ΕΠΙΚΗ ατάκα Ζοτς σε Ιτούδη: «Koumpare, be careful!»

ΕΠΙΚΗ ατάκα Ζοτς σε Ιτούδη: «Koumpare, be careful!»

Η άφιξη στο αεροδρόμιο Σένεφελντ, νοτιοανατολικά της πόλης, θύμισε λίγο επιστροφή στο μακρινό παρελθόν και την εποχή που η εξυπηρέτηση των πτήσεων στην Αθήνα, γινόταν από το Ελληνικό. Ούτε φυσούνες, ούτε λεωφορεία, ούτε τίποτε.

Απλό περπάτημα πάνω στην πίστα και δίπλα στα αεροπλάνα κι έφτασες στην αίθουσα παραλαβής των αποσκευών! Χαζεύοντας έξω, στην διάρκεια της 25λεπτης διαδρομής με το ταξί για το ξενοδοχείο (42 Ευρώ ήταν το αντίτιμο), δεν άργησα να συνειδητοποιήσω πόσο μεγάλη ανάπτυξη έχει γνωρίσει το Βερολίνο, από το 2009 και μετά!

[ads2]

Ήταν που ήταν μία πανέμορφη, πεντακάθαρη και καταπράσινη πόλη, πλέον παράγινε. Μεγάλοι δρόμοι, φωτισμένα κτίρια, ατελείωτοι πεζόδρομοι, σεβασμός στην οικοδομική παράδοση του παρελθόντος σε συνδυασμό με την ξεκάθαρη ροπή σε ολοένα και περισσότερες σύγχρονες και γυάλινες κατασκευές, είναι το περίγραμμα της δόμησης στη γερμανική πρωτεύουσα.

Αυτά σαν μία πρώτη γεύση από την πόλη στην οποία χτυπάει από σήμερα η καρδιά του ευρωπαϊκού μπάσκετ. H μπασκετική γειτονιά εδράζεται στο τρίγωνο Alexanderplatz (η έδρα της fun zone), «Mercedes-Benz Arena» (δίπλα στα απομεινάρια του «τείχους») και της πολυσύχναστης συνοικίας Mitte, όπου βρίσκεται στο ξενοδοχείο στο οποίο έχουν καταλύσει οι ομάδες. Η βραδινή βόλτα στην πανέμορφη αυτή περιοχή που ανήκει στο Ανατολικό Βερολίνο, είχε εκπλήξεις!

Έξω από το Hilton, o επίτιμος προσκεκλημένος της Euroleague, Τζοε Αρλάουκας έκανε το τσιγαράκι του, περιμένοντας την αποστολή της Λαμποράλ Κούτσα, που έφτασε σχεδόν μεσάνυχτα, λόγω μία απεργίας στο αεροδρόμιο του Μπιλμπάο. Οι παίκτες της ΤΣΣΚΑ και της Φενερμπαχτσέ είχαν «άδεια εξόδου» και ανά παρέες, έβγαιναν περπατώντας για μία κοντινή βόλτα. Το ίδιο κάναμε κι εμείς και μπαίνοντας σε μία συμπαθέστατη μπιραρία για λουκάνικο, κότσι, σνίτσελ και paulaner, πέσαμε πάνω σε Έλληνες.

Στο εσωτερικό του καταστήματος, δεν ήταν μόνο δύο παρέες αγνών μπασκετικών φιλάθλων που – παρά τον αποκλεισμό των «αιωνίων» – ταξίδεψαν για να απολαύσουν τη γιορτή του μπάσκετ, αλλά και ο Δημήτρης Ιτούδης (μετά συζύγου και κόρης), ο οποίος έβγαλε έξω τους συνεργάτες του. Μετά τις απαραίτητες χαιρετούρες με Πιστιόλη, Χατζηχρήστο και φυσικά τον αγέραστο Ντάριλ Μίντλετον, παραγγείλαμε άφθονο κρέας και τεράστιες μπύρες στον Έλληνα σερβιτόρο (α ρε Ελλάδα αθάνατη) και πριν προλάβουμε να εγκλιματιστούμε, να σου ο Σλούκας με την κοπέλα του.

Ο 26χρονος διεθνής Έλληνας άσος, που θα παίξει για 6η φορά σε Final 4, γνωρίζει καλά ότι από σήμερα αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τον ημιτελικό με την Λαμποράλ και είπε να βγει μία βόλτα για να χαλαρώσει. Δεν πέρασαν ούτε πέντε λεπτά και ξαφνικά, σκάει μύτη ο λεγόμενος «μεγάλος»! Καμαρωτός, άνετος και χαμογελαστός, ο «Ζοτς» κάνει την εμφάνιση με τους δύο Τούρκους συνεργάτες του. Εμφανώς αδυνατισμένος, κουρεμένος και με την διάθεση στα ύψη, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αγκάλιασε τον κουμπάρο του και επί 13 χρόνια στενό του συνεργάτη στον Παναθηναϊκό και είχε εγκάρδια συνομιλία με όλους τους συνδαιτυμόνες του τραπεζιού της ΤΣΣΚΑ. Στη συνέχεια πέρασε από το τραπέζι μας, χαιρέτησε δια χειραψίας όλους τους Έλληνες δημοσιογράφους και σε άπταιστα ελληνικά ευχήθηκε «καλή όρεξη»!

Ιδιωτικό τετ-α-τετ δεν υπήρξε, αυτό έγινε αργότερα στο lobby του ξενοδοχείου, για το οποίο αναχώρησε πρώτος ο προπονητής της Φενερμπαχτσέ, που βλέποντας τον Δημήτρη Ιτούδη να έχει στήσει πηγαδάκι με ορισμένους συναδέλφους, τον προειδοποίησε με νόημα, χαμογελώντας. «Koumpare, be careful!» Αυτό το Final 4 είναι γεμάτο πανέμορφες ιστορίες, αλλά η προοπτική του τελικού των κουμπάρων (ο Έλληνας coach έχει το προβάδισμα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις) και της μάχης των δύο φαβορί για τον εφετινό τίτλο, είναι μία απ’ αυτές που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο.

Η βραδιά τελείωσε με κοκτέϊλ και μπασκετοκουβέντα στο κοντινό bar-restaurant «Newton» παρέα με τον Euroleague legend, Θοδωρή Παπαλουκά, που είναι επίτιμος προσκεκλημένος των διοργανωτών. Τα τελευταία χρόνια, ο «Τεό», που σήκωσε τον τελευταίο ευρωπαϊκό τίτλο της ΤΣΣΚΑ (2008) και να μας διηγήθηκε ανέκδοτα περιστατικά, επισκέπτεται σχεδόν κάθε χρόνο το Βερολίνο για το φεστιβάλ κινηματογράφου και μας επιβεβαίωσε ότι η άνοιξη είναι η εποχή που κάνει την γερμανική πρωτεύουσα να φαίνεται ομορφότερη από ποτέ. Ανυπομονούμε να τον ξαναδούμε να παίζει μπάσκετ, όπως πέρυσι στο «Barcleyard Center» της Μαδρίτης, στο καθιερωμένο παιχνίδι των δημοσιογράφων, όπου και έβγαλε μάτια!

gazzetta.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News