Η "χρυσή" οικογένεια της Χριστίνας Τεξανού

Τεξανού Παναθηναϊκός kick boxing

[ads]

12728826_1653925341529005_2555396989324202488_n

Η Χριστίνα Τεξανού, το Μάϊο του 2015, ίδρυσε το τμήμα του Kick Boxing. Δεν θα μπορούσε να μην “παντρέψει” τις δύο μεγάλες της αγάπες, τον Παναθηναϊκό και το Kick Boxing. Αφού έκανε το… γάμο, από τότε, χτίζει μια οικογένεια. Αξίζει να δει κανείς πώς την κοιτάζουν τα “παιδιά” της, πώς της μιλάνε, το σεβασμό που της έχουν. Κάθε βλέμμα τους προς τη Χριστίνα και ένα διαφορετικό συναίσθημα…

Είναι, με λίγα λόγια, η μητέρα όλων των παιδιών του τμήματος. Ούτε το “χρυσή”, ούτε το “οικογένεια” του τίτλου δεν είναι υπερβολή. Αυτό έχει φτιάξει η Χριστίνα Τεξανού. Μια Παναθηναϊκή οικογένεια, που στόχο έχει να “φτιάξει” καλούς ανθρώπους και μετέπειτα πρωταθλητές. Βέβαια η έμπνευση που βγάζει προς τους αθλητές της… μοιραία τους κάνει πρωταθλητές. Κάπως έτσι φτάνουμε και στο “χρυσή”. Παρά το ότι το τμήμα είχε ιδρυθεί κάτι παραπάνω από ένα χρόνο, στους πρώτους αγώνες, στις 13 Νοεμβρίου του 2016, η Τεξανού και τα παιδιά της πρόσθεσαν στην “πράσινη” τροπαιοθήκη 11 μετάλλια! Πέντε χρυσά και έξι ασημένια.

[ads2]

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, η Χριστίνα Τεξανού και 5 από τους αθλητές της, μας τίμησαν με την παρουσία τους στο studio της ραδιοφωνικής εκπομπής του Παναθηναϊκού, Green Voice. Μαζί με την coach ήταν και οι : Αντωνία Τζουνάκου, Μαρία Χριστίνα Τσεκούρα, Λάμπρος Ταμπουρλός, Ζαχαρίας Χαριτάκης και ο Νίκος Σταγάκης, άπαντες πρωταθλητές.

15284123_10210345937141498_8336919078683618513_n

Στους πρώτους αγώνες του Συλλόγου οι “χρυσοί” ήταν οι : Ζαχαριάς Χαριτάκης, Νίκος Σταγάκης, η Αντωνία Τζουνάκου, Λάμπρος Ταμπουρλός και ο 10χρονος Δημήτρης Σοχωρίτης, ενώ με ασημένιο μετάλλιο οι : Βαγγέλης Μαυροκορδάτος, Γιάννης Αναγνώστου, Διονύσης Μπογιατζής, Λευτέρης Ψαρωνικολάκης, Εύα Πιτσά και Μαρία Χριστίνα Τσεκούρα.

Χριστίνα Τεξανού

“Δουλέψαμε σκληρά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα παιδιά έβγαλαν μαχητική ψυχή και όλα όσα δουλέψαμε και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έχουμε τόσες επιτυχίες. Τα παιδιά αυτά αξίζουν πολλά συγχαρητήτρια. Όχι μόνο δεν πληρώνονται, σε σχέση με άλλους επαγγελματίες, που πληρώνονται αδρά και παρουσιάζουν κακή εικόνα, αλλά πληρώνουν και δίνουν και την ψυχή τους για τον Παναθηναϊκό και το τμήμα μας. Τους αξίζουν πολλοί έπαινοι.”

Για το πώς είναι μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα να έχει το τμήμα τόσες επιτυχίες

“Θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερες επιτυχίες, αλλά αδικηθήκαμε. Δεν έχει νόημα να μένουμε σε αυτό. Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, αγαπάνε αυτό που κάνουν και έπεται συνέχεια στις επιτυχίες…”

Προπονήτρια – Μητέρα – Παιδαγωγός

“Όταν έρχονται να γραφτούνε στο τμήμα, ειδικά τα παιδιά μικρότερων ηλικιών, τους λέω ότι από εδώ μέσα θα βγουν πρώτα καλοί άνθρωποι και μετά καλοί αθλητές. Είμαστε μια οικογένεια και είμαι πολύ υπερήφανη γι’ αυτό. Αγαπάω όλα τα παιδιά.”

Για τη σχέση του Παναθηναϊκού με την Ομοσπονδία

“Τα πηγαίνουμε πάρα πολύ καλά. Έχουμε καλές σχέσεις και με τον πρόεδρο”

Για την απήχηση που έχει στον κόσμο το εγχείρημα

“Δεν έχουν έρθει αρκετοί που περίμενα. Ο κόσμος το φοβάται. Νομίζουν ότι θα έρθουν σε μια σχολή και θα παίζουν μπουνιές και κλωτσιές, αλλά δεν είναι έτσι το άθλημα. Να έρθουν να το δουν, να το δοκιμάσουν και είμαι σίγουρη πως θα αλλάξουν άποψη.”

Για την ηγεσία του Ερασιτέχνη και τη στήριξη στο τμήμα

“Ο Παναθηναϊκός κάνει ό,τι μπορεί και το ίδιο κάνουμε και εμείς. Υπάρχει καλή σχέση με τον κύριο Μπαλτάκο, καθώς προέρχεται από μαχητικά αθλήματα και από το οπαδικό μας κίνημα. Όλα είναι μια χαρά”

14902763_10211005452522492_4745966998004329297_o

Αντωνία Τζουνάκου 

Για το πόσο καιρό ασχολείται

“Είναι ο δεύτερος χρόνος που ασχολούμαι και αγαπάω αυτό που κάνω.”

Για το τι την έκανε να αγαπήσει αυτό το άθλημα, καθώς είναι κοπέλα και μάλιστα πολύ νέα

“Πηγαίνω δευτέρα Λυκείου. Πράγματι ισχύει το ότι δεν είναι πολύ διαδεδομένο στο γυναικείο φύλο το Kick Boxing, είναι μέσα στα αθλήματα που δεν ακούς συχνά να ασχολούνται κοπέλες, αλλά η ανδρεναλίνη που νιώθεις εκείνη τη στιγμή που αγωνίζεσαι είναι κάτι το τρομερό. Ειδικά όταν έχεις απέναντί σου “αιώνιο” αντίπαλο, που η ανδρεναλίνη εκτοξεύεται στα ύψη.”

Για το εάν έχει έρθει ποτέ σε αντιπαράθεση στο σχολικό ή το φιλικό της περιβάλλον

“Ποτέ δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο, αλλά και να συμβεί μπορώ να το αντιμετωπίσω χωρίς “ξύλο”. Η προπονήτρια παίζει πολύ μεγάλο ρόλο σε αυτό, ειδικά στους αγώνες. Μας εμψυχώνει και μας βοηθάει, αλλά παράλληλα μας καλλιεργεί τον αυτοέλεγχο και μας προσέχει να μην ξεφεύγουμε.”

Τι θα συμβούλευε ένα νέο παιδί που θέλει να ασχοληθεί με το άθλημα;

“Γενικά θα συμβούλευα οποιονδήποτε θέλει να ασχοληθεί να το κάνει εάν το αγαπάει. Είναι ένα άθλημα που μπορεί να σε βοηθήσει για τη μετέπειτα πορεία σου στο χώρο του αθλητισμού. Μπορείς να προετοιμάσεις τον εαυτό σου.”

Όταν έμαθε ότι η αντίπαλός της είναι από τον οσφπ

“Αμέσως αισθάνθηκα ότι θέλω να τα καταφέρω. Μου βγήκε πάθος για τη νίκη και τελικά το έκανα. Έβαλα τα δυνατά μου και τα κατάφερα. Έπαιξε κάποιο ρόλο το ότι ήταν αθλήτρια του οσφπ, αλλά ήμουν καλά προετοιμασμένη και όποια κι αν ήταν αντίπαλος θα τα κατάφερνα.”

Οι μελλοντικοί της στόχοι

“Νίκες!”

tzon

Μαρία Χριστίνα Τσεκούρα

Πόσα χρόνια ασχολείσαι;

“Άρχισα φέτος το Σεπτέμβρη.”

Τι σε έφερε στον Παναθηναϊκό;

“Ήθελα από παλιότερα να ξεκινήσω Kick Boxing. Είμαι φανατική οπαδός του Παναθηναϊκού και μόλις έμαθα για το τμήμα σκέφτηκα “ή εκεί η πουθενά”.

Μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, όχι μόνο κατέβηκες σε αγώνες, αλλά έφερες και μετάλλιο

“Ήταν πολύ ιδιαίτερη εμπειρία. Το ότι με ανέβασε, η προπονήτρια μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, στο ρίνγκ και το ότι με εμπιστεύτηκε ήταν πάρα πολύ συγκινητικό. Είχα την ευκαιρία να κάνω όλα όσα είχα μάθει.”

Υπάρχει φόβος τραυματισμού κατά τη διάρκεια του αγώνα;

“Όλα είναι μέσα στο παιχνίδι. Αν δεν χτυπήσεις κι αν δεν πονέσεις δεν υπάρχει περίπτωση να γίνεις καλύτερος.”

Το bullying είναι επίκαιρο. Λόγω της ηλικίας σου, σου έχει συμβεί κάποιο τέτοιο περιστατικό;

“Στο παρελθόν είχα πέσει θύμα, αλλά μέσα από αυτό έγινα πολύ πιο δυνατή.”

34_kick_boxing_galatsi_panathinaikos

Λάμπρος Ταμπουρλός

Για το άγχος του στους αγώνες

“Ήμουν πάρα πολύ αγχωμένος στους αγώνες, αλλά το ξεπέρασα λόγω της δασκάλας (Χριστίνα Τεξανού) και επειδή είχα ήδη παρακολουθήσει τους συναθλητές μου να κάνουν πολυ καλούς αγώνες. Έτσι το ξεπέρασα και εγώ και πήγαν όλα καλά.”

Πόσο καιρό είσαι στην ομάδα

“Είμαι από τον Ιούλιο στην ομάδα. Κάνουμε πολύ καλή δουλειά και δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις, αλλά πάνω από όλα είμαστε μια παρέα, μια οικογένεια και περνάμε όμορφα.”

Η σχέση σου με τον Παναθηναϊκό

“Δεν ασχολούμε με τα ομαδικά αθλήματα, αλλά είμαι φίλος του Παναθηναϊκού και αυτός ήταν ένας λόγος που ήρθα στο τμήμα του Συλλόγου.”

Το γεγονός ότι δεν έχει τόσο μεγάλη προβολή το άθλημα πως σε κάνει να νιώθεις;

“Είναι ένα κίνητρο να πεισμώνουμε για να το προβάλλουμε. Είμαστε μια οικογένεια και θέλουμε να βγει προς τα έξω το πόσο σκληρά δουλεύουμε και το πόσο δεμένοι είμαστε όλοι μεταξύ μας. Έχουμε το κίνητρο να είμαστε καλοί και να προβάλλουμε το Σύλλογο.”

Όταν αγωνίζεσαι ποιόν έχεις στο μυαλό σου;

“Στους αγώνες παίζουμε ο ένας για τον άλλο. Είμαστε ένας Σύλλογος. Παίζεις για το τμήμα, για να τους κάνεις όλους υπερήφανους.”

Τι κάνει το Kick Boxing να ξεχωρίζει από τα άλλα μαχητικά αθλήματα;

“Θα έλεγα ότι είναι πιο εγκεφαλικό από τα άλλα αγωνίσματα.”

Είχες κάποιο πρότυπο αθλητή όταν ξεκίνησες;

“Τον Μπουακάο.”

Θα ήθελες να αγωνιστείς κάποια στιγμή σε αγώνες Κ1;

“Δεν το έχω σαν στόχο. Αυτό που με νοιάζει κυρίως είναι το να βελτιώνομαι. Να βελτιώνω το παιχνίδι μου, αλλά και τη σωματική και ψυχική μου κατάσταση. Αλλά θα ήταν ωραίο να το καταφέρω κάποτε.”

Τι κερδίζεις μέσα από το Kick Boxing;

“Κερδίζω ευχαρίστηση, την ηρεμία μου από τα άγχη της καθημερινότητας και την υγεία μου.”

15055718_10211137407381281_4882804858539752298_n

Νίκος Σταγάκης

Πόσα χρόνια ασχολείσαι;

“Ασχολούμουν και παλιότερα με τα μαχητικά αθλήματα. Εντατικές προπονήσεις στο τμήμα έχω ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο”

Ποιό άθλημα έκανες πριν;

“Tae Kwon Do και με βοήθησε πολύ κυρίως στα πόδια.”

Όταν έμαθες ότι θα πάρεις μέρος στους αγώνες τι σκέφτηκες, πώς ένιωσες;

“Ήθελα να νικήσω γιατί έκανα διπλές προπονήσεις για να είμαι έτοιμος. Ήθελα το μετάλλιο για την προπονήτριά μου και για μένα.”

Έχει αλλάξει κάτι, από όταν ξεκίνησες το Kick Boxing, στη συμπεριφορά της παρέας σου; Σε φοβούνται, θέλουν να σε έχουν από κοντά;

“Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Με τους φίλους μου είμαστε πολλά χρόνια μαζί. Είμαστε ακριβώς όπως πάντα. Χαίρονται για μένα και θέλουν να φτάσω ψηλά”

Οι στόχοι σου από δω και πέρα

“Έχω πολύ υψηλούς στόχους για το άθλημα. Θα ήθελα να το ακολουθήσω επαγγελματικά”

14993390_10211137406901269_5299613373139008693_n

Ζαχαρίας Χαριτάκης

Πόσο καιρό ασχολείσαι και τι είναι αυτό που σε τράβηξε;

“Ασχολούμαι από μέσα Σεπτέμβρη. Εκεί που θέλω να σταθώ, είναι το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στο τμήμα. Δεν κάνουμε μόνο προπονήσεις. Είμαστε μια παρέα, μια οικογένεια. Το να φοράς το Τριφύλλι και να αγωνίζεσαι είναι τεράστια τιμή για μένα.”

Πώς ένιωσες στην πρώτη σου παρουσία;

“Ικανοποίηση για την κατάκτηση του μεταλλίου. Μου έδωσε δύναμη για τη συνέχεια. Μου δωσε ψυχολογική ώθηση να συνεχίσω να δουλεύω και να πετυχαίνω τους στόχους μας.”

Πήγατε εκεί και τα σαρώσατε όλα σαν τμήμα. Πήρατε 11 μετάλλια. Πώς νιώθεις;

“Τέλεια. Μας βοηθάει να συνεχίσουμε την καλή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις. Βέβαια, και το αντίθετο να είχε συμβεί και να μην είχαμε πάει καλά, θα μας συσπείρωνε και θα μας έκανε να παλέψουμε πιο σκληρά για τη συνέχεια.”

Ποιά η σχέση σου με τον Παναθηναϊκό και τα ομαδικά αθλήματα;

“Έπαιζα μπάλα παλιότερα, αλλά έπαθα χιαστούς και δεν μπορούσα να συνεχίσω. Έτσι πήγα στο Kick Boxing. Από ομαδικά αθλήματα μου αρέσει κυρίως το ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη υπόθεση για μένα, είναι τρέξιμο, μανούρα. Από 6 χρονών μέχρι τα 30 που είμαι τώρα προσπαθώ να μη χάνω παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Παρακολουθώ όλα τα αθλήματα από όπου μπορώ.”

15036394_10211141263117672_6705817813055612809_n

Κάπου εδώ το δημοσιογραφικό κομμάτι έκλεισε και ακολούθησε φιλική κουβέντα…

Μας έβαλαν μέσα στην οικογένειά τους και περάσαμε όμορφα. Γελάσαμε, νοσταλγήσαμε παλιότερες εποχές που ο Παναθηναϊκός σάρωνε παντού και δώσαμε υπόσχεση στη Χριστίνα Τεξανού και τα παιδιά της ότι στις 11 Δεκέμβρη θα είμαστε στο πλευρό τους. Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 9:30, στο κλειστό Στάδιο Χαϊδαρίου, «Χρήστος Αγγουράκης» η Χριστίνα Τεξανού και 11 αθλητές της θα αγωνιστούν στην κατηγορία Kick light, στο 1ο Φιλικό Διασυλλογικό Sparring Κικ Μπόξινγκ. Ας στηρίξουμε την προσπάθεια των παιδιών που υπηρετούν το “Τριφύλλι” με όλη την ψυχή και την καρδιά τους.

brave

Ευχαριστούμε τη Χριστίνα Τεξανού, την Αντωνία Τζουνάκου, την Άννα – Μαρία Τσεκούρα, το Λάμπρο Ταμπουρλό, το Ζαχαρία Χαριτάκη και τον Νίκο Σταγάκη.

Η ομάδα του Green Voice : Χρήστος Γεωργίου, Σπύρος Χρυσικόπουλος, Θάνος Φωτόπουλος, Αργύρης Λοΐζος.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News