Ένας Σίνγκλετον δε φέρνει την άνοιξη

Ένας Σίνγκλετον δε φέρνει την άνοιξη

Ένας κακός Παναθηναϊκός Superfoods σε άμυνα και επίθεση επέτρεψε στην ΑΕΚ να φέρει τη σειρά στα ίσα (1-1). Οι “πράσινοι” έχασαν με 71-70, μιας και ο Ρίβερς έχασε το τελευταίο σου στα 2” πριν το τέλος του αγώνα. Γενικά η εικόνα των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ ήταν αρκετά κακή σε άμυνα και επίθεση και τα νεκρά διαστήματα έκαναν ξανά την εμφάνιση τους.

Ο Κρις Σίνγκλετον ήταν από τους λίγους που ξεχώρισαν, καθώς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 19 πόντους και 11 ριμπάουντ, αλλά έκανε και ορισμένα λάθη που κόστισαν. Διψήφιοι ήταν επίσης και οι Γκιστ με τον Παππά με 11π., αλλά δεν υπήρχαν άλλοι παίκτες για να βοηθήσουν.

Το ματς

Με τους Καλάθη, Φελντέιν, Χαραλαμπόπουλο, Σίνγκλετον και Μπουρούση ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός Superfoods την αναμέτρηση με την ΑΕΚ και οι «πράσινοι» στα πρώτα λεπτά έκαναν αρκετά λάθη και επέστρεψαν στην Ένωση να προηγηθεί με 5-0 στο 2’, αλλά υπήρξε άμεση αντίδραση.

Με ένα μίνι σερί μείωσαν στον πόντο (7-6) και ο Φελντέιν με τρίποντο και 2/2 βολές έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα με 7-11 στα μισά του δεκαλέπτου. Μάλιστα οι Μπουρούσης έπαιξαν ωραίο high low, με τον Έλληνα σέντερ να μοιράζει για τους συμπαίκτες του.

Όμως το Τριφύλλι έκανε κάποια λάθη στην άμυνα και η Ένωση έβγαζε δευτερεύοντες επιθέσεις και ήταν κοντά στο σκορ. Ο Μαυροκεφαλίδης «πλήγωνε» την πρώην ομάδα του, αλλά ο Σίνγκλετον με λέι απ έγραψε το  15-19 στο 8’ και έτσι ο Παναθηναϊκός κατάφερε να  κλείσει την περίοδο προηγούμενος με 17-22.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν, με τους τυπικά γηπεδούχους να προσπαθούν να μειώσουν το σκορ, αλλά οι «πράσινοι» κατάφεραν να χτίσουν ένα μικρό σερί (19-28) στο 13’, καθώς βελτίωσαν την άμυνα. Ο Παππάς βρήκε τον καλό του εαυτό στην επίθεση και με 5 σερί πόντους (2/2 βολές και ένα τρίποντο) και κρατούσαν την πρωτοκαθεδρία.

Ο Ρίβερς με τρίποντο έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά (27-37) και έτσι ο Σίνγκλετον με βολές ανέβαζε τη διαφορά. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ προσπάθησε να μαζέψει το σκορ (35-44) στο 19’ και ο Ούκιτς με λέι απ στα τελευταία δέκατα του δευτερολέπτου μείωσε στο -7.

Με ένα 7-0 η Ένωση, από το τέλος του ημιχρόνου, κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά στους 4 (40-44) και ο Πασκουάλ ήταν έξαλλος με τις επιλογές των παικτών του σε άμυνα και επίθεση, αλλά για καλή του τύχη οι γηπεδούχοι δεν έφεραν το ματς στα ίσα.

Ήταν ενδεικτικό πως οι «πράσινοι» έκαναν τρεις σερί λάθος επιθέσεις και δεν είχε σημειώσει πόντο στα πρώτα 4 λεπτά της τρίτης περιόδου. Έτσι το σερί των «κιτρινόμαυρων» μεγάλωνε και ο Ντίξον έφερε το ματς στα ίσα (44-44) στο 26’, τρέχοντας ένα επιμέρους 11-0 (από το 33-44).

Ο ρόδι το έσπασε ο Σίνγκλετον με λέι απ και με κάρφωμα έβαλε ξανά μπροστά τον Παναθηναϊκό με 44-48 και από το 25’ και μετά το Τριφύλλι βρήκε τον τρόπο να σκοράρει μέσα από τη ρακέτα. Όμως έπρεπε να βρεθεί τρόπος να σταματηθεί ο Μιλόσεβιτς, καθώς είχε κάνει μεγάλη ζημιά με 10 πόντους.

Παρόλα αυτά οι αποφάσεις των διαιτητών έβαλαν «φωτιά» για τον κόσμο της ΑΕΚ και μάλιστα έφτασαν κοντά στον πάγκο της Ένωσης, με τον Μανολώπουλο να δέχεται τεχνική ποινή. Έτσι οι Γκιστ με 2/2 βολές και με τρίποντο του Φελντέιν έκαναν το  48-55 στο 27’ και η αναμέτρηση πήρε μια άγρια ομορφιά.

Έτσι ο Παναθηναϊκός, έστω και έτσι, έχτισε μια μικρή διαφορά, αλλά με δύο τρίποντα του Νιούλεϊ έφεραν τους γηπεδούχους στο πόντο (56-57), όπου ήταν και το σκορ του δεκαλέπτου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δεν μέτρησε κακώς καλάθι του Γκιστ, μιας και ο Ελόνου έκοψε αντικανονικά τη μπάλα.

Η ένταση υπήρχε και το ματς ήταν πραγματικό ντέρμπι και με 2/4 βολές ο Ελόνου μείωσε στον πόντο (58-59) στο 32’, αλλά ο Παναθηναϊκός με τον Σίνγκλετον και 1/2 του Παππά έκανε το +4, αλλά η ΑΕΚ δεν εγκατέλειπε.

Στο 35’ με τρίποντο του Σάκοτα και λέι απ του Ντίξον, οι «κιτρινόμαυροι» πέρασαν μπροστά με 63-62, μιας και οι «πράσινοι» έκανα αρκετά λάθη, κυρίως από βιασύνη.  Έτσι το ματς πήγαινε πόντο πόντο, αλλά ο Τζέιμς είχε δύο σερί επιθέσεις άστοχες και έτσι η ΑΕΚ στο 37’ έκανε το 68-64 και είχε δημιουργήσει μια μικρή διαφορά ασφαλείας.

Τα πράγματα έγιναν δύσκολα για τον Παναθηναϊκό, καθώς χρειαζόταν να παίξει καλή άμυνα και να ευστοχήσει στα σουτ που θα επιχειρούσαν. Παρόλα αυτά το Τριφύλλι με ένα 6-0 έφεραν το ματς στα ίσα (70-70) στο 39’, αλλά ο Μαυροειδής κέρδισε βολές, όπου ευστόχησε σε 1/2 και έκανε το 71-70. Την τελευταία επίθεση την είχε το Τριφύλλι, αλλά ο Ρίβερς αστόχησε σε σουτ υπό πίεση και έτσι η Ένωση έκανε το 1-1.

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 37-44, 56-57, 71-70

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News