Ένας καταρτισμένος επαρχιώτης

Ένας καταρτισμένος επαρχιώτης

Σαν σήμερα το 1986 ο Βασίλης Δανιήλ ανακοινώνεται από τον ΠΑΟ ως αντικαταστάτης του Τόμισλαβ Ίβιτς. Ήταν το πρώτο (από τα τρία) περάσματα του Καβαλιώτη από τον σύλλογο.

Ο λάτρης του γερμανικού ποδοσφαίρου, απόφοιτος της περίφημης σχολής προπονητών της Κολωνίας δίχασε τον κόσμο κι ας είχε η ομάδα μεγάλες επιτυχίες μαζί του (νταμπλ το 1991, παρουσία στο πρώτο πειραματικό Τσάμπιονς Λιγκ, προημιτελικά ΟΥΕΦΑ το 1988, τριαροτεσσάρες στα ντέρμπι.

Κάποιες εξεζητημένες δηλώσεις του (“100 χρόνια μπροστά” κτλ), μερικές αχώνευτες συντριβές στην Καλογρέζα από τον ΟΦΗ και τον Εθνικό με 11 (!) γκολ παθητικό, οι κακές σχέσεις με κάποιες βεντέτες (με τον Πάρη Γεωργακόπουλο κόντεψε να “σκοτωθεί”, ο Νίκος Σαργκάνης είχε δώσει συνέντευξη στα “Νέα” που τον αποκαλούσε…άσχετο) είχαν παίξει το ρόλο τους.

Όπως κι ότι το επαρχιώτικο προφίλ του δεν ταίριαζε στον μεγαλοαστισμό του Ομίλου, σύμφωνα με όσα έλεγαν εκείνα τα χρόνια οι αμφισβητίες του…

Δημήτρης Στρατής

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News