Επίσημο: Με μια «απουσία» κόντρα στη Μπασκόνια

Παναθηναϊκός: Το μικρό ροτέισον εγκυμονεί κινδύνους

Ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα από την Ρεάλ στη Μαδρίτη αντιμετωπίζει σήμερα (3/2, 21:30) την Μπασκόνια εκτός έδρας.

Οι «πράσινοι» δεν… εμφανίστηκαν στη Μαδρίτη απέναντι στη Ρεάλ και ηττήθηκαν άνετα με σκορ 83-68, πλέον καλούνται όμως να ξεχάσουν αυτό το ματς και να στραφούν στο επίσης πολύ απαιτητικό με την Μπασκόνια (3/2, 21:30, NovaSports Prime) για την 23η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς βρίσκεται στο 8-14 και ακόμη δεν αποδίδει καλά, με τα πάντα να κρέμονται σε «τεντωμένο σχοινί» όσον αφορά τον Μαυροβούνιο προπονητή.

Απέναντί της, βρίσκει την εκπληκτική Μπασκόνια, μία ομάδα που φιγουράρει στις θέσεις της οκτάδας και ειδικά στην έδρα της προκαλεί μεγάλα προβλήματα σε όλους τους αντιπάλους της.

Συγκεκριμένα, οι Βάσκοι μετρούν στην έδρα τους 9 νίκες σε 11 ματς, όντας η καλύτερη ομάδα στη συγκεκριμένη κατηγορία σε όλη τη διοργάνωση, μετά τη Μακάμπι.

Ο Παναθηναϊκός, από την άλλη, μετράει εκτός έδρας 9 ήττες σε 11 αγώνες, είναι επόμενως εύκολα κατανοητή η δυσκολία του αγώνα.

Παρόλα αυτά, η Μπασκόνια προέρχεται κι αυτή από αρνητικό αποτέλεσμα, καθώς ηττήθηκε στην Ιταλία από την ουραγό Αρμάνι με σκορ 89-83 και γενικά το τελευταίο διάστημα δυσκολεύεται περισσότερο σε σχέση με το «εκρηκτικό» πρόσωπο που έδειχνε στις πρώτες αγωνιστικές.

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να προσέξει πάρα πολύ την περιφέρεια των Βάσκων, όπου οι Μάρκους Χάουαρντ και Ντάριους Τόμπσον είναι ικανοί να προκαλέσουν τεράστια προβλήματα.

Όσον αφορά τις απουσίες, ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Λευτέρη Μαντζούκα και Λευτέρη Μποχωρίδη, ενώ εκτός με τραυματισμό είναι ο Ματέους Πονίτκα και οι Τόμας και Αγραβάνης οι οποίοι αποκτήθηκαν πρόσφατα.

Ακόμα ο Χουγκαζ έμεινε εκτός καθώς ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του στο Περιστέρι και επέστρεψε στην Αθήνα.

Η Μπασκόνια, από την άλλη, δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Πιέρια Χένρι, που παραμένει εκτός ομάδας λόγω του θέματος με το τεστ ντόπινγκ.

Τον αγώνα θα «σφυρίξουν» οι Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Τόμισλαβ Χορντόφ (Κροατία) και Τόμας Τραβίτσκι (Πολωνία).

Δείτε τις επιλογές του Ντέγιαν Ράντονιτς: Π. Καλαϊτζάκης, Ουόλτερς, Λι, Παπαγιάννης, Ουίλιαμς, Γ. Καλαϊτζάκης, Σαμοντούροβ, Αβδάλας, Μπέικον, Γκριγκόνις, Γκουντάιτις

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Σπύρος Φλώρος
Η μεγάλη του αγάπη είναι ο Παναθηναϊκός. Ο Σπύρος Φλώρος σπούδασε δημοσιογραφία με σκοπό να υπηρετεί την αγαπημένη του ομάδα. Από μικρός ασχολείται με την αγαπημένο του Παναθηναϊκό. Γνωρίζει Αγγλικά. Επικοινωνία: spyros.floros@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News