Εφες - Ολυμπιακος Live Streaming: Δείτε ζωντανά σήμερα (01/12)

Εφες - Ολυμπιακος Live Streaming

Εφες – Ολυμπιακος Live Streaming | Efes – Olympiacos Live Streaming: Πέφτει στα βαθιά ο Ολυμπιακός κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης αυτή την εβδομάδα! Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν την Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη την Εφές στην 11η στροφή της Euroleague (19:30).

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα αναγνωρίζουν ότι έχουν δύσκολη αποστολή. Όμως με δεδομένο ότι φέτος έχουν νικήσει εκτός έδρας απέναντι σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, παραδέχονται ότι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Το σύνθημα δόθηκε από την αρχηγό των Πειραιωτών, Κώστα Σλούκα. Διαβάστε αναλυτικά τι είπε.

«Η Εφές έχει αρχίσει να βρίσκει τον δρόμο της. Είναι δις πρωταθλήτρια Ευρώπης, έχει κάνει συνεχόμενες νίκες και βρίσκεται σε καλό μομέντουμ. Παρόλα αυτά, όμως, εμείς δεν φοβόμαστε και πηγαίνουμε εκτός έδρας με στόχο να παίρνουμε όλα τα αποτελέσματα. Γενικότερα είμαι αισιόδοξος για το ματς της Πέμπτης με την Εφές. Θεωρώ πως το ματς θα κριθεί φυσικά στον έλεγχο του ρυθμού. Στην δυναμικότητα και στο πόσο το θέλει ο κάθε ένας».

Ο Ολυμπιακός στη «διαβολοβδομάδα» που πέρασε είδε τελικά το ποτήρι μισογεμάτο. Aφού μετά την ήττα στο Τελ Αβίβ, ακολούθησε η καθαρή νίκη με την Άλμπα Βερολίνου στο ΣΕΦ. Με τους Γερμανούς, οι «ερυθρόλευκοι» έμοιαζαν εγκλωβισμένοι για τρία δεκάλεπτα, όμως στο φινάλε πάτησαν γκάζι. Με πρωταγωνιστές τους Βεζένκοφ (24 π.) και Παπανικολάου (19 π.) πήραν το «ροζ φύλλο» αγώνα και διατηρήθηκαν στην 2η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 7-3. Euroleague Ελλάδα Live Streaming

Πρώτα Εφές, μετά ντέρμπι

Στο μυαλό των «ερυθρόλευκων» βρίσκεται ήδη και το ντέρμπι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό στην Basket League (5/12). Βέβαια, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έτρεξε να φρενάρει τους παίκτες του. Διαβάστε τι είπε ο Έλληνας προπονητής μετά την εντυπωσιακή νίκη στην Πάτρα επί του Προμηθέα με 100-72.

«Όταν παίζεις τέσσερα παιχνίδια σε μία εβδομάδα, με ταξίδια στο Μόναχο και το Τελ Αβίβ, αλλά και το παιχνίδι με την Άλμπα που μας πήρε αρκετή ενέργεια, είμαι ευχαριστημένος γιατί ήμασταν σοβαροί για 40 λεπτά. Προηγείται η Εφές, ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας. Στη συνέχεια θα μιλήσουμε για τον Παναθηναϊκό».

Με τον Άλεκ Πίτερς στην αποστολή του θα ταξιδέψει ο Ολυμπιακός στην Τουρκία. Ο Αμερικανός φόργουορντ δεν αγωνίστηκε κόντρα στον Προμηθέα στην Πάτρα, αλλά θα είναι στην αποστολή των «ερυθρόλευκων» για την αναμέτρηση απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει στη διάθεσή του 13 παίκτες για το παιχνίδι με την Εφές, με τον Έλληνα τεχνικό να αποφασίζει την τελευταία στιγμή ποιον θα αφήσει εκτός 12άδας.

Εφες – Ολυμπιακος Live Streaming: Φόρμα και παράδοση υπέρ της Εφές

Η Εφές είναι δις πρωταθλήτρια Ευρώπης και πέρσι έφτασε στην κούπα νικώντας τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Final 4 στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Ο Εργκίν Αταμάν, παρά την απουσία του τραυματία Λάρκιν διαθέτει ένα πανίσχυρο ρόστερ. Μετά την απογοητευτική εκκίνηση στη σεζόν, οι Τούρκοι σταδιακά πατάνε «γκάζι». Πριν από 10 μέρες ήταν αρνητικοί πρωταγωνιστές και εκτός οκτάδας.

Στη συνέχεια όμως πανηγύρισαν τρεις σερί νίκες (Μπαρτσελόνα, Μιλάνο, Βίρτους Μπολόνια), έφτασαν στο 5-5 και «σκαρφάλωσαν» στην 7η θέση της βαθμολογίας. Στην πρόσφατη νίκη κόντρα στην ιταλική ομάδα, η Εφές έκανε ισορροπημένο παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση. Πρωταγωνιστές ήταν οι Μπομπουά (19π.), Κλάιμπερν (21π.) και Μίτσιτς (12π., 7 ασίστ) να πρωταγωνιστούν και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Πλην του περσινού ημιτελικού στο Final 4, ο Ολυμπιακός έχει αρνητική παράδοση στην έδρας της Εφές. Πιο συγκεκριμένα αριθμεί τέσσερις σερί ήττες, ενώ η τελευταία επικράτησή του χρονολογείται τον Δεκέμβριο του 2017.Ολυμπιακος Live Streaming

Τα είπε όλα ο Μπαρτζώκας

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως ο Ολυμπιακός έκανε ομαδική εμφάνιση στην Πάτρα και στάθηκε στην σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισαν το παιχνίδι οι παίκτες του. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε στη συνέντευξη Τύπου.

«Κάναμε μια ομαδική εμφάνιση. Ήμασταν σοβαροί από το ξεκίνημα της αναμέτρησης μέχρι που το σκορ πήρε μεγάλες διαστάσεις. Αν εξαιρέσουμε το τελευταίο τετράλεπτο που σταματήσαμε να παίζουμε, δείξαμε σεβασμό στον αντίπαλο.

Ήταν μια από τις δύσκολες αποστολές πριν το τζάμπολ. Γιατί παίζαμε με μια ομάδα όπως είναι ο Προμηθέας εκτός έδρας. Θεωρούμε πως στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχουν 4-5 παιχνίδια πολύ πονηρά εκτός έδρας και ήταν ένα από αυτά. Είμαι ικανοποιημένος γιατί οι παίκτες ανταποκρίθηκαν στο πλάνο του παιχνιδιού, στο να πασάρουν πιο πολύ τη μπάλα και να εκτελέσουμε μετά από καλή κυκλοφορία γιατί παίζουν με ταχύτητα.

Με σοβαρότητα κερδίσαμε εύκολα το παιχνίδι. Ο Προμηθέας είναι καλή ομάδα, έχει δείξει το επίπεδό του και στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά κυρίως στο Eurocup. Του εύχομαι καλή τύχη στο ευρωπαϊκό του παιχνίδι που ακολουθεί. Εμείς πλέον πρέπει να συγκεντρωθούμε στη δική μας αποστολή που είναι δύσκολη, καθώς παίζουμε στην Κωνσταντινούπολη».

Εφες – Ολυμπιακος Live Streaming: Έγραψε ιστορία ο Γουόκαπ

Ο Τόμας Ουόκαπ στο παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στον Προμηθέα πέτυχε διπλό ρεκόρ για τους «ερυθρόλευκους». Διαβάστε αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ στην… στατιστική ανακοίνωσή του.

«Ο Τόμας Ουόκαπ έμεινε για 21:59 στο παρκέ του «Δ.Τόφαλος» για τον ματς του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα και αυτά αρκούσαν για να μοιράσει 13 ασίστ που πέραν από ρεκόρ καριέρας για τον ίδιο στην Basket League, αποτελεί ισοφάριση της δεύτερης κορυφαίας επίδοσης στην ιστορία του Ολυμπιακού στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Το ιστορικό ρεκόρ κρατάει από τις 14 Μαΐου ο Κώστας Σλούκας με τις 15 ασίστ που μοίρασε στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels, στο φινάλε της περσινής κανονικής περιόδου. Ο Ουόκαπ λοιπόν με τις 13 ασίστ που είχε στο ματς της Πάτρας, ισοφάρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη, «ερυθρόλευκη» επίδοση αφού στην ίδια έφτασαν ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Μίλος Τεόντοσιτς και ο Μπριάντε Ουέμπερ.

Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του Ουόκαπ στην Basket League, ήταν εκείνη των 10 ασίστ που είχε και πάλι στην Πάτρα, στην πρεμιέρα με τον Απόλλωνα Carna. Έφτασε για δεύτερη φορά φέτος σε διψήφια επίδοση ενώ πέρυσι αυτό δεν έγινε καμία φορά στις 31 εμφανίσεις του».

MVP x2 ο Σάσα Βεζένκοφ

Ο Σάσα Βεζένκοφ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της Euroleague για τον μήνα Νοέμβριο. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του μήνα που διανύσαμε και ολοκληρώθηκε αγωνιστικά. Θυμίζουμε ότι η 11η αγωνιστική θα διεξαχθεί 1 και 2 Δεκεμβρίου. Ο Βεζένκοφ ολοκλήρωσε τον Νοέμβριο με 29,4 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, μετρώντας 19 πόντους, 7,8 ριμπάουντ, 3,6 ασίστ και 1,8 κλεψίματα κατά μέσο όρο.

Παράλληλα, ο Βεζένκοφ αναδείχτηκε και πολυτιμότερος παίκτης της 7ης αγωνιστικής της Basket League. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ.

«Μετά την ανάδειξη του σε MVP της Euroleague για τον μήνα Νοέμβριο, ο Σάσα Βεζένκοφ είναι ο νέος MVP of the Week! Ο 27χρονος φόργουορντ του Ολυμπιακού αναδεικνύεται για πρώτη φορά Πολυτιμότερος της Εβδομάδας στην Basket League!

Ο Βεζένκοφ στην εκτός έδρας νίκη των Πρωταθλητών και Κυπελλούχων Ελλάδας επί του Προμηθέα, συγκέντρωσε 31 βαθμούς στο ranking. 22 πόντοι με 5/5 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 φάουλ εναντίον, 2 κλεψίματα σε 24’ και 24’’ συμμετοχής. Περισσότερους από κάθε άλλο παίκτη για την 7η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Basket League. Και τις αναμετρήσεις που έγιναν στο τριήμερο από 26 έως 28 Νοεμβρίου 2022.

Ο 27χρονος φόργουορντ είναι ο τρίτος παίκτης του Ολυμπιακού που αναδεικνύεται σε Πολυτιμότερο της Εβδομάδας φέτος. Προηγήθηκαν ο Κώστας Σλούκας (2η Εβδομάδα) και ο Μιχάλης Λούντζης (4η)».

Εφες – Ολυμπιακος Live Streaming | Links:

Μπείτε στο Live του αγώνα

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News