Έκανε «ματ» με τους ψηλούς ο Κάτας!

Κάτας: "Μας λείπει ένας πόιντ γκαρντ - Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες"

Από τη στιγμή που θα ολοκληρώσεις τη σεζόν χωρίς κλασικό πόιντ γκαρντ πρέπει να έχεις στο νου σου μέχρι τη λήξη της χρονιάς το σχήμα που σου έδωσε τη νίκη στο ΣΕΦ στις 5.2.2021, αγωνιζόμενος μάλιστα χωρίς το Νεμάνια Νέντοβιτς.

Εκπληκτικοί εκείνη τη βραδιά Σαντ Ρος (20π., 5ασ.), Μποχωρίδης (15π.) και Ουάιτ (12π. 7ρ.) με τον Όντεντ Κάτας να ρίχνει στο παρκέ δίμετρους, κάνοντας πάρτι στα ριμπάουντ (26-39), βρίσκοντας περίπου 20 πόντους από επιθετικά.

Η ομάδα πάτησε με φοβερή σιγουριά στο παρκέ παρότι δεν είχε μαζί της εκείνο το βράδυ το Νεμάνια ,βλέποντας και τον Μάρκους Φόστερ να γυρνά τον αστράγαλό του.

Ο πρωταθλητής κυριάρχησε στηριζόμενος στο ψηλό του σχήμα. Με τον Σαντ Ρος στο “1”, τον Παπαπέτρου στο “2”, τον Γουάιτ στο “3”, τον Μήτογλου και τον Μπέντιλ στις θέσεις των ψηλών, ο αντίπαλος…ήπιε θάλασσα χωρίς Παπανικολάου, Βεζένκοβ στο παρκέ κα η ήττα του ήρθε εύκολα. Ο Παναθηναϊκός επέβαλλε ακριβώς αυτό που ήθελε, μπλόκαρε εντελώς τον Σλούκα, ο Μακίσικ δεν έφτανε, οι υπόλοιποι ήταν εκτός τόπου και χρόνου.

Με το ξεκίνημα του αγώνα, ο «πρωτάρης» – σε ντέρμπι – Ισραηλινός τεχνικός έκανε την διαφορά με το ψηλό σχήμα (πέντε δίμετροι) που επέλεξε για την αρχική πεντάδα (Σαντ-Ρος, Παπαπέτρου, Ουάιτ, Μήτογλου και Μπεντίλ) και το οποίο αποτέλεσε το κλειδί για την απόλυτα δίκαιη επικράτησή του. Τι πέτυχε ο 46χρονος Ισραηλινός τεχνικός; Κατ’ αρχήν να ηρεμήσει την ομάδα του μετά το σοκ της ήττας (31/1) από τον Προμηθέα και την «απώλεια» του 1ου σκόρερ της.

Η άμυνα που έπαιξαν οι «πράσινοι», το αλάνθαστο ποσοστό στις βολές (100% με 25/25) και η κατά κράτος κυριαρχία στα ριμπάουντ, μαρτυρούν τον ύψιστο βαθμό συγκέντρωσης και διάθεσης για ένα τέτοιο ματς η οποία όπλισε τους παίκτες βλέποντας να κρύβουν τη θέα στους αντιπάλους τους. Χάρη στο μάκρος και το ύψος τους, οι πρωταθλητές «μίκρυναν» το τερέν στο μισό γήπεδο κι «έκρυψαν» την ρακέτα από τους «ερυθρόλευκους». Αυτό πρέπει να κάνεις και στη συνέχεια αν θες να πάρεις το νταμπλ.

Δημήτρης Στρατής

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News