Εκδίκηση για το... περσινό - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Παναθηναϊκός - Εφές: Για την υπέρβαση... - Τι ώρα παίζει ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο άδειο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκα (Novasports 2 HD, Newspao.gr, 21:30).

Οι πράσινοι θέλουν να πάρουν το… αίμα τους πίσω για την πιο ευρεία εντός έδρας ήττα της ιστορίας τους, πέρυσι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όταν και γνώρισαν την ήττα με διαφορά 32 πόντων!

Αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι που έδωσε το Τριφύλλι πέρυσι, υπό τις οδηγίες του Ρικ Πιτίνο.

Από τότε, έχουν αλλάξει πολλά για τις δύο ομάδες, πρόσωπο του αγώνα αναμφίβολα είναι ο Σαντ Ρος, ο οποίος αποκτήθηκε από τους Ρώσους για τον Παναθηναϊκό το περασμένο καλοκαίρι.

Η ομάδα του Γιώργου Βόβορα βρίσκεται στην ισορροπία του «2-2» μετά και την επιβλητική εμφάνιση και νίκη επί της Φενέρ. Θα απουσιάζουν οι Όγκαστ, Μπέντιλ και Βουγιούκας.

Τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι του με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ανέφερε ο Γιώργος Βόβορας για την 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

«Για μας το κλειδί θα είναι η άμυνα, ο έλεγχος των ριμπάουντ και η διάθεσή μας να πάμε σε κάθε κατοχή», ανέφερε ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Έχουμε επισημάνει από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η σεζόν ότι θα είναι άδικη, απρόβλεπτη και πολύ δύσκολη. Έχουμε τρεις απουσίες αλλά έχουμε 12 παίκτες που είναι έτοιμοι να παίξουν. Προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό το παιχνίδι και χωρίς τον Σάικς φυσικά. Έγινε μια προσπάθεια για να μείνει στην ομάδα, αλλά ήταν προσωπική η απόφασή του. Όμως έχουμε 12 παίκτες και με αυτούς ετοιμαζόμαστε για ένα δυνατό παιχνίδι κόντρα στην ΤΣΣΚΑ.»

Για το αν έχει επηρεάσει τον Παναθηναϊκό το διάστημα που δεν έπαιξε:

«Μείναμε τρεις μέρες χωρίς καθόλου προπόνηση. Κάναμε κάποιες ατομικές, αλλά πραγματικά από Δευτέρα που ξεκινήσαμε κανονικά έχουμε κάνει πολύ καλές προπονήσεις και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε με ένα πολύ δυνατό αντίπαλο, με μια ομάδα που είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου που ελπίζω να υπάρχει κατάληξη και να υπάρξει πρωταθλητής. Είναι πολύ σημαντικό για το άθλημά μας.

Για το γεγονός ότι η ΤΣΣΚΑ έχει «ύψος» και «μέγεθος» στο ρόστερ της:

«Είναι ξεκάθαρο. Έχουν 7 παίκτες πάνω από τα 2 μέτρα στην 12άδα τους και αν πάρουμε και τον Χίλιαρντ που είναι κοντά στα 2 μέτρα, πάμε στους 8 παίκτες. Έχει πολύ μεγάλο size και είναι κάτι που ξέρουμε. Δεν αποτυπώνεται μόνο στο επιθετικό ριμπάουντ, αλλά φτάνουν και πολύ εύκολα μέσα στη ρακέτα. Είτε από post, είτε με iso, είτε ένας εναντίον ενός με Τζέιμς και Κλάιμπερν. Το ένα είναι αυτό. Η προστασία της ρακέτας τα ριμπάουντ και η προσωπική άμυνα. Να μην περνούν εύκολα τη μπάλα στη ρακέτα. Ο Μάικ Τζέιμς έχει ξεκινήσει εξαιρετικά τη σεζόν και είναι ένας παίκτης που κυριαρχεί στο επιθετικό τους κομμάτι. Μαζί με τον Κλάιμπερν έχουν το 45% των πόντων της ΤΣΣΚΑ. Άρα είναι πολύ σημαντική η άμυνα στο ένας εναντίον ενός, ενώ σε κάθε ματς υπάρχει πάντα ένας παίκτης, επειδή έχουν μεγάλη ποιότητα, που μπορεί να κάνει την διαφορά.»

Αν πάρει τα ριμπάουντ, αν θα επιδιώξει να τρέξει ώστε να «χτυπήσει» εκεί την ΤΣΣΚΑ:

«Η ΤΣΣΚΑ έχει και την αθλητικότητα ώστε να ελέγξει το αμυντικό transition. Για μας το κλειδί θα είναι η άμυνα, ο έλεγχος των ριμπάουντ και η διάθεσή μας να πάμε σε κάθε κατοχή. Σε κάθε ριμπάουντ. Σε κάθε μπάλα να πηγαίνουμε πρώτοι. Είναι πολύ σημαντικό όταν παίζεις απέναντι σε τέτοιες ομάδες.»

Αν ακολουθήσει τη συνταγή του Ερυθρού Αστέρα:

«Αυτό δεν έχει σχέση με το ρόστερ και το ταλέντο μιας ομάδας. Έχει σχέση με το πώς προετοιμάζεται ένας παίκτης για ένα τέτοιο παιχνίδι. Είμαστε στον σωστό δρόμο σε αυτό το θέμα και οι 12 παίκτες θα έχουν αυτήν την λογική».

Για το αν θα τελειώσει η σεζόν:

«Σήμερα προέκυψαν κάποιες αποφάσεις που ξέρουν περισσότερα από εμάς για ένα lockdown και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει σε 15 μέρες ή έναν μήνα. Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Πρέπει να βγει πρωταθλητής στην EuroLeague, πρέπει να βρουν τον τρόπο ώστε να υπάρξει πρωταθλητής. Γιατί 2η συνεχόμενη χρονιά χωρίς πρωταθλητή δεν είναι ευχάριστο για κανέναν. Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο για όλους, αθλητές και προπονητές. Περνάμε καταστάσεις που δεν είναι ευχάριστες αλλά θέλουμε να προσφέρουμε χαρά στους φιλάθλους και στους τηλεθεατές.»

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News