Ένταση με Γιοβάνοβιτς: «Προστατέψατε τον ΠΑΟΚ στην ερώτηση - Σας παρακαλώ…»

Ένταση με Γιοβάνοβιτς: «Προστατέψατε τον ΠΑΟΚ στην ερώτηση - Σας παρακαλώ…»

Η ερώτηση δημοσιογράφου και η απάντηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έφερε μίνι ένταση στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού Κυπέλλου!

Ο Σέρβος τεχνικός, δέχθηκε ερώτηση για το ποια ομάδα θα είναι πιο επιβαρυμένη στον τελικό του Κυπέλλου, απαντώντας:




“Είχα εμπειρία από σοβαρά ματς, θέλω να σας πω ότι το ματς της Τρίτης στην Τούμπα ήταν σημαντικότατο. Ο ΠΑΟΚ είχε τα προβλήματά του το τελευταίο διάστημα και έπρεπε σε κάποια ματς να κάνει rotation και μέσα από εκείνο να στοχεύσει σε συγκεκριμένα ματς. Στο ίδιο διάστημα εμείς ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε όλα τα ματς με μέγιστη δυνατή ένταση, γιατί όποιο ματς αν δεν κερδίζαμε, δεν θα ήμασταν στην Ευρώπη. Εμείς σε ένα κρίσιμο ματς με τον Ολυμπιακό έπρεπε να βγάλουμε κάποιους παίκτες για να αντέξουν στα ματς, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε σχεδόν εξασφαλίσει τη 2η θέση. Το πρόγραμμα δεν βοήθησε τη δική μου ομάδα γιατί στο ματς στην Τούμπα που κρινόταν η δεύτερη θέση θα ήταν 4ο ματς σε 10 ημέρες.

Εγώ θα προτιμούσα εκείνο το ματς να ήμασταν σε φουλ προετοιμασία, αλλά έπρεπε να αλλάξουμε κάποια πράγματα για να δώσουμε ανάσες σε κάποιους παίκτες. Αυτό ήταν άδικο για κάποιους παίκτες που δεν μπόρεσαν σε ένα τέτοιο σημαντικό ματς να ανταποκριθούν όπως θα ήθελαν. Νομίζω πως ο ΠΑΟΚ δεν είχε δυσκολίες, είχε δύο ματς να στοχεύσει: της Τρίτης και τον τελικό. Εμείς τον τελευταίο μήνα θέλαμε τη νίκη σε κάθε παιχνίδι για να βγούμε στην Ευρώπη. Ο καθένας το βλέπει από την πλευρά του. Η καλύτερη προετοιμασία θα ήταν να ήμασταν σε φουλ ρυθμό την περασμένη Τρίτη και να διεκδικήσουμε τη δεύτερη θέση.

Δεν είμαι λάτρης του μεγάλου rotation αλλά θεωρώ πως μπορεί να είναι μία καλή συμβουλή σε όσους φτιάχνουν το πρόγραμμα, να σκέφτονται λίγο παραπάνω τις ομάδες τους και τα ρόστερ τους. Το να παίζουμε τόσο σημαντικά ματς σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, δεν νομίζω πως οι ελληνικές ομάδες έχουν τόσο μεγάλα ρόστερ για να ανταποκριθούν σε όλα. Το να έχουμε μόνο 4 ημέρες από το τελευταίο ματς μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου, που είναι ένα τόσο σημαντικό ματς, είναι κάτι που δεν πρέπει να γίνεται.

Δεν έχω καλή εμπειρία από τον τρόπο διεξαγωγής των τελευταίων αγωνιστικών. Ναι μεν οι παίκτες είναι επαγγελματίες και μπορούν αλλά δεν είναι εύκολο. Και οι προπονητές και οι παίκτες έχουν σημαντική ευθύνη όσον αφορά στις ομάδες τους, πιστεύω ότι όλοι οι προπονητές έχουν την ίδια άποψη με μένα για το καλό του ποδοσφαίρου. Θα μπορούσαμε να είχαμε πολύ καλύτερο προγραμματισμό, ο τελικός είναι το τελευταίο ματς της σεζόν και θα έπρεπε να είχαμε δώσει στους παίκτες την ευκαιρία για καλύτερη προετοιμασία.

«Προστατέψατε τον ΠΑΟΚ στην ερώτηση – Σας παρακαλώ…»

Σε εκείνο το σημείο ο Σέρβος τεχνικός είπε στον δημοσιογράφο ότι με το πρώτο κομμάτι της ερώτησης πήγε να προστατέψει τον ΠΑΟΚ, για να υπάρξει μίνι ένταση και διάλογος μεταξύ των δύο.

Καταλήγοντας, ο προπονητής του Τριφυλλιού, ανέφερε: Οι παίκτες μου με συγκίνησαν, ουδείς έχει έρθει να με ρωτήσει για το μέλλον του. Είναι εξαιρετικά παιδιά και μπράβο τους. Θα πάμε αύριο στις 20:00 να διεκδικήσουμε το τρόπαιο και ελπίζω να είμαστε εμείς που θα πανηγυρίσουμε στο τέλος”.

Δείτε τι συνέβη στο 33.35:

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News