιγόνη Αναστασιάδη ξεχώρισε στο ολυμπιακό τόξο Νέων γυναικών αφού νίκησε την Εσθονή Μάρις Τέτσμαν με 6-4 στη φάση 1/16. Στην συνέχεια η Αναστασιάδη επικράτησε με το ίδιο σκορ στο 1/8 επί της Ρωσίδας Βικτόρια Χαριτόνοβα και προκρίθηκε στον προημιτελικό. Εκεί γνώρισε την ήττα από τη Γαλλίδα Άλιξ Φιλοπόβιτς με 6-0.

Η Αναστασιάδη συμμετείχε στο ολυμπιακό τόξο Νέων γυναικών με τις Αναστασία Δράκου, Φοίβη Συναδινού ωστόσο η ομάδα αποκλείστηκε από τη Γερμανία στα προημιτελικά με 6-2 με τη Ρωσία να φτάνει στο χρυσό μετάλλιο τη Γαλλία να είναι στην δεύτερη θέση και την Τουρκία να βρίσκεται στο τρίτο σκαλί του βάθρο.

Σε ότι αφορά το μικτό ομαδικό ολυμπιακό τόξο νέων η Στέλλα-Αντιγόνη Αναστασιάδη αποτελούσε την Εθνική ομάδα με τον Γιώργο Μπρουτζάκη όπου ηττήθηκαν με 6-2 από τη Σουηδία στη φάση των οκτώ.

Πολλά συγχαρητήρια για όλες αυτές τις επιτυχίες αξίζουν και στον προπονητή της ομάδας Αλέξανδρο Παμβουξόγλου που είναι παράλληλα και ομοσπονδιακός προπονητής.

Πηγή: leoforos

Όλα τα ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ με μια ματιά!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News
Παναγιώτης Χριστουλάκης
Εξωτερικός συνεργάτης του newspao.gr, για αναλύσεις αγώνων, scouting report μεταγραφών και όχι μόνο. Επικοινωνία: panagiotis.christoulakis@newspao.gr