«Έπεσε» σαν μεγάλη ομάδα!

«Έπεσε» σαν μεγάλη ομάδα!

Προηγήθηκε, είχε διαστήματα υπεροχής, αδράνησε ακατανόητα στην εκπνοή του ημιχρόνου, ξανασηκώθηκε, ξαναπροδόθηκε, αποδεκατίστηκε, έμεινε με δέκα, ξαναζωντάνεψε, αλλά κόντρα στο δικό του κακό φεγγάρι, «έπεσε« στη μάχη ηρωικά, σαν μεγάλη ομάδα! Γράφει ο Νότης Καμπέρης.

Σπαρτιάτικη αγωγή επέδειξε ο Παναθηναϊκός στο Φάληρο, που δεν φοβήθηκε να «τσαλακωθεί» με ένα 3ο γκολ στο παθητικό του και βγήκε μπροστά με όλα όσα διέθετε, για την ισοφάριση κόντρα στις συνθήκες της αναμέτρησης. Και λίγο έλειψε, να το κάνει!

Πληγώνει, λοιπόν, το «3-1» στο Καραϊσκάκης, όχι για την έκταση του σκορ, αλλά κυρίως, για το τι θα είχε συμβεί, αν είχαν αποφευχθεί μερικές ανορθογραφίες στο αποψινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Δεν είναι σώφρον, να τεθεί στο εκτελεστικό απόσπασμα ο Διούδης, που φέρει ευθύνη στα γκολ των ερυθρόλευκων. Συνολικά, ο Παναθηναϊκός ήταν επιπόλαιος σε ορισμένα διαστήματα, στα οποία ο Ολυμπιακός με την ποιότητά του, έκανε τη ζημιά.

Για παράδειγμα, στο πρώτο τέρμα του Χασάν, ο Μολό έπρεπε να περιμένει να παίξει τον Χολέμπας στο 1 vs 1. Σε δευτερεύοντα χρόνο, τα δύο στόπερ έχασαν τον φορ των γηπεδούχων και σε τελευταία, ήρθε η αστάθεια του Διούδη στην κεφαλιά.

Τα πράγματα, ίσως, ήταν διαφορετικά, επίσης, αν ο Χατζηγιοβάνης ήταν πιο συνεργάσιμος σε δύο αντεπιθέσεις του Παναθηναϊκού, ενώ το σκορ ήταν στο «0-1», όπως έπραξε δηλαδή, στη φάση που είδε τον Μακέντα και ακολούθησε το πέναλτι.

Παρόλα αυτά, πιστοποιήθηκε το γεγονός πως κάτι καλό χτίζεται στο Τριφύλλι και στο συγκεκριμένο σημείο της σεζόν, αυτή η συσπείρωση των πρασίνων δίνει την ελπίδα για τον στόχο της Ευρώπης και ακόμα παραπάνω.

Αν είδε κανείς, το Μπάγερν – Παρί ή το ισπανικό «Ελ Κλάσικο», θα είδε τον τρόπο με τον οποίο οι Ποτσετίνο και Ζιντάν, αντίστοιχα, απορρόφησαν την υπεροχή του αντιπάλου και βγήκαν στην κόντρα με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Οι πράσινοι έφθασαν μέχρι εκεί που μπορούσαν, με τις δικές τους δυνατότητες και σ’αυτό, το σημείο γίνεται, αντιληπτή η ανάγκη για ενίσχυση. Θα σχολιαστούν κι αυτά, με τη σειρά τους, το ερχόμενο καλοκαίρι….

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News