Επίσημο: Στον Παναθηναϊκό ο Πονίτκα

«Νικητής και ηγέτης ο Πονίτκα!»

Παναθηναϊκός: Η Ρέτζιο Εμίλια ανακοίνωσε την μεταγραφή του Ματέους Πονίτκα στον Παναθηναϊκό, ολοκληρώνοντας και επίσημα το «deal» μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Ματέους Πονίτκα είναι και επίσημα παίκτης του Παναθηναϊκού  κάτι που έκανε γνωστό η ιταλική ομάδα.

Ο Πολωνός ο οποίος έκανε ένα τρομερό Eurobasket θα φορέσει άμεσα τη Πράσινη φανέλα καθώς ολοκληρώθηκε το deal μεταξύ των δύο ομάδων.

Μάλιστα η Ρέτζιο Εμίλια ανακοίνωσε πρώτη τη μεταγραφή του Πονίτκα στον Παναθηναϊκό και απομένει το τυπικό του πράγματος και από την ελληνική ομάδα.

«Νικητής και ηγέτης ο Πονίτκα!»

Ο Μάνος Παπαδόπουλος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ματέους Πονίτκα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο gazzetta.gr:

«Χάρηκα πολύ για τον Ματέους, γιατί μετά την εξαιρετική του παρουσία στο Eurobasket δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για να επιστρέψει στο επίπεδο της Euroleague, όπου και ανήκει ως παίκτης. Στα δύο χρόνια της συνεργασίας μας, διαπίστωσα ότι ένας μπασκετμπολίστας με πληθωρικό μπασκετικό ταμπεραμέντο, από την άποψη ότι μπορεί να προσφέρει σε πολλούς τομείς και να είναι άκρως επιδραστικός στο παιχνίδι.», σχολίασε αρχικά ο επί σχεδόν τριάντα διοικητικός παράγοντας των «πρασίνων» και συνέχισε:

«Από την πρώτη στιγμή που τον είδε ο Τσάβι (σ.σ.: Πάσκουαλ) διέκρινε στο πρόσωπό του έναν παίκτη-ηγέτη με νοοτροπία νικητή και αρχηγικά προσόντα και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο του έδωσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Θεωρώ ότι ο coach τον πίστεψε πάρα πολύ και τον έπεισε ότι έχει τις ικανότητες να ενεργοποιηθεί ακόμη περισσότερο σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αναβάθμιση της καριέρας του. Στην περυσινή σεζόν, άλλωστε, δεν ήταν λίγες οι φορές που πήρε χρόνο συμμετοχής σαν point-guard, κλείνοντας αρκετές τρύπες που δημιουργήθηκαν από τους τραυματισμούς των παικτών!», υπερθεμάτισε ο 59χρονος παράγοντας που το περασμένο καλοκαίρι επέκτεινε τη συνεργασία του με την Ζενίτ μέχρι το 2024.

«Ο Πονίτκα είναι ο απόλυτος παίκτης ομάδας και επειδή κάνει πολύ καλά πολλά πράγματα, αποτελεί μία προσωπικότητα που χρειάζεται κάθε ομάδα και θα κάνει την διαφορά σε άμυνα και επίθεση στον Παναθηναϊκό. Θεωρώ ότι η βελτίωσή του τα τελευταία δύο χρόνια, φάνηκε με εντυπωσιακό τρόπο στο Eurobasket και θα φανεί και στη νέα του ομάδα. Είναι ένας ποιοτικός παίκτης που «δένει» πολύ την άμυνα με την επίθεση και διαθέτει μεγάλη έφεση στην δημιουργία αλλά και στο ένας εναντίον ενός», συμπλήρωσε ο Μάνος Παπαδόπουλος.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News