«Εκεί είδα το μεγαλύτερο ξέσπασμα θυμού του Παύλου - Δεν ήθελε να φύγω από τον Παναθηναϊκό»

«Εκεί είδα το μεγαλύτερο ξέσπασμα θυμού του Παύλου - Δεν ήθελε να φύγω από τον Παναθηναϊκό»

Ο Χρήστος Μυριούνης παραχώρησε συνέντευξη και μεταξύ άλλων μίλησε για τον Παύλο Γιαννακόπουλο και το ξέσπασμα θυμού του.

Διαβάστε ένα απόσπασμα όσων δήλωσε στο Gazzetta ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού:

-Μεταγραφή από τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου στον Παναθηναϊκό. Στοίχισε συνολικά 270 εκατομμύρια;

«Ήταν 170 εκατομμύρια δραχμές μετρητά στον Κρόνο και τέσσερις παίκτες. Οι δύο ήταν οι Φραγκισκάτος και Δημακόπουλος, όπως επίσης ο Σκανδάλης και ο Χάτον. Και τότε ο Κρόνος είχε πουλήσει τον Φραγκισκάτο στον Απόλλωνα Πάτρας και είχε πάρει άλλα 40 εκατομμύρια δραχμές και τον Δημακόπουλο στον ΠΑΟΚ με αποτέλεσμα να πάρει άλλα 40 εκατομμύρια δραχμές. Μάζεψε 250-260 εκατομμύρια. Μιλάμε για τρελό ποσό».

-Θυμάσαι το story της μεταγραφής σου;

«Φυσικά. Με ήθελαν πάρα πολύ οι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος. Τότε ήταν πολύ δυνατός και ο ΠΑΟΚ με τον Βεζυρτζή και λίγο πιο πίσω ο Ολυμπιακός…»

-Εσύ τι ομάδα ήσουν;

«Παναθηναϊκός από μικρός. Και τότε λοιπόν τα χρήματα που έδινε ο Παύλος στον Κρόνο ήταν τρελά. Μιλάμε για την πιο ακριβή μεταγραφή της εποχής στην Ελλάδα. Δεν μπόρεσε να πλησιάσει κανείς την πρόταση του Παναθηναϊκού και έτσι κατέληξα στον Παναθηναϊκό. Μάλιστα τότε προπονητής ήταν ο Χρήστος Ιορδανίδης τον οποίο είχα στις μικρές Εθνικές ομάδες και είχα παίξει εξαιρετικό μπάσκετ μαζί του. Ήταν εκείνος που με βοήθησε να κάνω το βήμα παραπάνω. Να σου πω ότι ενώ είχε κλείσει η μεταγραφή, έμεινα και έπαιξα έναν ακόμη χρόνο στον Κρόνο. Όμως το καλοκαίρι που πήγα στον Παναθηναϊκό άλλαξε ο προπονητής με αποτέλεσμα να έρθει ο Ζέλικο Παβλίσεβιτς…»

-Να κάνω μια παρένθεση και να πω ότι ο Κρόνος σου έχει αποσύρει τη φανέλα σου, ε;

«Ναι και είναι κάτι σπάνιο για παίκτη εν ζωή. Ο Κρόνος με τα χρήματα που πήρε από τον Παναθηναϊκό έβγαλε μια δεκαετία.»

«Εκεί είδα το μεγαλύτερο ξέσπασμα θυμού του Παύλου - Δεν ήθελε να φύγω από τον Παναθηναϊκό»

-Πώς ηταν η πρώτη σου χρονιά στον Παναθηναϊκό;

«Έτυχα πάνω στην μετάβαση. Στην πρώτη μου χρονιά ήμουν με Ανδρίτσο, με Σκροπολίθα, με Πεδουλάκη, με Καλαμπάκο, με Γκέκο δηλαδή με την παλια φουρνιά. Και παράλληλα ήμασταν και οι εμείς οι νέοι με τον Φράγκι και τον Νίκο (σ.σ. Οικονόμου). Ήταν περίεργη χρονιά. Οι παλιοί παίκτες είχαν άλλη νοοτροπία και εμείς είχαμε πιο μοντέρνη. Μας έβλεπαν τους νέους με άλλο μάτι. Όχι ότι έκαναν τίποτα, αλλά μέσα στα αποδυτήρια υπήρχαν διαφορετικές παρέες στη Λεωφόρο. Ο Παβλίσεβιτς πιο πολύ ήταν μάνατζερ, παρά προπονητής. Δεν βρεθήκαμε ποτέ μεταξύ μας και γι’ αυτό δεν τραβήξαμε αγωνιστικά με αποτέλεσμα να μείνουμε εκτός Ευρώπης. Ήταν τραγική η χρονιά που είχαμε κάνει.»

-Και είχαν πέσει χρήματα για την ομάδα από τον Παύλο Γιαννακόπουλο…

«Ακριβώς. Πολλά χρήματα για την εποχή. Θυμάμαι εκείνη τη σεζόν χάσαμε μέσα στο Περιστέρι με 20 πόντους διαφορά στα playoffs αν και είχαμε νικήσει στο πρώτο ματς με 19 πόντους. Και έτσι μείναμε εκτός Ευρώπης. Τότε ποιος είδε τον Παύλο και δεν τον φοβήθηκε. Είχε έρθει μέσα στα αποδυτήρια και ήταν ταύρος εν υαλοπωλείω! Μπήκε μέσα και δεν έβλεπε τίποτα. Είχε θολώσει και το μόνο που έκανε ήταν να βρίζει. Είχαμε αγχωθεί και είχαμε φοβηθεί τόσο πολύ και δεν θυμάμαι τι ακριβως λόγια μας έλεγε. Είχε δίκιο! Απόλυτο δίκιο. Να έχουμε νικήσει με 19 πόντους διαφορά στο πρώτο ματς και να χάσουμε με 20; Ήμασταν τραγικοί. Πολύ άσχημη χρονιά…»

-Το καλοκαίρι του ’96 ήξερες ότι θα φύγεις;

«Ναι βέβαια. Το ήξερα από πολύ νωρίτερα. Ο Παύλος δεν ήθελε να φύγω. Και ήρθε και μου είπε: ‘Αγόρι μου σε αγαπάω, δεν θέλω να φύγεις, αλλά είναι απόφαση του Μάλκοβιτς’. Μετά πήγα στον Απόλλωνα Πάτρας και μάλιστα δανεικός μία χρονιά. Είχα υπογράψει δίγραμμη επιταγή η οποία δεν είχε ισχύ. Τότε είχα μπλέξει μ’ έναν μάνατζερ ο οποίος μου έκανε κακό αν και έφταιγα και εγώ γιατί του είχα αφήσει όλα εν λευκώ. Ο Παύλος το επόμενο καλοκαίρι μου είπε ότι με παρακαλούσε να γυρίσω στον Παναθηναϊκό. Όμως αυτός ο μάνατζερ μου έλεγε ότι ο Παύλος τα είπε αυτά γιατί ήθελε να με δώσει αλλού. Έφαγα πολύ παραμύθι από τον μάνατζερ. Και τελικά με πήγε στο Περιστέρι με τον Πεδουλάκη προπονητή και με τα μισά χρήματα από αυτά που θα έπαιρνα στον Παναθηναϊκό. Και την πάτησα. Θα πήγαινα στον Παναθηναϊκό επί Σούμποτιτς ο οποίος με ήθελε…»

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News