Ένα ημίχρονο, ένα πλεονέκτημα…

Ένα ημίχρονο, ένα πλεονέκτημα…

Στο φινάλε οδηγούνται τόσο η κανονική διάρκεια της Α1 μπάσκετ, όσο και του τοπ 16 της Ευρωλίγκας και η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός μπαίνει με αξιώσεις στην τελική ευθεία και των δύο διοργανώσεων. Τουλάχιστον πολύ διαφορετικός και καλύτερος από ότι εμφανιζόταν στο πρώτο μισό της σεζόν.

Οι μεταγραφικές κινήσεις των Χεινς, Χάντερ και κυρίως του Ουίλιαμς έχουν λύσει τα χέρια του προπονητή και έχουν ανεβάσει ποιοτικά, αλλά και ποσοτικά την ομάδα.

[ads2]

Οι πράσινοι κάθε μέρα εμφανίζονται καλύτεροι και απόδειξη αυτού είναι το σερί 8-1 υπέρ τους σε νίκες στην Ευρωλίγκα, που έδωσε φυσικά και τη πρόκριση, μετά το νωθρό 1-3 στο ξεκίνημα του τοπ 16.

Όσον αφορά τώρα το ελληνικό πρωτάθλημα, είναι ξεκάθαρο ότι ο Παναθηναϊκός έχασε το πλεονέκτημα της έδρας στο τραυματικό πρώτο ημίχρονο στο ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό. Εκεί το τριφύλλι δεν μπήκε ποτέ στο πρώτο ημίχρονο και στην επανάληψη έτρεχε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, πράγμα που όμως δεν κατάφερε.

Στη πλειοψηφία των υπόλοιπων αγώνων της Α1 οι πράσινοι δεν καρδιοχτύπησαν και επικράτησαν σχετικά πιο εύκολα από τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι πήραν ούτε λίγο ούτε πολύ πέντε παιχνίδια στο νήμα! Αντίθετα το τριφύλλι δυσκολεύτηκε ουσιαστικά με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και στο πρόσφατο παιχνίδι με την ΑΕΚ, το οποίο όμως έγινε τη στιγμή που όλα είχαν κριθεί.

Ωστόσο, το σημαντικό είναι τι θα συμβεί από εδώ και πέρα και όχι με ότι έγινε χθες… Με τα υπάρχοντα αγωνιστικά δεδομένα στα εγχώρια ο Παναθηναϊκός μοιάζει έτοιμος να «σβήσει» το λάθος του και φαίνεται ότι πατάει καλύτερα από τον αιώνιο αντίπαλο. Αρκεί αυτά τα δεδομένα να ισχύουν με την έναρξη των τελικών, γιατί στο μπάσκετ σε 1-2 μήνες αλλάζουν πολλά.

Όσο για το που θα φτάσουν οι πράσινοι στην Ευρωλίγκα, αυτό είναι μια άλλη ιστορία… Αν καταφέρουν να βρεθούν στο Βερολίνο, (σενάριο πιθανό αν παίξουν με Λαμποράλ με μειονέκτημα ή με οποιονδήποτε με πλεονέκτημα), τότε είναι ικανοί να σηκώσουν την μεγάλη κούπα για έβδομη φορά. Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς μοιάζει να βρίσκεται σε καλό φεγγάρι με ακόμη μεγαλύτερα περιθώρια βελτίωσης, ενώ πλέον συνδυάζει εμπειρία και ενέργεια μέσα στο παρκέ.

Με λίγα λόγια ο Παναθηναϊκός του Έλιοτ και όχι μόνο, δείχνει ότι κάθε μέρα θα είναι και καλύτερος. Άλλωστε, όλοι μέσα στην ομάδα οφείλουν ένα ονειρικό τελείωμα στη σεζόν στον Δημήτρη Διαμαντίδη, που πρέπει να σταματήσει και να τον θυμούνται όλοι με μια κούπα στα χέρια…

sportfm.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News