«Έπαιξαν» μόνο Ολυμπιακό στο κέντρο της Αθήνας - Τα παράπονα και η στάση του Δήμου

«Έπαιξαν» μόνο Ολυμπιακό στο κέντρο της Αθήνας - Τα παράπονα και η στάση του Δήμου

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε σε αρκετούς δημότες της Αθήνας η προβολή «ερυθρόλευκων» φωτογραφιών σε έκθεση στον Εθνικό Κήπο.

Η Έκθεση Αθλητικής Φωτογραφίας “Sports and the City” πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στον Εθνικό Κήπο, στο πλαίσιο του “Athens Photo World 2021”.

Στον χώρο που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας φιλοξενούνται 46 φωτογραφίες των Γιώργου Ματθαίου και Βλαδίμηρου Ρις, από αθλητικές στιγμές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ωστόσο, αρκετοί επισκέπτες της έκθεσης έμειναν με την απορία, όταν αντίκρισαν 2-3 φωτογραφίες που προβάλλουν παίκτες και φιλάθλους του Ολυμπιακού Πειραιώς και καμία από την ομάδα της Αθήνας, τον Παναθηναϊκό.

Σε επικοινωνία που είχε το OnSports με αρμόδιους από τον Δήμο Αθηναίων, ξεκαθάριζαν πως στο πλαίσιο της συνεργασίας με το “Athens Photo World 2021” παραχωρούν τον χώρο στον Εθνικό Κήπο, χωρίς να έχουν λόγο στην οργάνωση και στο περιεχόμενο της έκθεσης. Ελέγχοντας ωστόσο δειγματοληπτικά κάποιες φωτογραφίες προκειμένου να εξασφαλίσουν πως το περιεχόμενο δεν είναι ακραίο, προσβλητικό ή ρατσιστικό.

Ωστόσο, σε μια εποχή που ο Ολυμπιακός Πειραιώς συστηματικά προσπαθεί να απαρνηθεί τις ρίζες του και να καπηλευτεί το όνομα και την ιστορία της Αθήνας, ο δήμος ίσως θα έπρεπε να δείχνει καλύτερα αντανακλαστικά, ώστε να αποφεύγεται κάθε είδους σύνδεση που μπορεί να προκαλέσει το κοινό αίσθημα.

Πηγή: onsports.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News