Εφές - Παναθηναϊκός: Η κριτική των πρασίνων

Εφές - Παναθηναϊκός: Η κριτική των πρασίνων

Ο Νότης Καμπέρης αξιολογεί τους παίκτες του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο εκτός έδρας παιχνίδι απέναντι στην Εφές.

Η έλλειψη δημιουργίας και η αδυναμία των παικτών του Όντεντ Κάτας να σταματήσουν τον Μίσιτς έφεραν από νωρίς την Εφές σε διψήφιο πλεονέκτημα και εν συνεχεία, το ποτάμι δεν είχε γυρισμό για το Τριφύλλι (σούταρε με 25% στο τρίποντο). Οι τελευταίες εμφανίσεις πρέπει να προβληματίσουν τον Ισραηλινό τεχνικό, κυρίως, ενόψει των επόμενων παιχνιδιών εντός συνόρων.

Όντεντ Κάτας (3/10): Ακόμη κι αν ο ομόλογός του στον πάγκο της Έφες ήταν τιμωρημένος, ο πράσινος τεχνικός, στα χνάρια του Γιώργου Βόβορα στο πρώτο ματς με τους Τούρκους, δεν κατόρθωσε να βρει λύση στο πρόβλημα, που ακούει στη λέξη Μίσιτς. Ο τελευταίος ήταν ο X-Factor και στο ΟΑΚΑ, αλλά και στο Σινάν Ερντέμ, με τον Λάρκιν να έχει δευτερεύοντα ρόλο στο ματς. «Πονοκέφαλος» αποτέλεσε και ο Ντάνστον, ο οποίος έμοιαζε ανίκητος στην γ’ περίοδο. Είναι πολλά, εκείνα που πρέπει να επιδιορθώσει άμεσα ο Ισραηλινός.

Σέλβιν Μακ (1/10): Πέρα από ένα highlight του αγώνα, με μια όμορφη συνεργασία με τον Μπέντιλ, δεν προσέφερε τίποτε άλλο ο Αμερικανός. Αγωνίστηκε για σχεδόν μια περίοδο (9:23) και ολοκλήρωσε άποντος το ματς.

Γιώργος Παπαγιάννης (4/10): Μακριά από τις καλές εμφανίσεις του ο «Big Papa», πάλεψε όσο μπορούσε και έδωσε μερικές λύσεις στον τομέα των ριμπάουντ (6), ενώ πέτυχε και άλλους τόσους πόντους (3/5 δίποντα).

Λευτέρης Μποχωρίδης (4/10): Μπήκε ζεστός από το ξεκίνημα του αγώνα, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Πέτυχε 7 πόντους και 4 ασίστ σε 21:15.

Ζακ Όγκαστ (5/10): Ο… Ζαχαρίας έδωσε λύσεις στον Παναθηναϊκό και – ίσως – ήταν ένας από τους λόγους που θα μπορούσε να χαμογελάσει κανείς από τον πάγκο των πρασίνων. Ολοκλήρωσε διψήφιος το ματς (10) με 4/5 πετυχημένες προσπάθειες εντός πεδιάς.

Ιωάννης Παπαπέτρου (2/10): Αυτός δεν ήταν ο «αρχηγός» του Παναθηναϊκού, δεν ήταν ο Παπαπέτρου, που άπαντες γνωρίζουν. Δεν παίζει στη φυσική του θέση και αυτό είναι ένα ελαφρυντικό για εκείνον, συνολικά στην ιδιαίτερη, αυτή χρονιά. Έβαλε δύο τρίποντα σε 30:37.

Μάριο Χεζόνια (5/10): Επανασυστήθηκε ο Κροάτης στο τούρκικο κοινό στο β’ ημίχρονο, καθώς στο πρώτο δεν μπήκε στο πνεύμα του παιχνιδιού (ελάχιστες οι ευθύνες του ιδίου). Σημείωσε 14 πόντους, ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας (3/8 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 2/2 βολές), έκλεψε δύο μπάλες και μοίρασε και μια ασίστ.

Νίκος Δίπλαρος DNP

Λεωνίδας Κασελάκης (2/10): Δεν βοήθησε τον Παναθηναϊκό στα 4:12 που αγωνίστηκε. Επιχείρησε ένα τρίποντο και αστόχησε.

Άαρον Ουάιτ (3/10): Εκτός κλίματος και ο Αμερικανός φόργουορντ. Συνδέθηκε από τα 6,75 μια φορά στην τέταρτη περίοδο, πήρε δύο ριμπάουντ και μοίρασε και άλλες τόσες ασίστ.

Ντίνος Μήτογλου (5,5/10): Είχε τον κορυφαίο βαθμό ωφελιμότητας για τους πράσινους (PIR 13) με 10 πόντους και 5 ασίστ.

Μπεν Μπέντιλ (2/10): Κακή βραδιά για τον Μπέντιλ. Έβαλε μόλις ένα καλάθι και δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του αγώνα.

Σαντ Ρος (5,5/10): Ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει σε δημιουργία ο Κουβανός με 7 ασίστ για 3 λάθη. Σκόραρε 7 πόντους, αλλά ο ίδιος – πλην σπανίων περιπτώσεων – αδυνατεί για ένα ολόκληρο παιχνίδι να προσδώσει σωστή επιθετική ροή στο μισό του αντιπάλου για λογαριασμό των πρασίνων.

 

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News