Επιβάλλεται να τηρηθούν οι κανονισμοί: Α2 και...εκτός Euroleague o Ολυμπιακός!

Επιβάλλεται να τηρηθούν οι κανονισμοί: Α2 και...εκτός Euroleague o Ολυμπιακός!

Αντιμέτωπος με την έξοδό του και από την Ευρωλίγκα βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να αγωνιστεί στη κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση μπάσκετ της Ευρώπης.

Βάση κανονισμού ο Ολυμπιακός, από τη στιγμή που υποβιβάστηκε στην Α2, δεν έχει το δικαίωμα να λάβει μέρος στους αγώνες της Ευρωλίγκα την επόμενη σεζόν.

Τι και αν έχει υπογράψει συμφωνία με τη διοργάνωση του Τζόρντι Μπερτομέου, η Α2 «καίει» τους ερυθρόλευκους σύμφωνα με το άρθρο 6.

Αναλυτικά, ο κανονισμός αναφέρει:
6.1.4. Αν, στην σεζόν που μόλις τελείωσε, ο σύλλογος τερμάτισε στο δεύτερο μισό του εθνικού του πρωταθλήματος στην τελική βαθμολογία.

6.1.7. Αν στην χώρα όπου ο σύλλογος έχει τη βάση του, οι λογικές προσδοκίες για τις οπτικακουστικές πωλήσεις δεν εκπληρωθούν με υπαιτιότητα του συλλόγου. Οι προσδοκίες πρέπει να αποδεικνύονται στο εμπορικό πλάνο της εταιρίας, το οποίο πρέπει να γίνει αποδεκτό από την Γενική Συνέλευση.

Αυτό σημαίνει πως είναι στο χέρι του Παναθηναϊκού ή της οποιαδήποτε άλλης ομάδας από αυτές που έχουν κλειστό συμβόλαιο να ζητήσουν την ακύρωση του συμβολαίου του Ολυμπιακού.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News