Επίσημο: Περιορισμοί και στα γήπεδα από 3 Γενάρη

Υποχρεωτική η μάσκα στα γήπεδα - Αυστηρή προειδοποίηση

Νέα σειρά μέτρων για τον κορονοϊό ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, υπό την απειλή της μετάλλαξης Όμικρον, η οποία απειλεί με νέο κύμα.

Ο κ.Πλεύρης πάντως επιβεβαίωσε εμμέσως ότι τα μέτρα που θα παρθούν από τις 3 Γενάρη θα αφορούν και τα γήπεδα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “θα υπάρξουν περιορισμοί και στις αθλητικές εκδηλώσεις”, σημειώνοντας ότι η ακριβής αποτύπωσή τους θα γίνει στις στις 27 Δεκεμβρίου οπότε και θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή.

Τα μέτρα, λοιπόν, που ανακοινώθηκαν για την ανάσχεση της διασποράς θα τίθενται σε ισχύ από αύριο στις 06:00 είναι τα εξής:

Ματαίωση όλων των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοικτούς χώρους των δήμων
Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Στην περίπτωση της εστίασης, υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση της μάσκας μέχρι να κάτσει κάποιος στο τραπέζι του, ενώ η υποχρέωση ισχύει και για τα γυμναστήρια και τις εκκλησίες.
Υποχρεωτική χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας KN95 ή διπλή στα σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Ισχυρή σύσταση τεστ στους ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα για τεστ κατά τη 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους, καθώς έχει διαπιστωθεί πως εμφανίζουν συμπτώματα μετά την είσοδό τους

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News