Ενδεκάδα: Ανακατεύει την τράπουλα για νέους... άσους!

Αποδοκιμασίες κατά παικτών: «Παναθηναϊκός είναι ρε»

Είναι σκληρό να παίζεις τόσα χρόνια απέναντι στον Λουτσέσκου έχοντας αντιπάλους είτε τον ΠΑΟΚ, είτε την…  Ξάνθη και να μην εννοείς να κάνεις σεφτέ.

Σκληρό για τους οπαδούς, τους ποδοσφαιριστές αλλά και για τον προπονητή. Δηλαδή κάπου καταντά μεταφυσική (!) αυτή η τρομερή παράδοση του Ρουμάνου εναντίον σου.

Την Κυριακή ο Παναθηναϊκός είχε πιο επιθετική διάταξη από τον ΠΑΟΚ, ξεκίνησε το παιχνίδι δείχνοντας πως έχει σαν στόχο να επιτεθεί, έλειπε όμως η ταχύτητα. Σε όλο το πρώτο μέρος δημιούργησε μια ευκαιρία με τον Παλάσιος κι όσο πέρναγε ο χρόνος γινόταν και πιο ακίνδυνος μέχρι να μπουν στο ματς Βίγια, Μαουρίσιο και Χατζηγιοβάνης.

Στα πρώτα 45 λεπτά η ομάδα δεν είχε τρόπο να επιτεθεί και γινόταν φανερό πως το πρόβλημα έχει να κάνει με τη φυσιογνωμία της 11άδας. Θέληση υπήρχε, τρόπος δεν υπήρχε. Το κουαρτέτο Βιτάλ-Παλάσιος- Ιωαννίδη (έτσι όπως είναι σήμερα ο Φώτης)-Καρλίτος είναι βαρύ, δεν μπορεί να καλύψει χώρους και όλοι περιορίζονται εύκολα όσο μένουν εκτός περιοχής.

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει κανένας ακραίος επιθετικός με την ικανότητα να δίνει πλάτος δεν είναι εύκολο να πάρει μπάλα ο Καρλίτος στους χώρους που θέλει. Αρα ο κόουτς πρέπει να ανακατέψει την τράπουλα για να βγάλει άλλους άσους από το μανίκι του.

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News