Ερασιτέχνης: Τι πρέπει να κάνει η διοίκηση για να σώσει τη Λεωφόρο

Ερασιτέχνης: Τι πρέπει να κάνει η διοίκηση για να σώσει τη Λεωφόρο

Ο πρώην πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Ηλίας Μιχαλαριάς, με ανάρτησή του στα social media, δημοσιοποίησε την απόφαση του ΣτΕ στην αίτηση ακύρωσης του προεδρικού διατάγματος που κατέθεσε η τότε διοίκηση του Ερασιτέχνη το 2013. 

Διαβάζονται περισσότερο τώρα…

 

 

Το… ξέκοψε για Πογιάτος ο Αλαφούζος

Προς… ανατροπή με Καμπετσή στον Παναθηναϊκό

Φρουτάκια Πεταλούδες – δωρεάν παιχνίδι και σε ποια καζίνο θα τα βρείτε |21+

Ποιες οι κινήσεις της νέας διοίκησης προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η Λεωφόρος θα γκρεμιστεί ΜΟΝΟ εάν χτιστεί το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο κ. Μιχαλαριάς και η απόφαση του ΣτΕ:

1. Αρχές Ιουνίου επιδόθηκε το κτηματολόγιο στον Α.Ο. για την Λεωφόρο και γράφει Δήμος Αθηναίων. Η μέχρι χθες διοίκηση έχω μάθει πως ήδη κατέθεσε ένσταση. Η νυν διοίκηση πρέπει να στείλει υπόμνημα μέχρι τις αρχές Αυγούστου και φυσικά να υπερασπιστεί την κυριότητα της Λεωφόρου στην αρμόδια επιτροπή του Κτηματολογίου και αν χρειαστεί να προσφύγει και στα πολιτικά δικαστήρια.

2. Επειδή δεν έχει δοθεί ποτέ στη δημοσιότητα (μόνο γενικότητες έχουν γραφτεί παλιά στο ιντερνετ) ανεβάζω αυτούσια την απόφαση του ΣτΕ στην αίτηση ακύρωσης του προεδρικού διατάγματος που καταθέσαμε το 2013 (με την ανιδιοτελή επίβλεψη και συμβουλή των δικηγόρων κ. Κωνσταντίνου Ιθακήσιου, κ. Ιωάννη Κοτσίρη και κ. Σταύρου Παναγιωτόπουλου) η οποία ήρθε στα χέρια μου από σπόντα. Στην αίτηση αυτή υπενθυμίζω πως ζητούσαμε την ακύρωση του προεδρικού διατάγματος γιατί σε αυτό προβλεπόταν πως η Λεωφορος μπορούσε να γκρεμιστεί εφόσον χτίζονταν οι εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη (ένα μικρό κλειστο και μία πισίνα) και με απλή χωροθέτηση (ΟΧΙ ΧΤΙΣΙΜΟ) του γηπέδου ποδοσφαίρου.

Η απόφαση αυτή είναι σημαντική για δύο λόγους: Πρώτον γιατί το ΣτΕ απορρίπτει την παρέμβαση του Δήμου Αθηναίων κατά της αίτησης ακύρωσης του προεδρικού διατάγματος με την αιτιολογία ότι ο Παναθηναϊκός είναι αναρμόδιος αφού το γήπεδο ανήκει στον Δήμο. Αυτό δεν σημαίνει ότι το ΣτΕ αποδέχεται την κυριότητα του γηπέδου από τον ΠΑΟ, ωστόσο αποτελεί ένα ακόμα υπερπολύτιμο όπλο στην όλη διεκδίκηση. Δεύτερον γιατί ενώ στην τελική απόφαση λέει ότι απορρίπτεται η ένσταση, στην ουσία τη δέχεται αφού το σκεπτικό της απόφασης λέει πως όταν το προεδρικό διάταγμα λέει εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού Α.Ο. συμπεριλαμβανει και το γήπεδο ποδοσφαίρου.

1. Αρχές Ιουνίου επιδόθηκε το κτηματολόγιο στον Α.Ο. για την Λεωφόρο και γράφει Δήμος Αθηναίων. Η μέχρι χθες διοίκηση…

Gepostet von Ilias Michalarias am Mittwoch, 8. Juli 2020

 


Eλέγξτε επίσης

Η αλήθεια πίσω από το «ενδιαφέρον» για Μεγιάδο

Η αλήθεια πίσω από το «ενδιαφέρον» για Μεγιάδο

Ο Τσάβι Ρόκα είχε ρωτήσει για τον Μεγιάδο, τον ενημέρωσε πως είναι μέσα στις επιλογές …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.