Ερασιτέχνης: «Χίλια χρόνια Θύρα 13 - Πρότυπο για φίλους και εχθρούς»

Δυνατά για την πρόκριση από σήμερα - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του Παναθηναϊκού, εκτυλίχθηκε σαν σήμερα πριν από 55 χρόνια στην καρδιά της Αθήνας καθώς άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της ο σύνδεσμος της θύρας 13 και ο Σύλλογος δεν λησμονεί τη στιγμή.

Στις 19 Νοεμβρίου του 1966 γεννήθηκε η Θύρα 13 ο ιστορικότερος σύνδεσμος οπαδών στην Ελλάδα και μαζί με την ίδρυση, ξεκίνησε ο μύθος της …καρδιάς του συλλόγου. Μετά από διάφορες απόπειρες δημιουργίας ενός οργανωμένου κινήματος που χρονολογούνται από το 1952, μια παρέα αγνών Παναθηναϊκών, έδωσε σάρκα και οστά στο όνειρο, στεγάζοντας τα πρώτα γραφεία του συνδέσμου στο κέντρο της πόλης, στην οδό Κολωνού 68, στο Μεταξουργείο.

Το όνομα φυσικά «Θύρα 13» που προήλθε από τη θύρα που επέλεγαν να παρακολουθήσουν τις αναμετρήσεις στο γήπεδο της Λεωφόρου, οι φανατικοί οπαδοί του «τριφυλλιού».

55 χρόνια μετά, ο μύθος της «13» έχει ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα και η στήριξη στον Παναθηναϊκό αδιάκοπη και σε όλα τα τμήματα του συλλόγου. Τα παιδιά της Λεωφόρου άλλωστε, έχουν αποτελέσει πρότυπο για φίλους και εχθρούς, έχοντας εισάγει νέα ..ήθη και έθιμα  στις ελληνικές κερκίδες. Χίλια χρόνια «θύρα 13»!

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News