Επίσημα Super Cup: Οι ομάδες, η κλήρωση και οι ημερομηνίες

Άθλια εικόνα και βαριά ήττα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ο ΕΣΑΚΕ στην συνεχή προσπάθεια του για περαιτέρω ανάπτυξη και αναβάθμιση του ελληνικού επαγγελματικού μπάσκετ και της Basket League καθιερώνει από τη καινούργια σεζόν ένα νέο θεσμό που θα συναρπάσει το φίλαθλο κοινό.

Το Super Cup θα πραγματοποιείται πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος και θα μετέχουν οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου. Στόχος να αποτελέσει ο νέος θεσμός μια «γιορτή» του ελληνικού επαγγελματικού μπάσκετ με το οποίο θα γίνεται η ιδανική εκκίνηση της σεζόν!

Το τζάμπολ του νέου θεσμού θα γίνει το διήμερο 23-24 Σεπτεμβρίου με την συμμετοχή των τεσσάρων πρώτων ομάδων της βαθμολογίας της προηγούμενης αγωνιστικής χρονιάς των Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, ΑΕΚ, Περιστερίου Winmasters και Προμηθέα Πάτρας και με βάση τους υγειονομικούς κανόνες που θα προβλέπει η Πολιτεία για τις αθλητικές εκδηλώσεις στους κλειστούς χώρους.

Στο πλαίσιο του διημέρου θα προγραμματιστούν παράλληλες δράσεις προώθησης της Basket League και επιμόρφωσης των συμμετεχόντων στο Πρωτάθλημα.

Τα ζευγάρια των αγώνων θα οριστικοποιηθούν στην κλήρωση της EKO Basket League 2020-2021 η οποία θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Πεποίθηση μας είναι ότι οι φίλαθλοι θα «αγκαλιάσουν» το νέο θεσμό.

Οι αθλητές των τεσσάρων ομάδων υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό την ανακοίνωση της δημιουργίας του νέου θεσμού:

Ιωάννης Παπαπέτρου (Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ):
Papapetrou

«Μου αρέσει πολύ η ιδέα της διεξαγωγής του Super Cup από τον ΕΣΑΚΕ. Θα είναι περισσότερο αγώνες προετοιμασίας μεταξύ των κορυφαίων -βάσει βαθμολογίας- ομάδων του περσινού πρωταθλήματος, ιδιαίτερα πολύτιμες για τους αθλητές και τους προπονητές λίγο πριν την έναρξη των υποχρεώσεών μας στη Basket League και στην Ευρώπη.
Ανυπομονώ ιδιαίτερα γι’ αυτά τα παιχνίδια που θα σημάνουν ουσιαστικά την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου. Εύχομαι όλοι οι αθλητές, οι προπονητές, οι εργαζόμενοι στις ομάδες και οι φίλαθλοι να έχουμε την υγειά μας και να βγούμε δυνατοί από αυτήν την πανδημία».

Νίκος Ζήσης (ΑΕΚ):
Zisis

«Μόνο αισιόδοξη είναι η προοπτική του Super Cup για το ελληνικό μπάσκετ. Μια διοργάνωση, που έχει γίνει θεσμός σε προηγμένες μπασκετικά χώρες της Ευρώπης, έρχεται και στην Ελλάδα, μετά από απόφαση του ΕΣΑΚΕ. Οι κατά τεκμήριο κορυφαίες ομάδες του προηγούμενου Πρωταθλήματος θα μάχονται για την κατάκτηση του πρώτου τροπαίου της χρονιάς.

Είναι πολύ ωραίο για τους παίκτες, μετά από μία δύσκολη και επώδυνη περίοδο αποχής λόγω πανδημίας, να ξαναμπούν σε κανονικούς ρυθμούς και να διεκδικήσουν έναν τίτλο, τον πρώτο επίσημο. Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για όλους μας να αγκαλιάσουμε το άθλημα, που αγαπάμε μέσω αυτής της καινοτομίας.

Μόνο, που όλοι εμείς παίζουμε για τον κόσμο. Αλλιώς αισθάνεται και παίζει ένας αθλητής σ’ ένα γήπεδο με οπαδούς, είτε της ομάδας του, είτε και της αντιπάλου ομάδας, κι αλλιώς με άδειες εξέδρες, ή με εικονικό κόσμο όπως βλέπουμε τώρα στο ΝΒΑ. Μακάρι να βοηθήσουν οι καταστάσεις και επιτραπεί η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα από τον επόμενο μήνα, έστω σε κάποιο ποσοστό πληρότητας. Θα είναι το ιδανικό».

Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (Περιστέρι Winmasters):
Lucas

«Είναι ένας καινούργιος θεσμός το Super Cup για το ελληνικό μπάσκετ, που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και αρκετό καιρό. Είναι κάτι που μας χαροποιεί όλους, καθώς αποτελεί κάτι νέο για την Basket League.

Είναι ωραίο να ακολουθείς τα βήματα που κάνουν άλλα μεγάλα πρωταθλήματα και οι αναμετρήσεις αυτές θα είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να προετοιμαστούν οι ομάδες, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, εμείς και ο Προμηθέας. Θα είναι σαν ένα μίνι τουρνουά προετοιμασίας που θα βοηθήσει βέβαια τις ομάδες για τις επίσημες υποχρεώσεις τους.

Βέβαια, διεκδικείται ένα τίτλος και κάθε, τίτλος είτε αυτό είναι Super Cup, είτε ένα κύπελλο, είτε ένα πρωτάθλημα, δεν παύει να είναι σημαντικός. Όπως και να λέγεται. Και θα είναι σίγουρα μια ευχάριστη αρχή για τις τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν, πριν μπουν στις υπόλοιπες εγχώριες και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους».

Δήμητρης Αγραβάνης (Προμηθέας Πάτρας):
Agrabanis

«Είμαι ενθουσιασμένος με τον καινούργιο θεσμό που δημιουργεί ο ΕΣΑΚΕ με την διοργάνωση ενός Final-4 όπως το Super Cup και δίνει με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα στις 4 πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος της προηγούμενης σεζόν να διεκδικήσουν έναν τίτλο με το ξεκίνημα της επόμενης.

To Super Cup είναι μια διοργάνωση που θα εντείνει τον ενθουσιασμό των φιλάθλων για την καινούργια σεζόν, ξεκινώντας νωρίς με παιχνίδια διεκδίκησης τίτλου και ουσιαστικά θα κάνει το μπασκετικό κοινό να ανυπομονεί για την έναρξη του πρωταθλήματος».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News