Εν αρχή ην η ...άμυνα

Εν αρχή ην η ...άμυνα

Η Μπρόντμπι δεν είναι …Μπαρτσελόνα και δεν φοβίζει τον Παναθηναϊκό, όμως ο σύλλογος της Κοπεγχάγης αξίζει το σεβασμό των Πράσινων.

Οι Δανοί διαθέτουν ένα αρκετά δυνατό σύνολο, έναν μεθοδικό προπονητή στον πάγκο και παίκτες – «εργάτες» και μονάχα τυχαίο δεν είναι ότι έχουν ήδη προκριθεί επί τριών αντιπάλων στο Γιουρόπα Λιγκ.

[ads2]

Ακόμα και αν η άσημη Βαλούρ από την Ισλανδία δεν είναι υπολογίσιμη αντίπαλος και η σκωτσέζικη Χιμπέρνιαν είναι μια ομάδα με περιορισμένες δυνατότητες, ο αποκλεισμός της πιο … « λαμπερής» Χέρτα Βερολίνου ήταν ηχηρός και απόδειξη της ποδοσφαιρικής αξίας των Δανών.

Νομίζω πως είναι ξεκάθαρο ότι ο Γερμανός τεχνικός της Μπρόντμπι, Αλεξάντερ Τσόρνινγκερ στηρίζει όλο του το παιχνίδι στη μεσοεπιθετική του γραμμή.

Η προσεχής αντίπαλος του Τριφυλλιού σκοράρει εύκολα και είναι εντυπωσιακός ο αριθμός των 29 τερμάτων που έχει πετύχει μέχρι στιγμής στα 11 παιχνίδια που έχει δώσει στο Γιουρόπα Λιγκ (έξι ματς – δεκατέσσερα γκολ) και στη Δανέζικη Σούπερλιγκα (πέντε παιχνίδια – δεκαπέντε γκολ).

Οι Δανοί βρίσκουν αρκετά άνετα τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και το …καμπανάκι του κινδύνου χτυπάει δυνατά για την αμυντική γραμμή του Παναθηναϊκού, η οποία θα κληθεί το βράδυ της Πέμπτης να «εξουδετερώσει» τα ατού της Μπρόντμπι και κυρίως τον Φινλανδό στράικερ Τέεμου Πούκι των 12 γκολ!

Το «κλειδί» αυτών των αγώνων για τους Πράσινους θα είναι τα μετόπισθεν και έχω την εντύπωση πως πολλά θα κριθούν από τη λειτουργία της αμυντικής γραμμής του Τριφυλλιού. Αν οι Πράσινοι παρουσιαστούν πειθαρχημένοι και περιορίσουν τα κενά διαστήματα στο παιχνίδι τους, τότε θα αυξήσουν τις πιθανότητες πρόκρισης.

Ο Στραματσόνι αναμένεται να επιλέξει και πάλι τη …δοκιμασμένη ευρωπαϊκή «συνταγή» των τριών κεντρικών αμυντικών και πιθανότατα θα δώσει εντολή στην ομάδα του να… περιμένει τους Δανούς, με στόχο να λαβώσει την Μπρόντμπι στο αδύναμο σημείο της…

Όσο επικίνδυνοι είναι οι Δανοί επιθετικά, άλλο τόσο επιπόλαιοι είναι στο αμυντικό κομμάτι και ο Παναθηναϊκός θα στοχεύσει με τα «βέλη» του το βράδυ της Πέμπτης την «αχίλλειο πτέρνα» της Μπρόντμπι και θα προσπαθήσει να κάνει το πρώτο και πιο αποφασιστικό βήμα για την είσοδο του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

novasports.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News