Εδώ θα ΣΕΒΕΣΤΕ - Τα παραμύθια... ΤΕΛΟΣ

Εδώ θα ΣΕΒΕΣΤΕ - Τα παραμύθια... ΤΕΛΟΣ

Και κάπου εδώ τα παραμύθια για τον ψετοπρωταθλητή έλαβαν… τέλος. Ο Παναθηναϊκός ήταν μακράν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο και νίκη με μόλις 1-0 τον Ολυμπιακό, με τον Μπεργκ στο 15′ να νικάει τον Καπίνο. Το ματς ήταν για 3-0, αλλά το ένα είναι πιο… γλυκό!

Το Τριφύλλι πάτησε τους «ερυθρόλευκους» σε όλο το παιχνίδι και ήταν σαφώς ανώτερο στη μεγαλύτερη διάρκεια του ντέρμπι και έχασε μεγάλη ευκαιρία για να επικρατήσει με μεγαλύτερο σκορ, αλλά ο Εμποκού ήταν μοιραίος τρεις φορές . Πλην όμως η αξία μίας νίκης απέναντι στον αιώνιο του αντίπαλο είναι πάντα… ξεχωριστή!

Πως έπαιξε

Χωρίς εκπλήξεις παράταξε τον Παναθηναϊκό ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ο. Βλαχοδήμος, με τους Κουτρουμπή και Μολέδο ως κεντρικού αμυντικούς. Δεξιά ήταν ο Κουλιμπαλί και αριστερά ο Χουλτ. Αμυντικά χαφ ήταν οι Ζέκα και Κουρμπέλης, με τους Εμποκού και Βιγιαφάνιες στις πτέρυγες (αριστερά και δεξιά αντίστοιχα) και επιθετικό δίδυμο οι Μπεργκ και Κλωναρίδης.

Τα ματς

Δυνατά ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και από πολύ νωρίς πίεζε στα καρέ των Πειραιωτών. Κυρίως οι επιθέσεις των «πρασίνων» γινόντουσαν από αριστερά και πρέσαραν αρκετά ψηλά για να δημιουργήσουν κάποιο κίνδυνο στα καρέ του Καπίνο.

Μάλιστα στο 5’ είχαμε έναν μικροτραυματισμό του Ζέκα, αλλά ο αρχηγός του Τριφυλλιού έδειξε να μην έχει τίποτα και ξεκίνησε ξανά το ματς. Ο Εμποκού έκανε συνεχώς σπριντ από τα αριστερά και προσπάθησε να βρει τον Μπεργκ, αλλά η σέντρα του πέρασε μακριά από το πεδίο δράσης του Σουηδού.

Στο 10’ ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Παναθηναϊκού. Έγινε ένα γέμισμα από δεξιά, ο Βλαχοδήμος εύκολα μπλόκαρε στην πρώτη παρουσία των φιλοξενουμένων κοντά στην πράσινη εστία. Από κει και μετά ο ρυθμός ήταν καλός με τις δύο ομάδες να έχουν καλό ρυθμό.

Όμως οι Πειραιώτες στο 14’ είχαν την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Ανσαριφάρντ έπιασε το σουτ, αλλά να στέλνει έστειλε ψηλά τη μπάλα υπό πίεση έπειτα από γύρισμα του Σεμπά από αριστερά

Έβαλε φωτιά…. ο Μπεργκ

Η πίεση του Παναθηναϊκού έφερε επιτυχία και ο Μάρκους Μπεργκ «κάρφωσε» τον Καπίνο στο 15’. Μετά από κάθετη του Σουηδού στον Κλωναρίδη, αυτός χάνει στο τετ α τετ με τον Καπίνο, ο «πράσινος» στράικερ πήρε το ριμπάουντ προτού η μπάλα σκάσει στο έδαφος κι έξω από την περιοχή, πιάνει ένα φανταστικό δεξί εναέριο βολέ και έκανε το 1-0.

Μία ανάσα από το 2-0

Όπως ήταν αναμενόμενο το Τριφύλλι είχε την υπεροχή στο παιχνίδι και στο 19’ έφτασε μία ανάσα από το 2-0. Από γύρισμα του Κουλιμπαλί, ο Βιγιαφάνιες έκανε την πρώτη προβολή, ο Καπίνο απέκρουσε και ο επερχόμενος Κλωναρίδης έστειλε ψηλά τη μπάλα.

Η μόνη ομάδα που υπήρχε στο γήπεδο ήταν ο Παναθηναϊκός και ήταν συνεχώς ψηλά και έψαχνε το δεύτερο γκολ. Στο 21’ μετά από σέντρα Κουλιμπαλί από δεξιά, πολύ κακή η κεφαλιά του Εμποκού από το δεύτερο δοκάρι και πέρασε άουτ και στα πρώτα 25 λεπτά οι γηπεδούχοι ήταν οι κυρίαρχοι του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε στο μισό γήπεδο τον Ολυμπιακό, με τους «πράσινους» να κερδίζουν πρώτοι τις μάχες. Στο 28’ υπήρξε γέμισμα του Κλωναρίδη από δεξιά για τον Εμποκού, αλλά ο Καπίνο μπλόκαρε τη μπάλα.

Ο Τσόρι Ντομίγκεζ κέρδισε κόρνερ από αριστερά και προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Ο. Βλαχοδήμου ένα λεπτό αργότερα , αλλά η φάση πέρασε χωρίς κίνδυνο για την περιοχή του Τριφυλλιού.

Τον… γλύτωσε ο Καπίνο

Στο 33’ ο Κουρμπέλης κέρδισε φάουλ σε πολύ καλό σημείο και ο Εμποκού ανέλαβε την εκτέλεση του, αλλά ο Καπίνο εκτινάχθηκε και έστειλε τη μπάλα κόρνερ, μιας και η τροχιά που πήρε η μπάλα ήταν ψιλοκρεμαστή. Στη φάση που δημιουργήθηκε ο Χουλτ έκανε τη σέντρα, με τον  Μολέδο να πιάνει την κεφαλιά, αλλά πέρασε άουτ.

Και πάλι ο πορτιέρο του Ολυμπιακού έσωσε για την ομάδα του το 2-0 στο 40’. Ο Εμποκού κέρδισε φάουλ σε πολύ καλό σημείο, με τον ίδιο να το εκτελεί αλλά ο Καπίνο στη γωνία του έδιωξε τη μπάλα. Οι «πράσινοι» ήταν καταιγιστικοί και ένα λεπτό αργότερα ο Κουλιμπαλί από δεξιά έκανε το σουτ στην κλειστή γωνία, αλλά πέρασε άουτ.

Το ημίχρονο κύλησε όπως ήθελε για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε την ουσία (δηλαδή το γκολ), ενώ έχασε και άλλες τρεις κλασσικές ευκαιρίες για να ήταν μεγαλύτερο το σκορ. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός κέρδισε φάουλ από τα δεξιά, χωρίς να γίνει κάτι και αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία με το Τριφύλλι να προηγείται με 1-0.

Όπως και στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο μέρος οι «πράσινοι» ήταν ψηλά. Μάλιστα στο 46’ σφυρίχτηκε οφσάιντ στον ο Χουλτ προτού κάνει το γύρισμα στον Κλωναρίδη κι εκείνος τελείωσε τη φάση με κακό πλασέ.

Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να δημιουργήσει μία φάση, με τον Ντα Κόστα να πιάνει την κεφαλιά από γέμισμα του Τσόρι, αλλά εύκολα μπλόκαρε ο Βλαχοδήμος, όπου ήλεγχε την κατάσταση.

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα και συνέχιζε να πρεσάρει, μιας και έψαχνε το δεύτερο γκολ, μιας και το 1-0 ήταν ένα αρκετά ρευστό αποτέλεσμα. Οι «πράσινοι» είχαν συνεχή κίνηση με τη μπάλα στα πόδια, παρά την πίεση των φιλοξενουμένων. Στο 57’ έγινε μπαλιά του Κουλιμπαλί για τον Μπεργκ που έκανε πανέξυπνο πλασέ (που έμοιαζε με κοντρόλ..) αλλά η μπάλα πέρασε άουτ!

Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα το Τριφύλλι είχε την απόλυτη κυριαρχία του αγώνα, με τους Πειραιώτες να κάνουν σκληρά μαρκαρίσματα και ο Κομίνης είχε χαρίσει αρκετές κίτρινες, αλλά ο Εμποκού έδειχνε ότι ήταν εκτός αγώνα, μιας και οι επιλογές του στις σέντρες δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές.

Όμως όσο δεν τελειώνει το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, τόσο τα νεύρα θα ήταν τεντωμένα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κάνει ήδη δύο αλλαγές και στο 64’ κέρδισε κόρνερ από αριστερά και οι «ερυθρόλευκοι» πίεζαν και κέρδισαν στατικές φάσεις, μιας και η άμυνα των «πρασίνων» δεν έδιωχναν τη μπάλα για να περάσει ο κίνδυνος.

Όμως ο Ολυμπιακός κέρδισε φάουλ στο 66’, με τον Φορτούνη να το εκτελεί και ο Μποτία βρήκε τη μπάλα αλλά πέρασε άουτ, αλλά η φάση ήταν ως μη γενόμενη, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο επόπτης Χασάν έκοψε πεντακάθαρη φάση του Κλωναρίδη από μπαλιά του Μπεργκ, όπου θα έβγαινε τετ α τετ με τον Καπίνο.

Έφτασε στο 2-0, αλλά…

Μετά από αρκετή ώρα ο Παναθηναϊκός έφτασε μια ανάσα από το 2-0 στο 69’. Ο Εμποκού ολομόναχος μπήκε στην περιοχή από αριστερά, έχει δίπλα τους Κλωναρίδη και Μπεργκ και αντί να δώσει πάσα στους συμπαίκτες του για να τελειώσουν τη φάση, έκανε κάτι σαν σουτ στέλνοντας τη μπάλα τελείως πλάγια.

Οι παίκτες του Ουζουνίδη έκαναν πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου και αυτό έδινε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να έχει περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια του και να δημιουργεί κινδύνους. Στο 72’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ, αλλά ο Μολέδο έδιωξε τη μπάλα, αλλά ήταν φανερό πως ο Εβρίτης τεχνικός έπρεπε να κάνει κάποια αλλαγή.

Αμάν ρε Εμποκού

Τελικά όλα… χάνονται στο ποδόσφαιρο και για μια ακόμη φορά το δεύτερο γκολ δεν μπήκε. Στο 75’ Εμποκού έκανε το πλασέ από το πρώτο δοκάρι και τον Καπίνο να είναι τόσο τυχερός που από κόντρα θα δει τη μπάλα να παραμένει πάνω του αν και σε πρώτο χρόνο απέκρουσε!

Ένα λεπτό αργότερα ο Ουζουνίδης έκανε διπλή αλλαγή, μιας και έβαλε τους Λέτο και Λουντ στη θέση των Κλωναρίδη και Βιγιαφάνιες, μιας και ο τεχνικός του Τριφυλλιού είδε να χάνεται η κατοχή της μπάλας και έβαλε παίκτες που μπορούσαν να την κρατήσουν στα πόδια τους.

Στο 79’ ο Μάρκους Μπεργκ προσπάθησε να σημειώσει το δεύτερο του γκολ στο παιχνίδι. Μετά από γέμισμα του Εμποκού σε εκτέλεση φάουλ από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Σουηδό, αυτός στόπαρεμε το στήθος και σούταρε με το δεξί, αλλά ήταν σε δύσκολη γωνία και η μπάλα πέρασε άουτ, με τον σκόρερ να μην παίρνει πολλές πάσες στο δεύτερο μέρος.

Με το που μπήκαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, οι «πράσινοι» έφτασαν πολύ κοντά για το δεύτερο γκολ. Στο 81’, μετά από εκτέλεση του φάουλ του Εμποκού, Μολέδο και Λέτο δεν καταφέρνουν να πάρουν μια καλή κεφαλιά για να σκοράρουν.

Τρία λεπτά αργότερα ο Χουλτ κέρδισε φάουλ σε πολύ καλό σημείο, με τον Εμποκού να το εκτελεί, αλλά αντί να σεντράρει το έκανε απευθείας και πέρασε άουτ. Έτσι ο Ουζουνίδης τον έβγαλε από το παιχνίδι και έβαλε τον Μπουμάλ, μιας και ήταν φανερό πως δεν ήταν σε καλή κατάσταση.

Έτσι το παιχνίδι πλησίαζε στο τέλος του και το ματς ήταν στην κόψη του ξυραφιού και ο Παναθηναϊκός αυτό που έπρεπε να κάνει ήταν να μη πουλά την μπάλα και να την κρατούσε στα πόδια του. Στα λεπτά των καθυστερήσεων δεν έγινε κάτι το συνταρακτικό και το Τριφύλλι πήρε τη νίκη με μόλις 1-0 κόντρα στον Ολυμπιακό και έτσι το «παραμύθι» των Πειραιωτών έλαβε τέλος.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός: Ο. Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Μολέδο, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Εμποκού (86’ Μπουμάλ), Βιγιαφάνιες (76’ Λουντ), Κλωναρίδης (76’ Λέτο), Μπεργκ

Ολυμπιακός: Καπίνο, Σισοκό, Μποτία, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Μάρτινς (55’ Ανδρούτσος), Ρομαό, Ελιονούσι (80’ Καρντόσο), Τσόρι (63’ Φορτούνης), Σεμπά , Ανσαριφάρντ

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber
Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News