"Ευκαιρία να τρομάξω ξανά τους αντίπαλους επιθετικούς"

"Ευκαιρία να τρομάξω ξανά τους αντίπαλους επιθετικούς"

Διαβάστε τι δήλωσε ο Κρίστοφερ Σάμπα λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση της μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό.

Ο Αφρικανός αμυντικός μίλησε στο επίσημο website του Παναθηναϊκού και δήλωσε «πεινασμένος». Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

[ads2]

– Έχεις παίξει σε τοπ πρωταθλήματα όπως αυτά της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας. Πώς πήρες την απόφαση να έρθεις στην Ελλάδα;

«Ήθελα μια νέα πρόκληση. Μίλησα με τον προπονητή και μου εξήγησε το πλάνο του για το πού θέλει να φέρει τον Παναθηναϊκό. Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πλάνο. Επίσης το ρόστερ της ομάδας έχει πολύ ικανούς ποδοσφαιριστές. Έχω αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό πριν λίγα χρόνια με τη Ντινάμο Μόσχας και είχα αγωνιστεί σε ένα γήπεδο με εκπληκτική ατμόσφαιρα και φιλάθλους που έδειχναν να το απολαμβάνουν. Οπότε σκέφτηκα «γιατί όχι;» να έρθω να παίξω σε μια γνωστή, καλή ομάδα με πολλούς φιλάθλους και σε μια όμορφη χώρα όπως η Ελλάδα. Ήθελα να είμαι μέρος αυτού του συλλόγου».

–         – Τι απαιτήσεις έχεις από τον εαυτό σου και από την ομάδα;

«Έχω πολλά να αποδείξω. Ήμουν απών σχεδόν σε όλη την περσινή σεζόν, οπότε είμαι «πεινασμένος» για ποδόσφαιρο! Έχω πολλά να κάνω και να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για μένα, την οικογένειά μου, τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, τους ανθρώπους του συλλόγου. Θέλω να είναι περήφανοι για μένα και να έχουν καλές αναμνήσεις από την παρουσία μου εδώ».

–        –  Σπάνιο ποδοσφαιριστής με τέτοια καριέρα να αναφέρει ότι έχει πολλά να αποδείξει…

«Μα είναι κάτι λογικό για μένα. Ένα χρόνο σχεδόν ήμουν μακριά από αυτό που αγαπώ περισσότερο, από αυτό που κάνω από τότε που ήμουν μικρό παιδί παίζοντας ποδόσφαιρο στο δρόμο. Με τον τραυματισμό μου έμεινα πολύ καιρό εκτός και υποχρεώθηκα να παρακολουθώ από την τηλεόραση το ποδόσφαιρο. Μου έλειψε πραγματικά. Οπότε πραγματικά είναι μια σπουδαία ευκαιρία για μένα να ξαναπαίξω και να κάνω αυτό που ξέρω καλά, να τρομάξω ξανά τους αντίπαλους επιθετικούς!».

–        –  Τι πρέπει να περιμένουν από τον Κρίστοφερ Σάμπα οι φίλοι του Παναθηναϊκού;

«Το 100% σε κάθε παιχνίδι. Τίποτα ψεύτικο. Είμαι ακριβώς όπως δείχνω. Αληθινός. Σκοπεύω κάθε στιγμή, κάθε αγώνα να δίνω τα πάντα. Δεν φοβάμαι να ματώσω, δεν φοβάμαι να ιδρώσω, δεν φοβάμαι ούτε καν τα σπασμένα κόκαλα! Δεν φοβάμαι τίποτα».

–        –  Σχημάτισες εικόνα για τον Παναθηναϊκό πριν έρθεις εδώ;

«Μίλησα με τον Γκόρντον Σίλντενφελντ που ήμασταν συμπαίκτες στη Ντινάμο Μόσχας και μου είχε πει πόσο όμορφα ήταν στον Παναθηναϊκό και πόσο καλά πέρασε στην Ελλάδα. Επίσης θυμάμαι ότι είχα συζητήσει αρκετά με τον Μάρκους Μπεργκ περιμένοντας και οι δύο να περάσουμε ντόπινγκ κοντρόλ μετά τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Ντινάμο Μόσχας. Μου είχε πει ότι όλα στον Παναθηναϊκό ήταν πολύ καλά. Και βέβαια συνομίλησα με τον προπονητή που μου είπε και αυτός τα καλύτερα. Οπότε με 3/3 θετικές γνώμες ήταν λογικό να επηρεαστώ θετικά. Άλλωστε και το χρώμα της φανέλας της ομάδας είναι σαν να μου άναψε πράσινο φως για να έρθω!».

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News