Εκρήγνυται το «Ηφαίστειο» της Λεωφόρου - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Ανησυχία στον Παναθηναϊκό: Εσκεμμένο χτύπημα του Ντάγκλας στον Μπερνάρ!

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ για την 19η αγωνιστική της Super League

Το ντέρμπι στη Λεωφόρο ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ έρχεται μόλις λίγα 24ωρα μετά τη μονομαχία των δύο ομάδων στο Κύπελλο και ουσιαστικά είναι χωρίς… αύριο. Στο «τριφύλλι» το γεγονός ότι δεν υπάρχει βάθος στο ρόστερ έκανε τον Γιοβάνοβιτς την Τετάρτη να προστατέψει την ενέργεια βασικών ποδοσφαιριστών και ουσιαστικά «φωτογράφησε» ότι αυτό που τον καίει περισσότερο είναι η νίκη στο Πρωτάθλημα.  

Οι «πράσινοι» με τους τρεις βαθμούς ουσιαστικά θα απομακρυνθούν ακόμη περισσότερο από τον ΠΑΟΚ και στη χειρότερη θα διατηρήσουν το πλεονέκτημα από ΑΕΚ (+4) και Ολυμπιακό (+7) στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το παρελθόν των αναμετρήσεων – στο «σπίτι» του Παναθηναϊκού – μας προϊδεάζει για ένα ματς «γκραν-γκινιόλ». Πέρυσι οι «πράσινοι» επικράτησαν στα play off με 2-1, ενώ στην κανονική διάρκεια ο ΠΑΟΚ θριάμβευσε με 1-3. Συνολικά σε επίπεδο Α’ Εθνικής από το 1959 ο Παναθηναϊκός έχει πανηγυρίσει 46 νίκες, ο ΠΑΟΚ 9, ενώ 17 ματς έληξαν ισοπαλία.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 19.30 και θα μεταδοθεί από τo CosmoteSport 1HD.

Βγήκαν οι ημερομηνίες των ρεβάνς

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε τις ημέρες και ώρες των επαναληπτικών προημιτελικών του Κυπέλλου. Η ρεβάνς Άρης-Ολυμπιακός (0-1) θα γίνει την Τετάρτη στις 19:30, ενώ αυτή του Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (0-2) θα γίνει την Πέμπτη την ίδια ώρα (19:30).

Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια μέρα στις 21:00 ο μπασκετικός Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Ζαλγκίρις Κάουνας για την 21η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Πανσερραϊκός-ΑΕΚ (0-3) θα τεθούν αντιμέτωποι την Τετάρτη στις 17:30, ενώ την Πέμπτη την ίδια ώρα θα παίξουν Λαμία-Απόλλων Παραλιμνίου (2-1).

Τι είπε ο Λουτσέσκου για τα ντέρμπι

Ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ όπως ήταν φυσικό έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την επικράτηση στο Κύπελλο. Αλλά περιμένει ανάλογη συνέχεια και στην έδρα του Παναθηναϊκού. Μεγάλο πλεονέκτημα για τον ΠΑΟΚ ότι έχει βρει ρυθμό στην άμυνα και δεν δέχεται γκολ. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε.

«Άμα δεν δέχεσαι γκολ, κάνεις το πρώτο βήμα για τη νίκη. Οπότε με αυτή την οπτική, πρέπει να έχουμε καλή οργάνωση. Παρ’ όλα αυτά να είμαστε και το ίδιο αποφασιστικοί όταν χάνουμε τη μπάλα. Είμαστε μια ομάδα που της αρέσει να κυριαρχεί. Είναι η δουλειά μας να κοιτάμε την αμυντική λειτουργία, όπως και το τι να κάνουμε με την κατοχή της μπάλας.  

Αυτό που πρέπει να κάνουμε όμως είναι να ξεχάσουμε τη σημερινή νίκη όσο πιο σύντομα γίνεται. Πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι, είμαστε μια ομάδα που αλλάζει συνεχώς. Ο καθένας μπορεί να ερμηνεύει όπως θέλει τα πράγματα, έχουμε μια στρατηγική από το καλοκαίρι. Η δουλειά που κάνουν οι ποδοσφαιριστές θα φανεί κυρίως την επόμενη σεζόν.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα πάμε με αποφασιστικότητα και με θέληση κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Την Κυριακή είναι ένα παιχνίδι που αναμένεται μάχη και θα παλέψουμε για τη νίκη. Πρέπει να πάρουμε τη σωστή αυτοπεποίθηση και να πάρουμε τη νίκη».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News