Έλιοτ Ουίλιαμς: Ο ηγέτης μιας… άλλης εποχής

Έλιοτ Ουίλιαμς: Ο ηγέτης μιας… άλλης εποχής

Το τελευταίο διάστημα έχουμε… κουραστεί να διαβάζουμε για τις νίκες του Παναθηναϊκού με την “υπογραφή” του Έλιοτ Ουίλιαμς. Όχι, αυτό που λέμε δεν είναι μομφή κατά τον συναδέλφων που χρησιμοποιούν την έκφραση. Ο ίδιος ο Αμερικανός τους… αναγκάζει, εξάλλου, να το κάνουν!

Η έλευσή του είχε αντιμετωπιστεί με καχυποψία. Λίγοι περίμεναν πως αποτελούσε την πλέον ενδεδειγμένη λύση, λόγω της μη εμπειρίας του από την Ευρώπη, αλλά και της παρουσίας του στην αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ.

[ads2]

Από την πλευρά μας, είχαμε εκφράσει την άποψή μας, πως πρόκειται για μεγάλο σκόρερ και ο μόνος μας ενδοιασμός ήταν το κατά πόσο θα μπορούσε να προσαρμοστεί άμεσα και να ταιριάξει αρμονικά με τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Νικ Καλάθη. Ο ίδιος φρόντισε να μας λύσει άμεσα όλες τις απορίες, καταρρίπτοντας κάθε μύθο…

Δεν έχουν περάσει ούτε καν 2 μήνες από τότε που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα και ήδη κλέβει την παράσταση, εντυπωσιάζοντας με τις εμφανίσεις του. Δε χρειάστηκε ούτε ένα παιχνίδι για να προσαρμοστεί. Μπήκε εξ’ αρχής αποφασιστικά και έδειξε ποιος είναι.

Ήδη έχει καταφέρει να γίνει εφιάλτης των αντίπαλων αμυνών και ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να τον “δέσει” με νέο συμβόλαιο. Ο ίδιος είναι προσηλωμένος στο στόχο του. Βαδίζει στο μονοπάτι της καταξίωσης. Το ξέρει και το απολαμβάνει, χωρίς να αποπροσανατολίζεται. Δεν “διαλέγει” παιχνίδια. Δεν υποτιμάει κανέναν αντίπαλο. Επιτίθεται στα θηράματά του και τα κατατροπώνει, κάνοντας πραγματικά τη διαφορά για τον Παναθηναϊκό.

Στη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκας “φωνάζαμε” πως οι “πράσινοι” έχουν καλά στοιχεία στο παιχνίδι τους, αλλά χρειάζονται έναν σκόρερ που θα τους ξεκολλάει στα δύσκολα και θα ανοίγει τις αντίπαλες άμυνες, καθώς και ένα αθλητικό πεντάρι.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέλαβε δράση, πήρε την κατάσταση στα χέρια του και πραγματοποίησε όχι δύο, αλλά τρεις μεταγραφές, φέρνοντας τον Χέινζ, τον Χάντερ και τον Ουίλιαμς. Ο πρώτος δεν έχει κάνει κάτι το ιδιαίτερο, ο δεύτερος είναι καλός παίκτης, αλλά θέλει ένα μικρό διάστημα προσαρμογής, ενώ ο τρίτος της παρέας είναι όλα τα λεφτά.

Ο Έλιοτ Ουίλιαμς ανήκει στην κατηγορία παικτών που σπάνια συναντάμε πλέον στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Είναι σκόρερ και ηγέτης βγαλμένος από άλλη εποχή. Δεν καταλαβαίνει τίποτα. Σαν πληρωμένος δολοφόνος, έχει αποστολή να σκοτώνει και δεν τον νοιάζει τίποτε άλλο.

Ο Παναθηναϊκός χτύπησε πραγματικά φλέβα χρυσού. Πλέον, έχει κάποιες πιθανότητες να μπει στο Φάιναλ Φορ, ενώ οι τελικοί με τον Ολυμπιακό θα είναι συναρπαστικοί. Ο Έλιοτ Ουίλιαμς έχει γίνει ήδη αντικείμενο λατρείας από τον κόσμο. Μόνιμος MVP βλέπετε, ήταν αυτό που έλειπε για να δέσει το γλυκό. Αν βρουν όλοι τους ρόλους τους στα κρίσιμα, τότε το σύνολο του Σάσα Τζόρτζεβιτς μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα. Ακόμα κι αν η αξιοποίηση των Ελλήνων παικτών έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα και περιορίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα…

superbasket.gr

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News