Ένταλμα σύλληψης για τον στενό συνεργάτη του Βγενόπουλου

Ένταλμα σύλληψης για τον στενό συνεργάτη του Βγενόπουλου

Μπλεξίματα με τη Δικαιοσύνη φαίνεται να έχει ένας εκ των στενών συνεργατών του Ανδρέα Βγενόπουλου, ο Ευθύμιος Μπουλούτας.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύονται στο Κυπριακό Τύπο την έκδοση εντάλματος σύλληψης για τους Ευθύμιο Μπουλούτα και Μάρκο Φόρο, ώστε να παραστούν στην ποινική υπόθεση που αφορά την πρώην Λαϊκή Τράπεζα, ζήτησε η κατηγορούσα Αρχή στη σημερινή ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

[ads2]
 
Οι Μπουλούτας και Φόρος, δύο από τα πρώην στελέχη της Λαϊκής που είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση και διαμένουν στην Ελλάδα, δεν εμφανίστηκαν κατά τη σημερινή δικάσιμο. Στο δικαστήριο εμφανίστηκαν οι δύο Κύπριοι κατηγορούμενοι Παναγιώτης Κουννής και Νεοκλής Λυσάνδρου.
 
Το δικαστήριο συνήλθε σήμερα για να αποφασίσει για την παραπομπή των κατηγορουμένων στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας.
 
Ο συνήγορος υπεράσπισης των Μπουλούτα και Φόρου, Ανδρέας Χαβιαράς, υποστήριξε αρχικά ότι έγινε κακή κλήτευση των δύο κατηγορουμένων και ζήτησε να τους δοθεί χρόνος για να προσαχθεί μαρτυρία ώστε να αποδείξουν ότι ο τρόπος επίδοσης του κατηγορητηρίου δεν έγινε σύμφωνα με το νομικό καθεστώς της Ελληνικής Δημοκρατίας, αίτημα ωστόσο που απορρίφθηκε από το δικαστήριο. Η επίδοση και στις δύο περιπτώσεις έγινε με τη μέθοδο της θυροκόλλησης στον τόπο διαμονής τους.
 
Μετά την απόρριψη του αιτήματος αυτού από το Δικαστήριο, η εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής, δικηγόρος της Δημοκρατίας, Έλλη Παπαγαπίου ζήτησε όπως εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για τους δύο κατηγορουμένους, ώστε να εμφανιστούν ενώπιον του Δικαστηρίου. Ωστόσο ο συνήγορος υπεράσπισης υποστήριξε ότι σύμφωνα με το νόμο δεν υπάρχει δυνατότητα έκδοσης εντάλματος σύλληψης σε πρόσωπα σε ξένη χώρα, αν δεν συμμορφώθηκαν με την επίδοση κατηγορητηρίου. Επίσης επικαλέστηκε το δικαίωμα του κατηγορούμενου να εκπροσωπείται στην απουσία του από δικηγόρο και εισηγήθηκε ότι το δικαστήριο μπορεί να παραπέμψει την υπόθεση στο Κακουργιοδικείο, στην απουσία των κατηγορουμένων, ώστε το τελευταίο να αποφασίσει στη συνέχεια κατά πόσο θα εκδώσει ή όχι ένταλμα σύλληψης.
 
Η εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής ανέφερε ότι η διαδικασία διέπεται από τον περί ποινικής διαδικασίας νόμο, σύμφωνα με τον οποίο απαιτείται η φυσική παρουσία των κατηγορουμένων ώστε να παραπεμφθεί η υπόθεση από το δικαστήριο.
 
Το Δικαστήριο διέκοψε για να επανέλθει στις 12.30, οπότε και θα αποφασίσει κατά πόσο θα εκδώσει απόφαση για την υπόθεση σήμερα ή σε κάποια άλλη ημερομηνία.
 
Οι τέσσερις κατηγορούμενοι είναι πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της πρώην Λαϊκής Τράπεζας. Πρόκειται για τους Ευθύμιο Μπουλούτα, πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Λαϊκής, Μάρκο Φόρο, μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Νεοκλή Λυσάνδρου, μη εκτελεστικό Αντιπρόεδρο και Παναγιώτη Κουννή πρώην Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της Λαϊκής.
 
Κατηγορούνται για χειραγώγηση της αγοράς, για παραπλανητικές δηλώσεις, για συνωμοσία για την διάπραξη κακουργήματος και για τήρηση ψευδών λογαριασμών την περίοδο 2011.

Koutipandoras.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News