«Έπρεπε ήδη να είχε πάρει γκαρντ ο Παναθηναϊκός - Ο Τζέιμς θα έκανε τη διαφορά»

Παναθηναϊκός - Ερυθρός Αστέρας 55-83: Οι πόντοι των παικτών του τριφυλλιού

Στην ανάγκη του μπασκετικού Παναθηναϊκού να προχωρήσει στην απόκτηση ενός χαφ που θα δυναμώσει την ομάδα στην περιφέρεια στάθηκε ο Γιώργος Πετρίδης στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

Αρχικά αναφέρθηκε στα όσα ακολούθησαν μεταξύ «εξάστερου» και Ερυθρού Αστέρα μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό του Άαρον Γουάιτ: «Ήταν άσχημο αυτό που έγινε με τον Άαρον Γουάιτ. Ο γιατρός του Παναθηναϊκού δεν είχε πάει για προσωπικούς λόγους και τοποθετήθηκε σχετικά η ΚΑΕ. Δεν χρειάζεται να κάνεις πολιτική μετά από έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό. Ίσως να θεωρούν ότι φταίει και ο Οκάρο Γουάιτ. Δεν καταλαβαίνω γιατί αντέδρασαν έτσι».

«Στο αγωνιστικό, τώρα, το δεύτερο ημίχρονο μου θύμισε παιχνίδια του Παναθηναϊκού στην περσινή Ευρωλίγκα, όπως την Βιλερμπάν που είχε χάσει με 25 πόντους. Κατ’ αρχάς έλειπε ένας παίκτης στα γκαρντ να ηρεμίσει και να κουμαντάρει την ομάδα, να φέρει ηρεμία και συγκέντρωση στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Δεν υπήρχε ούτε μία σωστή ενέργεια στο δεύτερο ημίχρονο. Έκανε δύο μεγάλα σερί ο Ερυθρός Αστέρας και ήταν σα να μην υπήρχε ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο. Ήταν όλα λάθος. Δεν λειτούργησε τίποτα σωστά.

Αυτά που είπε και ο κ. Πρίφτης στο τάιμ άουτ, τα λέει όλα. Η έλλειψη σεβασμού στη δική τους εικόνα πρώτα από όλα και χτίζεται η νοοτροπία της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν. Η εικόνα του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος ήταν αρκετά καλή. Αν γινόταν το ανάποδο, τότε θα μας έμενε μία γλυκιά γεύση. Αλλά επειδή το β’ μέρος ήταν καταστροφικό για τον Παναθηναϊκό, και είχε 32-8 σε ένα ημίχρονο, ήταν βαρύ.
Ο μόνος που πάλεψε, είχε καθαρή συγκέντρωση και ξεχώρισε ήταν ο Κασελάκης», τόνισε για την εικόνα της ομάδας στο χθεσινό φιλικό με τους Σέρβους.

Από εκεί και πέρα, ο ρεπόρτερ της ομάδας μίλησε για την ενδεχόμενη ενίσχυση της ομάδας: «Στο θέμα του γκαρντ, τώρα, επειδή υπάρχει πολλή γκρίνια, το γεγονός πως μεταφέρουμε το ρεπορτάζ δεν σημαίνει πως είναι η προσωπική μας άποψη. Προσωπικά πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός έπρεπε να πάρει ένα γκαρντ που θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα στον «1». Ο Παναθηναϊκός έχει πάει σε μία άλλη λογική τα τελευταία χρόνια. Είναι της λογικής έσοδα-έξοδα και δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει τέτοιες κινήσεις. Μακάρι να μπορούσε να πάρει παίκτες από το πάνω ράφι και αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος. Μετά από αυτά που βλέπουμε, ίσως ο Παναθηναϊκός επισπεύσει τις διαδικασίες για γκαρντ. Είναι δεδομένο πως εκεί χρειάζεται ένας παίκτης για να έχει ακόμα μία λύση. Το χθεσινό φιλικό αυτό έδειξε, παρότι υπάρχει το ελαφρυντικό του Μέικον και του Νέντοβιτς. Χθες έπαιξε σχεδόν όλη την ώρα στο «2» ο Παπαπέτρου ή ήταν πλέι μέικερ ο Μποχωρίδης. Θα δούμε τι θα γίνει. Όπως λέμε δεν υπάρχει μεγάλη οικονομική άνεση, για να κάνει ο Παναθηναϊκός μία κίνηση από τα πάνω ράφι και θα δει τις διαθέσιμες επιλογές του».

Για την ενδεχόμενη επιστροφή Μάικ Τζέιμς: «Και για τον Χεζόνια, όταν είχε έρθει στον Παναθηναϊκό. Αν πει ο παίκτης ότι έρχεται και τσάμπα, θα μπορούσε να έρθει. Για την ώρα δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Ούτως ή άλλως, υπάρχουν όλες αυτές οι ανησυχίες για τον χαρακτήρα του Μάικ Τζέιμς. Είναι παικταράς και σε αυτόν τον Παναθηναϊκό θα μπορούσε να ξεχωρίσει, όμως έχει έναν εκρηκτικό χαρακτήρα. Αν ερχόταν ο Μάικ Τζέιμς, δεν νομίζω ότι τον Παναθηναϊκό θα τον χαλούσε σε αγωνιστικό επίπεδο».

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα:

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News