Εκτός τελικού ο «διπρόσωπος» Παναθηναϊκός, το εισιτήριο η Σάσαρι! (vid)

Εκτός τελικού ο «διπρόσωπος» Παναθηναϊκός, το εισιτήριο η Σάσαρι! (vid)

Εκτός τελικού έμεινε ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ από τη Ντιναμό Σάσαρι (79-75) με τους πράσινους να παρουσιάζουν δύο πρόσωπα στο πρώτο «τηλεοπτικό» φιλικό της σεζόν.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ισορροπημένο (20-22) για τις δύο ομάδες με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει λύσεις από τον εντυπωσιακό Ουίλιαμς, τον Π. Καλαϊτζάκη και τον Γκουντάιτις.

Με καλή άμυνα και κυκλοφορία οι «πράσινοι» ξεκίνησαν ιδανικά τη β’ περίοδο και εκτόξευσαν τη διαφορά στο +14 (23-37) στα μέσα αυτής. Το κλείσιμο, ωστόσο, δεν ήταν ιδανικό για την ομάδα του Ράντονιτς με τους Ιταλούς να επιστρέφουν στο σκορ στο φινάλε του πρώτου μέρους (36-44).

Μάλιστα, η ίδια εικόνα μεταφέρθηκε και στο β’ μέρος με τη Σάσαρι να αλλάζει τα δεδομένα του παιχνιδιού και να παίρνει προβάδισμα με τρίποντο (51-48). Από δύο ωραίες ενέργειες και ένα κλέψιμο του Λι ο Παναθηναϊκός επανήλθε στη διεκδίκηση της νίκης (59-58). Με τρίποντο του Ουόλτερς το Τριφύλλι ξαναβρέθηκε σε θέση ισχύος (59-61) στις αρχές της τελευταίας περιόδου.

Με καλάθι και φάουλ του Γκουντάιτις ο Παναθηναϊκός πήγε στο +8 κόντρα στη Σάσαρι, όμως, η τελευταία βρήκε γρήγορο τρίποντο στο 35ο λεπτό. Ο Ουίλιαμς σκόραρε σε κρίσιμη επίθεση για τους πράσινους (70-74), αλλά δεν βγήκε πάλι η άμυνα με δυο λεπτά να απομένουν στο ρολόι. Οι τυπικά γηπεδούχοι με ένα γρήγορο 5-0 έφεραν το παιχνίδι στα δικά τους μέτρα (77-74). Ο Γκουντάιτις κέρδισε δυο βολές στα 42” , αλλά προσέφερε μόλις έναν πόντο.

Στην τελευταία κατοχή ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν πήρε κάποιο σουτ δύο πόντων για παράταση ή τριών για νίκη, αλλά έχασε και την κατοχή της μπάλας με τη Σάσαρι να κλειδώνει τη νίκη στο ανοικτό γήπεδο (79-75).

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 46-54, 59-58,79-75

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News