Αταμάν - Λάσο, σημειώσατε «άσο»!

Αταμάν - Λάσο, σημειώσατε «άσο»!

Ο Νότης Καμπέρης γράφει για τους δυο προπονητές – φαβορί για τον πράσινο πάγκο.

Ξεκινάμε από το βασικό. Όποιος από τους δυο κι αν έρθει, ο Παναθηναϊκός θα περάσει το μήνυμα της «επιστροφής» του. Στον ανταγωνισμό, στους παίκτες, στους ατζέντηδες, στους δημοσιογράφους, σε όποιον ασχολείται με το μπάσκετ.

Αναζητώντας το τέλειο, η δική μου ζυγαριά γέρνει προς τον Αταμάν. Είναι πιο hot όνομα την στιγμή αυτή, από τον Λάσο, προέρχεται από… δύο συν μια κατακτήσεις Ευρωλίγκα (της μιας η απονομή – που θα ερχόταν – δε συνέβη τελικά λόγω πανδημίας), η «πείνα» του για διακρίσεις είναι μεγάλη και κάλλιστα, από κει που θα το αφήσει στην Εφές, θα μπορούσε να το πιάσει στον Παναθηναϊκό.

Στη βράση κολλάει το σίδερο. Ο Τούρκος έχει το pass για να αναλάβει ελληνική ομάδα (ουδέποτε έγινε μισητός από τους φιλάθλους) , ενώ και ο ίδιος δήλωνε ανέκαθεν θετικός στην ιδέα εύρεσης δουλειάς στον τόπο μας.

Το σημαντικότερο όλων, είναι πως ταιριάζουν απόλυτα τα χνώτα Γιαννακόπουλου – Αταμάν. Και δω, υπάρχει η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά. Στη μετά Ομπράντοβιτς εποχή συνέβησαν «άπειρες» αλλαγές προπονητή και ο Γιαννακόπουλος δεν βρήκε ποτέ τον δικό του… Ζοτς. Έναν άνθρωπο που δεν θα καθίσει 1-2 χρόνια, αλλά (πολύ) παραπάνω και θα έχει άψογη συνεννόηση-συνεργασία με τη διοίκηση.

Επικοινωνιακά, επίσης, ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν άνθρωπο στο τιμόνι με πυγμή και άπιαστο «λέγειν». Αν η πολύχρονη βεντέτα με την Ευρωλίγκα έχει πάει στην… άκρη, στην Ελλάδα, σίγουρα, δε προμηνύονται ήσυχοι καιροί και το Τριφύλλι έχει ανάγκη από τη στελέχωση με άτομα- προσωπικότητες.

Ο Λάσο στα δικά μου μάτια, μοιάζει πιο «ολοκληρωμένος» προπονητής μετά από όλα όσα πέτυχε στην καριέρα του. Έκανε μια διαδρομή 11 χρόνων με 2 κατακτήσεις Ευρωλίγκα κι άλλους 18 τίτλους στην ανταγωνιστική Ισπανία. Το αίμα του Αταμάν, από την άλλη, «βράζει» και θα κληθεί να αντιδράσει και σε ατομικό επίπεδο μετά τη μη είσοδό του στην 8άδα.

Βασικό, επίσης, είναι πως ο 55χρονος Βάσκος δεν έχει δοκιμαστεί σε άλλες ομάδες. Θα πρόσθετα με – ίσως – κάποια δόση υπερβολής, πως εκείνος έμαθε εξ αρχής στα… πούπουλα, ενώ ο Αταμάν στο… σανίδι.

Υ.Γ Για Πασκουάλ ή Σάρας δίνω κάτω από 5% πιθανότητα να συμβεί κάτι.

Υ.Γ 2 Νομίζω, πρώτος βρέθηκε ο μεθεπόμενος προπονητής στον Παναθηναϊκό. Ο Χρήστος Σερέλης είναι ό,τι πιο κοντινό έχουμε δει στον πάγκο της ομάδας την τελευταία διετία. Εκτιμώ πως θα πάρει μια κανονική ευκαιρία στο μακρινό μέλλον.

Διάβασε όλα τα νέα για το μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Συνδεθείτε στην ομάδα του Newspao.gr στο Viber

Δημήτρης Καραφώτης
Μια μεγάλη αγάπη -μέχρι τώρα- και αυτή είναι ο Παναθηναϊκός. Το αρχείο των εφημερίδων μετά από νίκες του Παναθηναϊκού είναι ένα από τα στοιχεία που μπορούν να πείσουν κάποιον για το τι σημαίνει Παναθηναϊκός για εκείνον. Επικοινωνία: dimitris.karafotis@newspao.gr
Ακολουθείστε τo Newspao.gr στο Google News