«Είχα συμφωνήσει και διάβαζα όλα τα μηνύματα των φίλων του Παναθηναϊκού!»

«Είχα συμφωνήσει και διάβαζα όλα τα μηνύματα των φίλων του Παναθηναϊκού!»

Ο Νίκολα Λαπροβίτολα το περασμένο καλοκαίρι βρέθηκε τόσο κοντά στην πόρτα του ΟΑΚΑ.

Μετά το ναυάγιο με τον Λορέντζο Μπράουν (προτίμησε την Φενερμπαχτσέ), άλλωστε, ο 30χρονος διεθνής Αργεντινός ήταν η πρώτη επιλογή του Γιώργου Βόβορα για την θέση του βασικού point-guard και οι δύο πλευρές βρέθηκαν πολύ κοντά στην πραγματοποίηση της μετεγγραφής.

Η μονομερής «συμφωνία», όμως, χάλασε λόγω της άρνησης της Ρεάλ να τον παραχωρήσει (έχει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν), από την στιγμή που η αποχώρηση του Φακούντο Καμπάτσο έμοιαζε κάτι περισσότερο από δεδομένη!

Τι δήλωσε για όλα αυτά και όχι μόνο; Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα gazzetta.gr:

Γεια σου Νίκολα… Νομίζω ότι το χρονικό σημείο του ταξιδιού σας στην Αθήνα για τους αγώνες με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, σας βρίσκει σε πολύ καλύτερη αγωνιστική κατάσταση σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν; Τι συνέβη και σας πήρε χρόνο να βρείτε ρυθμό στην Euroleague;

«Λίγο-πολύ έτσι είχαν τα πράγματα, αν και δε νομίζω ότι υπάρχει μία ξεκάθαρη εξήγηση για αυτό! Προσωπικά, πιστεύω ότι ίσως να επαναπαυτήκαμε λίγο μετά την κατάκτηση του Super Copa και τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα, γιατί η ομάδα διατήρησε τον βασικό κορμό από πέρυσι και είχε ελάχιστες προσθαφαιρέσεις. Από ‘κει και πέρα, εκτιμώ ότι σε ένα βαθμό επηρεαστήκαμε και από την πρωτόγνωρη κατάσταση γύρω από την πανδημία και την ανασφάλεια που υπήρχε αρχικά σχετικά με την έκβαση της διοργάνωσης. Νομίζω, όμως, ότι όσο περνάει ο καιρός και συνεχίζουμε να παίζουμε – έστω και χωρίς κόσμο – βρίσκουμε ρυθμό και ασχολούμαστε ολοένα και περισσότερο με το μπάσκετ, χωρίς να χαλάμε το μυαλό μας με όλα τα γύρω της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνει ο πλανήτης. Άλλωστε, δεν έχουμε και πολλά περιθώρια! Η πίεση είναι μεγάλη και δύο σερί ήττες στην Ρεάλ ισοδυναμούν με πέντε σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα…»

Θα περίμενε κανείς ότι στην εφετινή σεζόν, ο ρόλος σου θα ήταν μεγαλύτερος στην ομάδα. Ανεξαρτήτως του ότι η χρονιά ξεκίνησε με τον Καμπάτσο στην βασική πεντάδα…

«Να σου πω την αλήθεια, εγώ λειτουργώ σαν να είμαι ο πιο σημαντικός παίκτης στην ομάδα, είτε παίζω 5-10 λεπτά, είτε 25′-30′! Αυτή είναι η νοοτροπία μου! Ο “Φάκου” ήταν ένας πάρα πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα και σίγουρα είναι δύσκολο να “γεμίσει” ένας παίκτης τα… παπούτσια του! Χρειάζεται ομαδική δουλειά και πρέπει όλοι να βγούμε μπροστά για να κάνουμε το παραπάνω βήμα και πετύχουμε τον στόχο του Final 4!»

Φέτος, πάντως, βλέπουμε και έναν διαφορετικό Ταβάρες, ο οποίος αποκτά ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο στο παιχνίδι της Ρεάλ και στην επίθεση…

«Ο Γουόλτερ είναι ένα πραγματικό “θαύμα της φύσης” και σπάνια συναντάει κανείς ψηλό με τόσο προχωρημένη αντίληψη του παιχνιδιού, όσον αφορά τις συνεργασίες. Αυτός είναι και ο λόγος που φέτος η μπάλα περνάει πολύ περισσότερο από τα χέρια του και είναι από τις βασικές μας επιθετικές επιλογές.».

Επόμενο ματς αυτό με τον Παναθηναϊκό. Πως βλέπεις την ελληνική ομάδα στην εφετινή διοργάνωση;

«Ικανή να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο και αυτό φάνηκε στο Μιλάνο, όπου ανέτρεψε ένα ματς που φαινόταν χαμένο και πήρε ένα σημαντικό διπλό! Αν δεν μπούμε στο γήπεδο απόλυτα συγκεντρωμένοι, θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα γιατί οι αντίπαλοί μας θα έχουν έξτρα κίνητρο μετά την ήττα από την Ζάλγκιρις…»

Κλείνοντας, δεν μπορώ να μην σε ρωτήσω για τις επαφές που είχες το καλοκαίρι με τον Παναθηναϊκό. Δεν έχεις αναφερθεί ποτέ στο συγκεκριμένο θέμα και με αφορμή την έλευσή σου στην Αθήνα, ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα ήθελαν να ακούσουν την δική σου εκδοχή…

«Νομίζω ότι όλα ήταν ξεκάθαρα! Η προσέγγιση των ανθρώπων της ελληνικής ομάδας ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, το project πολύ ελκυστικό και η αλήθεια είναι ότι συμφωνήσαμε σε όλα, με την προϋπόθεση ότι η Ρεάλ θα έπρεπε να δώσει το τελικό ok! Αυτό, όμως, δεν συνέβη γιατί η ομάδα μου ήξερε από τότε για την αποχώρηση του Καμπάτσο στα μέσα Νοεμβρίου και αποφάσισε να με διατηρήσει στο ρόστερ. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο.»

Ο Παναθηναϊκός, πάντως, έχασε πολύτιμο χρόνο περιμένοντας να μείνεις ελεύθερος και αυτό δείχνει πόσο πολύ σε ήθελε…

«Είμαι ευγνώμων πραγματικά ευγνώμων για αυτό, αλλά πραγματικά δεν ήταν στο χέρι μου. Όπως και να ‘χει όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και πλέον είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στην Ρεάλ και στην προσπάθεια μας να πετύχουμε τους στόχους της εφετινής σεζόν…»

Πριν σε αποχαιρετήσω και σου ευχηθώ καλό ταξίδι, θέλω να σου πω ότι αν επιτρεπόταν η προσέλευση των φιλάθλων, αύριο (σ.σ.: σήμερα) γνώριζες θερμή υποδοχή στο ΟΑΚΑ… Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι οι φίλοι της ομάδας κατέκλυσαν τους λογαριασμούς σου στα social media με δηλώσεις λατρείας και μηνύματα που σε προέτρεπαν να έρθεις στην Αθήνα…

«(γέλια!!!)… Τα μηνύματα ήταν πραγματικά ατελείωτα! Αλλά δεν σου κρύβω ότι τα διάβασα όλα, ένα προς ένα και πραγματικά ευχαριστώ τους φιλάθλους για το ενδιαφέρον και την εκτίμηση. Είναι όμορφο συναίσθημα να νιώθεις επιθυμητός σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο όσο ο Παναθηναϊκός!»

Η ήττα από τη Ζαλγκίρις:

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News