Επίσημο: Ανακοίνωσε Σάμιο ο Παναθηναϊκός

Επίσημο: Ανακοίνωσε Σάμιο ο Παναθηναϊκός

Επιστρέφει στο σύλλογο μετά από σχεδόν δύο χρόνια. Διοικητικός υπεύθυνος αναλαμβάνει ο Γιάννης Κουλουριώτης

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την πρόσληψη του Βαγγέλη Σάμιου στη θέση του αρχιπροπονητή της Ακαδημίας του συλλόγου. Ο έμπειρος προπονητής αναλαμβάνει άμεσα τα καθήκοντά του.

Ο Βαγγέλης Σάμιος γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα και ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Ακαδημία του Παναθηναϊκού απ’ όπου το 1982 ανέβηκε στην πρώτη ομάδα. Στο Τριφύλλι έμεινε έως το 1984 και έπαιξε σε Αιγάλεω, Ατρόμητο. Προπονητικά αφιέρωσε την καριέρα του αποκλειστικά στις ακαδημίες. Έκανε το πρώτο βήμα το 1996 στην ακαδημία του Χουάν Ρότσα όπου έμεινε έως το 2004, συνέχισε δύο σεζόν στον Ατρόμητο και το 2007 επέστρεψε στον Παναθηναϊκό. Έμεινε για μια δεκαετία περνώντας από το πόστο του προπονητή Κ18 και Κ20. Το 2018 ανέλαβε τεχνικός διευθυντής και προπονητής της Κ19 στην ομάδα του ΑΠΟΕΛ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που γυρίζω στο σπίτι μου. Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να μπορέσουμε να φτάσουμε την ακαδημία εκεί που της αξίζει. Η ακαδημία είναι σημαντική για τον Παναθηναϊκό και επειδή έχουμε και παιδιά της ακαδημίας που ανέβηκαν πρόσφατα στην πρώτη ομάδα, καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να γίνει σωστή εκπαίδευση εντός και εκτός γηπέδου. Αυτός είναι ο ρόλος της ακαδημίας και θα προσπαθήσουμε όλοι με τη δουλειά μας να εξυψώσουμε την ακαδημία μας», ήταν τα λόγια του Βαγγέλη Σάμιου μετά την πρόσληψή του.

Διοικητικός υπεύθυνος της ακαδημίας αρμόδιος για διοικητικά και οργανωτικά θέματα αναλαμβάνει ο Γιάννης Κουλουριώτης.

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News