Ευκαιρία... να πετύχει!

Ευκαιρία... να πετύχει!

Το πρώτο ματς στο Top 16, σίγουρα δεν κοστίζει στον Παναθηναϊκό από άποψη αποτελέσματος, έχει θετικό πρόσημο αλλά και αρκετά πράγματα να διορθώσει.

Για να το ξεκαθαρίσουμε από νωρίς δεν έχει νόημα ν’ αναφερόμαστε συνέχεια σε ελλείψεις (άσχετα τι πιστεύει ο καθένας), τη στιγμή που η ομάδα του “τριφυλλιού” ξεκίνησε μια προσπάθεια και σε μεγάλο βαθμό έδειξε πως έχει τον χαρακτήρα να πετύχει τον στόχο της.

[ads2]

Οι “πράσινοι” έφτασαν κοντά στο “διπλό” στην Πόλη αλλά τρία στοιχεία, δεν του επέτρεψαν σε γενικές γραμμές πάντα, να το καταφέρουν βάζοντας σε άλλη κατάσταση τον όμιλο τους: Οι προσωπικότητες της Φενέρ, όταν έπρεπε έδειξαν την ποιότητα τους, πήραν τα σφυρίγματα σε κρίσιμα σημεία και η απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη έγινε κάτι παραπάνω από αισθητή. Από κει και πέρα, όταν ο Ραντούλιτσα, είναι εκτός παρκέ ο Παναθηναϊκός δείχνει να μην έχει σημείο αναφοράς στην επίθεση.

Είναι αναμενόμενο να υπάρξουν στιγμές που ο Τζέιμς Φελντέιν δεν θα έχει καλές βραδιές όπως έγινε απέναντι στη Φενέρ αλλά εκεί έχει την ευθύνη ο Τζόρτζεβιτς να τον διαχειριστεί ή να πάρει το ρίσκο να επιμείνει, όπως επίσης και τον Πάβλοβιτς καθώς δεν έχει σημασία πόσους πόντους θα πετύχεις αλλά και πόσους θα δεχτείς… Ο Νίκος Παππάς όσο αγωνίστηκε έδωσε λύσεις, έπαιξε ένας εναντίον ενός και μπήκε σε μάχες για ριμπάουντ, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό μετά από σοβαρό τραυματισμό με συνέπεια να δηλώνει “παρών” για τη συνέχεια.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα (με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο) κι έτοιμος να παλέψει για τον στόχο του. Μπορεί να έχασε ευκαιρία να ξεκινήσει με το δεξί στο Top 16 αλλά είδε πως μπορεί να τα καταφέρει παίζοντας κόντρα σε μία ακριβή ομάδα η οποία είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για το Final 4. Το ζήτημα τώρα είναι το ματς με την Μάλαγα στο ΟΑΚΑ, εδώ δεν χωρούν λάθη, ώστε να γίνει το πρώτο βήμα!

Ο Διαμαντίδης έδωσε το σύνθημα

Το πρώτο πεντάλεπτο έμοιαζε με εφιάλτη για τον Παναθηναϊκό και πέρασε από το μυαλό όλων πως η βραδιά θα ήταν πολύ πιο δύσκολη από το αναμενόμενο. Οι γηπεδούχοι έκαναν ότι ήθελαν με τους “πράσινους” να μην αντιδρούν παίζοντας χωρίς δημιουργία. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ήταν πολύ καλά διαβασμένοι, επέλεξαν να παίξουν άμυνα κάτω από τα σκριν στα πικ εν ρολ του Παναθηναϊκού κι έδιναν το σουτ στον Καλάθη, ώστε να μην μπορεί να δημιουργήσει ενώ στις διεισδύσεις έπαιζαν χωρίς βοήθειες. Παράλληλα έπαιζαν με το τριάρι πάνω στον πόιντ γκαρντ στις αλλαγές των πικ εν ρολ και με άρνηση στην πάσα των “πράσινων”.

Οι Τούρκοι ήταν πολύ επιθετικοί σε άμυνα και επίθεση αλλά στα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός αντέδρασε, κάτι στο οποίο βοήθησε αρχικά η είσοδος του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα αφού βρήκε στήριγμα επιθετικά η ομάδα του “τριφυλλιού” και στη συνέχεια με τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο αρχηγός της ομάδας έδωσε ηρεμία και αυτοπεποίθηση σε όλους, με αποτέλεσμα να βγάλουν ενέργεια στη συνέχεια και να εκτελούν στην επίθεση, σε συνδυασμό με την καλή άμυνα του αρχηγού πάνω στον Μπογκντάνοβιτς.

Το βάρος των γηπεδούχων έπεσε στον περιορισμό των Διαμαντίδη και Καλάθη με under στα πικ εν ρολ ή με δύο εναντίον δύο χωρίς βοήθειες. Το μεγάλο κέρδος του “τριφυλλιού” ήταν η επιστροφή απέναντι σε μία πολύ δυνατή ομάδα αλλά χωρίς να κρύβει το αμυντικό πρόβλημα αφού δέχτηκε 46 πόντους στο πρώτο μέρος.

Βγήκε μπροστά ο Παππάς

Η δημιουργία του Παναθηναϊκού έλειψε αρχικά στο τρίτο δεκάλεπτο αλλά εκεί ήρθε ο Νίκος Παππάς για να δώσει πολύτιμες λύσεις σε ένα διάστημα που ήταν εκτός παρκέ ο Διαμαντίδης και ο Ραντούλιτσα ενώ ο Φελντέιν ήταν σε κακή βραδιά. Τα συνεχόμενα λάθη του Πάβλοβιτς έδωσαν το δικαίωμα στη Φενέρ να ολοκληρώσει το ξέσπασμά της, περνώντας πάλι μπροστά στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Στην τελευταία περίοδο οι “πράσινοι” έδειξαν χαρακτήρα απέναντι σε μία ομάδα που έπαιζε στα όρια του φάουλ σε κάθε άμυνα. Με τον Διαμαντίδη εκτός όπως και Ραντούλιτσα λόγω φάουλ, ο Παναθηναϊκός δεν είχε ρυθμό στα τελευταία λεπτά κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Ομπράντοβιτς που σαφώς είχε περισσότερες λύσεις.

sport24.gr

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News