«Ελλάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκός» με υπογραφή Λύμουρα!

«Ελλάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκός» με υπογραφή Λύμουρα!

Τρία τρίποντα της Λολίτας Λύμουρα στο τέταρτο δεκάλεπτο έκριναν ένα ισορροπημένο για 37λεπτά παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη στο Eurocup κόντρα στην Ενισέι με 61-69.

Το πρώτο δεκάλεπτο θύμισε κάτι από… Πολκοβίτσε με τις «πράσινες« να μένουν από νωρίς πίσω στο σκορ 8-2 και να μην μπορούν να ελέγξουν το παιχνίδι. Τελικά, κατόρθωσαν να μην τις πάρει η κατηφόρα και ολοκλήρωσαν την περίοδο σε μονοψήφια διαφορά (17-8).

Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός «πάτησε» καλύτερα στο ρωσικό παρκέ και στρίμωξε την Ενισέι στον… πόντο (25-24). Οι Ρωσίδες απάντησαν με ένα 7-0, αλλά αυτό δεν πτόησε τις παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη που πλησίασαν εκ νέου στην ελάχιστη τιμή διαφοράς (32-31). Τελικά, το ημίχρονο έληξε 34-31 υπέρ των γηπεδούχων.

Οι «πράσινες» μπήκαν συγκεντρωμένες στο β’ μέρος και πήραν το προβάδισμα στο 28′ με 44-45. Μετά από ένα τρίποντο της Ενισέι, η Ελένη Καπογιάννη πήρε τάιμ άουτ, προκειμένου να οργανώσεις τις παίκτριές της.. Η διαφορά άνοιξε στους πέντε βαθμούς με ένα μίνι σερί 6-0 των Ρωσίδων (50-45), αλλά ο Παναθηναϊκός επέμεινε και έμεινε πίσω… στο καλάθι (50-47) στο τέλος του γ’ δεκαλέπτου.

Μια τρίποντη βόμβα της Λύμουρα έφερε το ματς στην ισοπαλία (52-52) στο 33′. Η Ριντ έβαλε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο 36′ με ωραίο σουτ μέσης απόστασης (54-56) και στη συνέχεια με γκολ φάουλ (57-59) φτάνοντας τους 29 πόντους. Η Λύμουρα έβαλε άλλα δύο τρίποντα στο 38′ και έστειλε το ματς στο 57-65 υπέρ του Τριφυλλιού.

Οι πρωταθλήτριες Ελλάδος έκαναν σωστή διαχείριση στο τελευταίο δίλεπτο και τελικά επικράτησαν με 61-69 σημειώνοντας την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη στο Eurocup.

Τα δεκάλεπτα: 17-8, 34-31, 50-47, 61-69

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News